Audi A3 1,4 l TFSI ultra: sportiskais ekonomijas eksperts 1

 

Foto: Publicitātes foto

Moller Baltic | 30.maijs 2014 10:30

Audi paplašina savu īpaši ekonomisko un dabai draudzīgo A3 modeļu līnijas ultra versiju klāstu. Automobiļi,kas aprīkoti ar 1,4 l TFSI dzinēju ar 110 kW (150 ZS), apvieno augstu veiktspēju un izcilu degvielas ekonomiju.

Audi A3 1,4 l TFSI ultra demonstrē savu sportisko talantu ar maksimālo ātrumu 220 km/h un spēju ieskrieties no 0 līdz 100 km/h tikai 8,1 sekundē. Turklāt trīsdurvju modelim ir ārkārtīgi pieticīgs degvielas patēriņš un izmešu rādītāji — četru cilindru versija kombinētajā ciklā patērē tikai 4,7 litrus uz 100 kilometriem; kas atbilst arī CO2 izmešu līmenim 109 g/km.

Jaunie 1,4 litru TFSI dzinēji tiek piedāvāti ar 6 pakāpju manuālo ātrumkārbu vai 7 pakāpju S tronic. Dzinējs ar cilindru atslēgšanas sistēmu COD arī pieejams visās četrās A3 modeļu klāsta virsbūvju versijās — trīsdurvju, piecdurvju Sportback, sedana un elegantā kabrioleta.

Audi piedāvā arī A3 ultra versiju ar 1,6 l TDI dzinēju. Šis spēka agregāts trīsdurvju modelim un Sportback ir pieejams jau kopš 2013. gada. Nākotnē ar šo dīzeļdzinēju ar 81 kW (110 ZS) jaudu varētu aprīkot arī A3 sedanu. Tam nepieciešami vien 3,3 litri dīzeļdegvielas uz 100 kilometriem, bet tā CO2 izmešu daudzums ir tikai 88 grami uz kilometru.

Ultra modeļi ir spilgts piemērs Audi lielajām ambīcijām attiecībā uz savas produkcijas un ražošanas procesu ilgtspējību visās jomās, neietekmējot zīmolam raksturīgo nemainīgi kvalitatīvo braukšanas baudījumu.

A4, A5, A6 un A7 modeļu līnijā Audi jau laidis klajā 12 ultra modeļus ar TDI un TFSI dzinējiem. Tie visi izceļas ar tajās izmantotajām viedajām tehnoloģijām, kuras uzlabo degvielas ekonomijas un izmešu daudzuma rādītājus, vienlaikus samazinot apkopes izmaksas un ietekmi uz vidi. Šobrīd Audi piedāvājumā ir 22 ultra modeļi.

Līdzās e‑tron plug-in hibrīdmodeļiem un ar gāzi darbināmajiem g‑tron automobiļiem ultra modeļu sērija ir jau trešā Audi īstenotā ilgtspējīgas mobilitātes risinājumu koncepcija, kas ir pilnībā piemērota izmantošanai ikdienā.

 
Visi komentāri
 
Conqueror 31.maijs 2014 18:55
0 0 Atbildēt

smuks gan - tas sarkanais kabriolets bildē

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 1

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti