"Mini" tagad arī piecdurvju modifikācijā (+ foto) 4

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto.lv | 5.jūnijs 2014 11:45

"Mini" publicējis jaunās paaudzes Mini Cooper piecdurvju versijas attēlus un atklājis tehnisko informāciju.

Jaunais modelis ir garāks un ietilpīgāks par trīsdurvju variantu. Salīdzinot ar to automašīnas garums pieaudzis par 161 mm, riteņu bāze pastiepusies par 72 mm, bet bagāžas nodalījuma apjoms palielinājies par 67 litriem. Nolokot aizmugures sēdekļa atzveltni izveidojas kravas telpa ar līdzenu grīdu, kas ietilpina 941 litrus.

Foto: Publicitātes foto

Piecdurvju versijai pieejami tie paši motori, kas trīsdurvju variantam. Cenu ziņā pieejamākais "Cooper" būs aprīkots ar trīscilindru 1,5 litru 136 ZS benzīna turbo motoru, bet jaudīgākajai versijai "Cooper S" būs iebūvēts 2 litru četru cilindru benzīna turbo agregāts ar 192 ZS jaudu. Motoru klāstā arī divi dīzeļdzinēji ar 115 un 168 ZS jaudu.

Foto: Publicitātes foto

Rūpnīcas aprīkojumā ir "Mini Driving Modes," kas ietver trīs režīmus: standarta, sporta un „zaļo.” Izvēloties kādu no tiem, mainās stūres iekārtas un akseleratora atbildes reakcija, klimatiekārtas un automātiskās pārnesumkārbas darbība. Ja automašīna aprīkota ar adaptīvajiem amortizatoriem (opcija), "Mini Driving Modes" ļauj regulēt to cietību. Ja vien pircējs vēlas vairāk uzlabojumu, papildaprīkojuma sarakstā pieejami diožu lukturi, projekcijas displejs, atpakaļskata kamera, sistēma, kas brīdina par šķērsli un uzsāk automātisko bremzēšanu, ja vadītājs nereaģē, adaptīvā kruīzkontrole u.c. ekstras.

Foto: Publicitātes foto

 Tirdzniecībā piecdurvju hečbeks nonāks rudenī. Vienkāršākās versijas cena sāksies no 18 350 eiro, par "Cooper SD" prasīs vismaz 26 250 EUR. 

Foto: Publicitātes foto

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Toms 6.jūnijs 2014 10:01
1 0 Atbildēt

Par Fiat 500 nav taisnība, no braukšanas viedokļa tas tuvu nestāv MINI.

Bet par visām versijām, kas nav pierastā Hatch izpildījumā, piekrītu - tie visi ir mēģinājumi iekarot citu klientūru.

Jāatzīst, MINI tas arī izdodas. ;)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 3

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti