Opel turpina audzēt savu tirgus daļu Eiropā 1

 

Foto: iAuto.lv

Opel | 9.jūlijs 2014 10:00

Opel joprojām ir viens no ieguvējiem Eiropas transportlīdzekļu tirgū: jūnijā ražotājs palielinājis jaunu transportlīdzekļu reģistrāciju par 6 %, salīdzinot ar attiecīgo periodu pagājušajā gadā.

Ar šo pieaugumu kompānija uzskatāmi attālina sevi no kopējās tirgus attīstības, kas grozās ap pagājušā gada jūnija līmeni. Ar aptuveni 109 000 pārdotiem jauniem transportlīdzekļiem kopējā Eiropas tirgus daļa, saskaņā ar provizoriskajiem datiem, palielinājusies par 0,4 %, sasniedzot 6,4 %.

Opel arī pārdevis ievērojami vairāk auto pirmajā gada pusē, salīdzinot ar to pašu periodu iepriekšējā gadā. No janvāra līdz jūnijam zīmols ir palielinājis pārdošanas apjomus par 4 % līdz aptuveni 564 000 transportlīdzekļiem, radot nelielu pieaugumu kopējā tirgus daļā līdz 5,9 %. Tas Opel izvirza par vienu procentu augstāk, nekā kopējais tirgus pieaugums.

„Pirmā pusgada rezultāti skaidri parāda, ka mēs esam uz pareizā ceļa. Īpaši mūsu jaunie modeļi, kuri ir pievienojušies vislabāk pārdoto auto rindām, ieskaitot kompaktās klases apvidus automašīnu Mokka, kuru ir izvēlējušies jau 245 000 pircēju. Un mūsu modeļu ofensīva turpinās: jaunas Vivari, kā arī jaunais Corsa modelis, kas nonāks tirgū šajā gadā, sniegs mums vēl lielāku impulsu,” teic Opel Pārdošanas daļas valdes priekšsēdētājs Peters Kristians Kūsperts (Peter Christian Küspert).

Jūnijā un pirmajos sešos šī gada mēnešos Opel palielināja tirgus daļas 11 Eiropas tirgos. Augšupeja notika arī Vācijā, kur pirmajos sešos mēnešos kopējā transportlīdzekļu tirgus daļa palielinājusies pa aptuveni 0,3 % sasniedzot 7 % atzīmi. Jūnijā tirgus daļa sasniedza pat 7,6 %, ar aptuveni 0,9 % palielinājumu, salīdzinot ar pagājušo gadu, un iegūstot lielāko tirgus daļu kopš 2011. gada decembra. Pasažieru auto tirgū vien Opel sasniedzis tirgus daļu 8 % apmērā jūnijā, balstoties uz Kraftfahrtbundesamt (Federālās transportlīdzekļu iestādes) datiem.

Mokka modelis ir līderis apvidus auto segmentā pirmajos sešos šī gada mēnešos Vācijā. Jaunā Insignia reģistrācija palielinājusies par aptuveni 50 % šajā pat periodā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Savukārt Zafira Tourer bija otrais lielo furgonu klasē gan jūnijā, gan gada pirmajā pusē kopumā.

Apvienotajā Karalistē Vauxhall skaidri nostiprinājis savas pozīcijas gada pirmajā pusē kā otrais lielākais pasažieru auto zīmols. Jūnijā zīmols palielināja savu daļu kopējā britu transportlīdzekļu tirgū par vairāk nekā 0,5 % līdz pat 11,9 %, ieņemot otro vietu reģistrācijas statistikā. Abos laika periodos Insignia un Zafira bija segmenta līderi, kamēr Corsa un Mokka abi bija otrie savos segmentos.

Spānijā pirmajā gada pusē Opel sasniedzis tirgus daļu 7,67 % apmērā. Tas ir labākais rezultāts kopš 2006. gada un ierindo Opel otrajā vietā spāņu reģistrācijas statistikā. Jūnijā tirgus daļa sasniedza pat 8 %. Ungārijā Opel bija tirgus līderis kopējā transportlīdzekļu tirgū jūnijā un pirmajos sešos gada mēnešos.

 
Visi komentāri
 
LMT 9.jūlijs 2014 14:10
0 0 Atbildēt

Vajadzēja virsrakstu - "Opel turpina audzēt savu rūsas daļu Eiropā"

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti