"Mini" tagad arī piecdurvju modifikācijā (+ foto) 4

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto.lv | 5.jūnijs 2014 11:45

"Mini" publicējis jaunās paaudzes Mini Cooper piecdurvju versijas attēlus un atklājis tehnisko informāciju.

Jaunais modelis ir garāks un ietilpīgāks par trīsdurvju variantu. Salīdzinot ar to automašīnas garums pieaudzis par 161 mm, riteņu bāze pastiepusies par 72 mm, bet bagāžas nodalījuma apjoms palielinājies par 67 litriem. Nolokot aizmugures sēdekļa atzveltni izveidojas kravas telpa ar līdzenu grīdu, kas ietilpina 941 litrus.

Foto: Publicitātes foto

Piecdurvju versijai pieejami tie paši motori, kas trīsdurvju variantam. Cenu ziņā pieejamākais "Cooper" būs aprīkots ar trīscilindru 1,5 litru 136 ZS benzīna turbo motoru, bet jaudīgākajai versijai "Cooper S" būs iebūvēts 2 litru četru cilindru benzīna turbo agregāts ar 192 ZS jaudu. Motoru klāstā arī divi dīzeļdzinēji ar 115 un 168 ZS jaudu.

Foto: Publicitātes foto

Rūpnīcas aprīkojumā ir "Mini Driving Modes," kas ietver trīs režīmus: standarta, sporta un „zaļo.” Izvēloties kādu no tiem, mainās stūres iekārtas un akseleratora atbildes reakcija, klimatiekārtas un automātiskās pārnesumkārbas darbība. Ja automašīna aprīkota ar adaptīvajiem amortizatoriem (opcija), "Mini Driving Modes" ļauj regulēt to cietību. Ja vien pircējs vēlas vairāk uzlabojumu, papildaprīkojuma sarakstā pieejami diožu lukturi, projekcijas displejs, atpakaļskata kamera, sistēma, kas brīdina par šķērsli un uzsāk automātisko bremzēšanu, ja vadītājs nereaģē, adaptīvā kruīzkontrole u.c. ekstras.

Foto: Publicitātes foto

 Tirdzniecībā piecdurvju hečbeks nonāks rudenī. Vienkāršākās versijas cena sāksies no 18 350 eiro, par "Cooper SD" prasīs vismaz 26 250 EUR. 

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
andzins1111 5.jūnijs 2014 13:49
0 1 Atbildēt

Nu kas šis vairs pa Mini? Es pirms mēneša auto nomā dabūju Mini Paceman. Tas auto taču gandrīz Nissan Juke izmēros. Spoguļi novietoti zemu, sānu logi mazi. Un vēl pie tam 4 vietīgs tas brīnums. Nu nezinu kam kaut kas tāds ir vajadzīgs. Fiat 500 pārsit šos Mini pēc visiem kritērijiem.

Toms 6.jūnijs 2014 10:01
1 0 Atbildēt

Par Fiat 500 nav taisnība, no braukšanas viedokļa tas tuvu nestāv MINI.

Bet par visām versijām, kas nav pierastā Hatch izpildījumā, piekrītu - tie visi ir mēģinājumi iekarot citu klientūru.

Jāatzīst, MINI tas arī izdodas. ;)

andzins1111 6.jūnijs 2014 13:29
0 0 Atbildēt

Ar 2 durvju Hatch neesmu braucis, bet ar Fiat 500 nomizoju 1800 km un ar to Paceman ap 600. Balsoju par Fiat 500, spoguļi novietoti normalā augstumā un redzamība uz sāniem/aizmuguri daudz labāka. 1.2 dzinējas gan ir ļoti švaks. Bet nu cena arī pilnībā nopakotam 500-am ir ap 25% zemāka par Mini. Tiesa Mini aizmugurējie 2 sēdekļi ir lietojami pasažieriem, Fiat 500 ir divvietīgs auto.

Conqueror 6.jūnijs 2014 20:18
0 0 Atbildēt

nu aizmugurē būs ērtāka sēdēšana, kā nekā, pastiepts garumā

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti