Amerikāņi atjaunos “laika mašīnas” ražošanu 12

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 28.janvāris 2016 15:11

ASV kompānija DeLorean Motor Company plāno atjaunot kupejas DMC-12 ražošanu, kas savulaik kļuva pazīstama ar piedalīšanos kinofilmas “Atpakaļ nākotnē” uzņemšanā.

Kā liecina izdevumam Click2Houston pieejamā informācija, kupejas ražošana varētu sākties jau 2017.gadā. Tuvāko sešu gadu laikā kompānija plāno uzbūvēt 300-350 eksemplāru, ko cer realizēt, par katru automašīnu prasot līdz pat 100 000 dolāru.

90.gadu sākumā dibinātajai DeLorean Motor Company nav tiešas saistības ar vēsturisko DeLorean – Stīva Vinna vadītā kompānija  nodarbojas ar DeLorean automobiļu remontu, taču nekad nav slēpusi savu galveno mērķi – pārtapt par leģendārās kupejas ražotāju. Līdz šim tas nebija iespējams juridisku iemeslu dēļ, taču 2015.gada augustā Vinns un Džona DeLoreana atraitne Sallija nonāca pie vienošanās, kas paredz, ka biznesmenis izmaksās viņai kompensāciju. Vēl viens šķērslis ceļā uz Vinna sapni bija ASV Kongresa likums, kas aizliedza izlaist automobiļu reproducētos mūsdienu variantus iekams nav pagājuši 25 gadi kopš izlaists pēdējais oriģināla eksemplārs. 2015.gada decembrī šis likums tika atcelts, novācot vēl vienu barjeru ceļā uz DMC-12 atgriešanos.

Mūsdienu DeLorean montēs no oriģinālajām rezerves daļām, kas lielā daudzumā tika izgatavotas 80.gados un glabājās kompānijas noliktavās, taču būs arī versijas ar jaudīgākiem motoriem, ko varētu piegādāt General Motors un arī kāda cita, pagaidām vārdā neminēta kompānija.

DeLorean Motor Company atklāj, ka saremontētas un atjaunotas DeLorean kupejas cena būs 45-55 tūkstoši dolāru, bet, lai iegādātos mūsdienu variantu, klientam būs nepieciešami aptuveni 100 tūkstoši dolāru.

 
Visi komentāri
 
LMT 28.janvāris 2016 15:58
5 0 Atbildēt

Šādu pirkumu varētu arī es apsvērt.

Kanibaals 29.janvāris 2016 14:06
7 3 Atbildēt

Tik skaties, lai kāja nepaslīd un nenopērc tā vietā čipšus un kolu.

rt 28.janvāris 2016 18:56
0 7 Atbildēt

Ja šitam ieliks corvette motoru, viņš vienkārši izjuks vai uzmetīs salto atpakaļ pie maz ātruma. Bet kopumā skatot - sūds!

Kanibaals 29.janvāris 2016 14:18
0 1 Atbildēt

Tas sūds ir ražots uz Lotus bāzes.

rt 30.janvāris 2016 8:58
1 7 Atbildēt

Piedod, bet kas ir Lotus??? Jautājums, protams, retorisks, bet kas viņš ir un kur viņš ir? Kautkā neredz viņu nekur. Laikam jau tāpēc ka sūds... Viņš nav pat labākās trases pasaulē rekordu TOP 100, toties tur ir Seat Leon pēdējā vietā! Bij kādreiz redzēts kautkāds Elise, bet 130-tais bmw viņu divreiz ap stadionu un visos vārtos...

Kanibaals 1.februāris 2016 21:14
0 0 Atbildēt

Tas tak 80. gadu auto ar tiem arī salīdzini.

piccolo 28.janvāris 2016 19:08
4 5 Atbildēt

Tesla Model X tad labāk

Bils 28.janvāris 2016 19:40
2 0 Atbildēt

Nu vajadzēja vēl bik pagaidīt, tad varētu sākt ražot reāli lidojošus aparātus ;)

Crankshaft 29.janvāris 2016 9:21
4 1 Atbildēt

rt

Ja šitam ieliks corvette motoru, viņš vienkārši izjuks vai uzmetīs salto atpakaļ pie maz ātruma. Bet kopumā skatot - sūds!

================

Esi sūdu eksperts? Drīzāk gan tāds pamazāk attīstīts. :-))))))))

Crankshaft 30.janvāris 2016 12:53
3 2 Atbildēt

rt

Piedod, bet kas ir Lotus??? Jautājums, protams, retorisks, bet kas viņš ir un kur viņš ir? Kautkā neredz viņu nekur. Laikam jau tāpēc ka sūds... Viņš nav pat labākās trases pasaulē rekordu TOP 100, toties tur ir Seat Leon pēdējā vietā!

================

Atvaino, dēliņ, bet tu esi aprobežots, jo neko nezini par

Lotus ražošanas un sporta politiku, jau kopš pirmsākumiem!

rt 30.janvāris 2016 21:31
2 2 Atbildēt

Kāpēc būtu kautko jāzina par regresējošu politiku??? To jau tepat ziņās var izlasīt. Kas ir aizgājis mēslainē, tas ir aizgājis... Kā teica Ozols, tad klausīties vecas dziesmas versijās jaunās ir tas pats kas klausīties beigtas cūkas atraugās!

Crankshaft 31.janvāris 2016 6:39
10 0 Atbildēt

rt

Kāpēc būtu kautko jāzina par regresējošu politiku??? To jau tepat ziņās var izlasīt. Kas ir aizgājis mēslainē, tas ir aizgājis...

===================

Tu, diemžēl, ne! Tavai zināšanai: Lotus mērķauditorija nebūt nedzīvo Eiropā, bet gan viņpus Atlantijas okeānam, un viņiem (un kompānijas īpašniekiem) ir dziļi pie kājas, kādus rekordus stāda kaut kur Eiropā! Amerikā sporta jomā viss notiek, tikai tādi Nezinīši, kā tu, vēro mēslaines ar cerību, ka tur parādīsies kas jauns.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 4

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti