"Toyota Motor Europe" pirmajā pusgadā pārdevusi 451 802 automašīnas

 

Toyota Auris Hybrid Touring Sports Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.jūlijs 2014 15:25

Kompānija "Toyota Motor Europe" (TME) šī gada pirmajos sešos mēnešos pārdevusi 451 802 automašīnas, kas ir par 9,4% vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, liecina pusgada rezultāti.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Toyota" automašīnu oficiālais pārstāvis Latvijā, SIA "Amserv Motors" valdes loceklis Armands Vimba, TME kopējais tirgus apjoms pusgadā palielinājies par 3%, sasniedzot 4,8%.

Toyota Foto: iAuto.lv

Pateicoties "Toyota Auris Hybrid Touring Sports" modelim, hibrīdu pārdošanas apjoms šajā pusgadā, salīdzinot ar analogu periodu iepriekšējā gadā, audzis par 20%. Par 25,4% palielinājies arī "Lexus" pārdošanas apjoms, sasniedzot 24 586 pārdotas vienības.

Toyota Auris Hybrid Touring Sports Foto: iAuto.lv

TME ziņo, ka šogad kopumā pārdotas 226 650 "Toyota" un "Lexus" markas automašīnas un sešu mēnešu periodā TME tirgus daļa palielinājusies līdz 4,8%. Īsts rekordists pārdošanas ziņā ir "Auris Hybrid Touring Sports" - jūnijā vien pārdotas 3604 vienības, un šis rezultāts "Toyota" kopējo hibrīdu pārdošanas apjomu ļāvis palielināt par 20%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Lexus IS Foto: iAuto.lv

Attiecībā uz hibrīdiem pirmā pusgada laikā pārdoti 90 290 "Toyota" un "Lexus" automobiļi ar hibrīddzinējiem.

"Toyota Motor Europe" pārrauga "Toyota" un "Lexus" automobiļu, rezerves daļu un aksesuāru vairumtirdzniecību un mārketingu un "Toyota" ražošanas un inženierpētniecības darbības Eiropā. "Toyota" Eiropā tieši un pastarpināti nodarbina apmēram 94 000 cilvēku un kopš 1990.gada ir veikusi ieguldījumus vairāk nekā septiņu miljardu eiro apmērā.

SIA "Amserv Motors" ir Igaunijas uzņēmuma "Amserv Auto" partneruzņēmums, kas Latvijā strādā kopš 1999.gada kā "Toyota" automašīnu oficiālais pārstāvis Latvijā, bet kopš 2001.gada ieguvis tiesības pārdot un apkalpot "Lexus" automobiļus. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 338 600 latu (481 784 eiro).

70% uzņēmuma kapitāldaļu ir Igaunijas uzņēmuma "Amserv Grupi" īpašumā, savukārt 27,46% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Katrionai Vectirānei, bet 2,54% kapitāldaļu - Tīnai Elizabetei Vectirānei.

Toyota Rav4 Foto: iAuto.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 11

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti