"Bugatti" reklamē 3 miljonus vērto "Black Bess" (+ video) 2

 
iAuto | 13.jūnijs 2014 8:34

Superauto ražotājs "Bugatti" publicējis video, kas reklamē "Veyron Grand Sport Vitesse" īpašo versiju no sērijas "Legends," kas veltīta svarīgākajiem notikumiem un personām slavenās kompānijas vēsturē.

"Black Bess" tiks izgatavots vien trīs eksemplāros un katras supermašīnas cena būs trīs miljoni dolāru.

Īpašā modifikācija izgatavota par godu vienam no svarīgākajiem pirmskara perioda modeļiem "Type 18 Black Bess," ko "Bugatti" ražoja no 1912. līdz 1914.gadam. "Black Bess" ir melna oglekļa šķiedras virsbūve un melni riteņu diski ar sarkanām bremžu skavām. Daži rodstera elementi, piemēram, radiatora režģa ierāmējums, pārklāti ar 24 karātu zeltu. Salons izdarināts ar Havanna ādu, bet durvju paneļi apgleznoti ar speciālu tinti, atdarinot uz tiem vēsturiskos momentus.

Zem motora pārsega darbojas 8 litru 16 cilindru motors ar 1200 ZS jaudu. No vietas līdz 100 km/h rodsters paātrinās 2,6 sekundēs un var sasniegt 408 km/h. Automašīnas cena ir 2,15 miljonu eiro, neskaitot nodokļus. Šobrīd izlaistas četras "Legends" modifikācijas – pa trim automobiļiem katrā sērijā. Ražotājs ziņo, ka visi 12 eksemplāri jau esot pārdoti.

Oriģinālais "Typ 18 Black Bess," kas tika izlaists vien septiņos eksemplāros, bija aprīkots ar pieclitrīgu rindas četru cilindru dzinēju, kas attīstīja 160 ZS jaudu un ļāva sasniegt maksimālo ātrumu 160 km/h. Viens no šī modeļa eksemplāriem piederēja kompānijas dibinātājam Etore Bugatti, kas 1912.gadā ar to uzvarēja kalnā braukšanas sacensībās Francijā.

 
Visi komentāri
 
LMT 13.jūnijs 2014 9:44
0 0 Atbildēt

Tak par 1M var paņemt parasto un daudz sūdīgāk nebūs!

TML 13.jūnijs 2014 10:10
2 0 Atbildēt

taisnība, tomēr tādu par 1M ir 350 ja nemaldos, bet šādu - tikai 3.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti