"McLaren" izgatavojis eksemplāru Nr` 10 000

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 19.decembris 2016 11:16

Britu varenauto ražotājs "McLaren" izgatavojis desmittūkstošo eksemplāru, kas salīdzinoši nelielajam ekskluzīvo sporta automašīnu ražošanas kolektīvam ir vērā ņemams sasniegums.

Ja neskaita 90.gadu supermašīnu "McLaren F1", tad 10 tūkstošus eksemplāru kompānijai izdevies saražot piecu gadu laikā – skaitot no 2011.gada, kas uzskatāms par "McLaren" jaunāko laiku vēstures sākumu.

Kompānijas ģenerāldirektors Maiks Fluits, kurš piedalījās jubilejas eksemplāra – pelēkas "Ceramic Gray" krāsas "McLaren 570S" sagaidīšanā, atzīmējis, ka pirmie pieci tūkstoši eksemplāru tika saražoti 42 mēnešu laikā, bet nākamie pieci tūkstoši bija gatavi jau pēc 22 mēnešiem. Tas nozīmē, ka kompānijas attīstās un ir uz pareizā ceļa. 2016.gads ir trešais gads pēc kārtas, ko kompānija noslēgs ar peļņu. Arī pārdoto automašīnu būs krietni vairāk – 2015.gadā tika realizēti 1654 eksemplāri, bet līdz šī gada beigām kompānija cer pārdot aptuveni trīs tūkstošus.

Šobrīd "McLaren" rūpnīcā strādā 750 cilvēku, bet maksimālais vienā dienā izgatavoto automašīnu skaits pieaudzis līdz 20 vienībām. 2016.gadā kompānijai nācās ieviest trešo maiņu, lai apmierinātu pieprasījumu pēc "Sport Series" modeļiem "540C", "570S" un "570GT".

Jaunākais modelis no Vokingas gaidāms 2017.gada pavasarī, kad Ženēvas autoizstādē savu pirmo uznācienu piedzīvos "650S" pēctecis. Paredzams, ka tas būs sporta hibrīdauto ar aptuveni 700 Zs jaudu.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 24

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti