"Mercedes S65 AMG" iegūst 630 ZS (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 15.jūlijs 2014 7:58

Vācu autobūves kompānija "Mercedes -Benz" iepazīstinājusi ar S klases kupejas visjaudīgāko modeli, kupeju "S65 AMG," kas iegūst 630 ZS jaudīgu V12 motoru.

Foto: Publicitātes foto

Zem motora pārsega greznajai luksusa klases kupejai atrodas sešu litru divpadsmit cilindru biturbo benzīna motors, kas strādā kombinācijā ar septiņu pakāpju "AMG Speedshift Plus 7G-Tronic" pārnesumkārbu. Motors attīsta 630 Zs jaudu un 1000 Nm griezes momentu – par 45 Zs un 100 Nm vairāk nekā modifikācija "S63 AMG," ko ražotājs savam modeļu piedāvājumam pievienoja martā.

Foto: Publicitātes foto

Sprinta distanci "S65 AMG" veic 4,1 sekundē, kas ir par 0,2 sekundēm ātrāk nekā "S63 AMG" un "S65 AMG" sedans. Maksimālais ātrums Eiropas tirgum paredzētajai versijai ierobežots pie 250 km/h, bet aizokeāna modifikācijai ļauts sasniegt 300 km/h. "S65 AMG" kupeju varēs nopirkt vienīgi aizmugurējās piedziņas variantā, kamēr "S63 AMG" pieejams arī pilnpiedziņas versijā.

Foto: Publicitātes foto

"S65 AMG" bāzes aprīkojumā ir aktīvā šasija, kas neļauj virsbūvei sasvērties līkumos, "Magic Body Control" sistēma, kas skenē ceļa virsmu pirms mašīnas un sagatavo piekari atbilstoši saņemtajiem datiem, nodrošinot maksimāli komfortablu pārvietošanos.

Foto: Publicitātes foto

Salonā elektriski regulējami sporta sēdekļi ar atmiņas funkciju, ventilāciju, apsildi un nappa ādas apdari, 31,2 collu augstas izšķirtspējas TFT ekrāns, kur redzamas divas apaļas tahometra un spidometra skalas. Aprīkojumā arī projekcijas displejs, 360 grādu monitoringa sistēma un režīmu izvēles selektors ar skārienjutīgu virsmu.

Foto: Publicitātes foto

Vadītājam palīdzēs adaptīvā kruīzkontrole, "Pre-Safe" bremzes un brīdinājuma sistēma, kas paziņo par šķēršļiem aizmugurē un sānos, aklā leņķa un joslas pārkāpšanas asistents. Neiztiks arī bez augstvērtīgas mūzikas sistēmas, ko nodrošina "Burmester" iekārta. "S65 AMG" komplektēts ar 20 collu riteņu diskiem un 255/40 (priekšā), 285/35 (aizmugurē) riepām, litija-jonu akumulatoru bateriju, kas ļāvusi ietaupīt 20 kg svara.

Foto: Publicitātes foto

Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš – 11,2 litri, automašīnas cena – vismaz 244 010 eiro.  

Foto: Publicitātes foto

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 15.jūlijs 2014 9:20
1 1 Atbildēt

Smuks nav, bet pārējais viss ir kā nākas!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti