Jaunais "Master" paplašina "Renault" vieglo kravas automobīļu klāstu

 

Foto: Publicitātes foto

LEAD | 29.aprīlis 2014 10:30

Turpinot pagājušā gadā atjaunināto Kangoo un Trafic vieglo kravas automobiļu klāstu, Renault grasās iepazīstināt ar jauno Master, kas tiks ražots Batīlijā, Francijā. Tas būs pieejams ar jauniem dzinējiem un tehnoloģijām, kā arī ar atjauninātu priekšgala dizainu.

Galvenās evolūcijas iezīmes ir meklējamas zem jaunā Master motora pārsega, kur atrodami jaunie 2,3 dCi dzinēji ar jaudu robežās no 110 līdz 165 zirgspēkiem (salīdzinājumā ar iepriekšējās versijas 100-150 ZS).

  • 110 ZS un 125 ZS versijas ir izcils vidusceļš starp cenu un degvielas patēriņu.
  • 135 ZS un 165 ZS versijas būs aprīkotas ar dubultā turbodzinēja tehnoloģijām, kas būs ne tikai jaudīgākas, bet arī ekonomiskākas degvielas patēriņa ziņā. Savukārt 165 ZS versija ietaupīs 1,5 litrus/100 km*, neskatoties uz papildu 15 zirgspēkiem un 10 Nm jaudas. Tādējādi jaunās Master L2H2 165 ZS* versijas degvielas patēriņš samazināsies līdz mazāk nekā 7 litriem/100 km (6,9 litri/100 km, kas vienāds ar 180 g CO2/km)

Degvielas patēriņu var vēl samazināt līdz pat 10 procentiem, vienkārši nospiežot ECO režīma pogu, kas pielāgo dzinēja jaudu un klimata/apsildes sistēmas iestatījumus.

Foto: Publicitātes foto

Klāstu papildina arī virkne jaunu ar drošību un komfortu saistītu iespēju, tostarp standarta aprīkojumā iekļautā jaunākās paaudzes ESC ar kravas pielāgošanas vadību, kā arī palīgsistēma braukšanas uzsākšanai kalnā un spēcīgākas saķeres kontrole, kas optimizē riteņu saķeri sarežģītākos apstākļos, piemēram, dubļos un sniegā.

Būs pieejama arī furgona manevrēšanas palīgsistēma (kopā ar vilkšanas iespēju). Konstatējot furgona svārstības sistēma pārmaiņus iedarbinās bremzes un samazinās dzinēja jaudu, līdz svārstīšanās tiks izbeigta.

Jaunā Master dubultā turbodzinēja versijas stūres sistēma būs aprīkota ar elektrisko sūkni, kas uzlabos manevrēšanu un samazinās spēku, kāds vadītājam nepieciešams stūres pagriešanai, braucot ar mazu ātrumu. Tas ļaus arī samazināt degvielas patēriņu par 0,1 litru/100 km*.

Kravas un pasažieru mikroautobusa versijas ir aprīkotas ar riepu spiediena novērošanas sistēmu, kas brīdina vadītāju, ja riepā ir pārāk mazs spiediens vai tā ir pārdurta.

Vēl viens jauns papildinājums ir platleņķa spogulis, kas iebūvēts pasažiera puses saules sargā, kas gādā par drošību un redzamību nepārredzamajā zonā auto pretējā pusē.

Foto: Publicitātes foto

Jaunais Master klāsts piedāvā vairāk nekā 350 pielāgojamas versijas, izvēloties četrus garuma un trīs augstuma variantus, kravas mikroautobusa, kravas pasažieru mikroautobusa, platformas ar kabīni un šasijas ar kabīni variantus, kā arī priekšējo vai aizmugures piedziņu ar kravas ietilpību no astoņiem līdz 22 kubikmetriem. Jaunums ir L4H2 un L4H3 platformas ar kabīni versijas ar vienu aizmugurējo riteni katrā pusē. Garais pēdējais pārnesums padara tos ideāli piemērotus gariem pārbraucieniem un pārvadājumu kompānijām. Platāka telpa starp riteņu arkām ļauj aizmugurē pārvadāt eiropaletes.

Pateicoties jaunajam dekoratīvā režģa dizainam, jaunā Master priekšgals iemieso Renault jauno dizaina identitāti. Lielākais un vertikālāk novietotais logotips būs raksturīgs visiem automobiļiem, kas iekļauti Eiropas vadošā komerctransporta ražotāja katalogā. Šo statusu Renault bauda kopš 1998. gada.

Klāsta atjauninājums, kas tika aizsākts pirms gada, ir ļāvis ražotājam nostiprināt savu vadošo pozīciju, 2013. gadā iegūstot 14,5 procentu lielu tirgus daļu. Iepriekšējā Master paaudze sasniedza lieliskus rezultātus pagājušā gadā, nodrošinot 11,9 procentu lielu tirgus daļu savā segmentā Eiropā un 13,4 procentu lielu daļu Eiropas un Vidusjūras valstu un Āfrikas reģionā (otrā vieta).

Jaunais Master būs pieejams Renault Francijas tirdzniecības tīklā 2014. gada vasaras beigās, un pasūtījumus varēs reģistrēt jūnijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti