Amerikāņi atjaunos “laika mašīnas” ražošanu 12

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 28.janvāris 2016 15:11

ASV kompānija DeLorean Motor Company plāno atjaunot kupejas DMC-12 ražošanu, kas savulaik kļuva pazīstama ar piedalīšanos kinofilmas “Atpakaļ nākotnē” uzņemšanā.

Kā liecina izdevumam Click2Houston pieejamā informācija, kupejas ražošana varētu sākties jau 2017.gadā. Tuvāko sešu gadu laikā kompānija plāno uzbūvēt 300-350 eksemplāru, ko cer realizēt, par katru automašīnu prasot līdz pat 100 000 dolāru.

90.gadu sākumā dibinātajai DeLorean Motor Company nav tiešas saistības ar vēsturisko DeLorean – Stīva Vinna vadītā kompānija  nodarbojas ar DeLorean automobiļu remontu, taču nekad nav slēpusi savu galveno mērķi – pārtapt par leģendārās kupejas ražotāju. Līdz šim tas nebija iespējams juridisku iemeslu dēļ, taču 2015.gada augustā Vinns un Džona DeLoreana atraitne Sallija nonāca pie vienošanās, kas paredz, ka biznesmenis izmaksās viņai kompensāciju. Vēl viens šķērslis ceļā uz Vinna sapni bija ASV Kongresa likums, kas aizliedza izlaist automobiļu reproducētos mūsdienu variantus iekams nav pagājuši 25 gadi kopš izlaists pēdējais oriģināla eksemplārs. 2015.gada decembrī šis likums tika atcelts, novācot vēl vienu barjeru ceļā uz DMC-12 atgriešanos.

Mūsdienu DeLorean montēs no oriģinālajām rezerves daļām, kas lielā daudzumā tika izgatavotas 80.gados un glabājās kompānijas noliktavās, taču būs arī versijas ar jaudīgākiem motoriem, ko varētu piegādāt General Motors un arī kāda cita, pagaidām vārdā neminēta kompānija.

DeLorean Motor Company atklāj, ka saremontētas un atjaunotas DeLorean kupejas cena būs 45-55 tūkstoši dolāru, bet, lai iegādātos mūsdienu variantu, klientam būs nepieciešami aptuveni 100 tūkstoši dolāru.

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Crankshaft 31.janvāris 2016 6:39
10 0 Atbildēt

rt

Kāpēc būtu kautko jāzina par regresējošu politiku??? To jau tepat ziņās var izlasīt. Kas ir aizgājis mēslainē, tas ir aizgājis...

===================

Tu, diemžēl, ne! Tavai zināšanai: Lotus mērķauditorija nebūt nedzīvo Eiropā, bet gan viņpus Atlantijas okeānam, un viņiem (un kompānijas īpašniekiem) ir dziļi pie kājas, kādus rekordus stāda kaut kur Eiropā! Amerikā sporta jomā viss notiek, tikai tādi Nezinīši, kā tu, vēro mēslaines ar cerību, ka tur parādīsies kas jauns.

Kanibaals 29.janvāris 2016 14:06
7 3 Atbildēt

Tik skaties, lai kāja nepaslīd un nenopērc tā vietā čipšus un kolu.

LMT 28.janvāris 2016 15:58
5 0 Atbildēt

Šādu pirkumu varētu arī es apsvērt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti