"Google" prezentē bezpilota minivenu (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 20.decembris 2016 10:32

Tehnoloģiju gigants "Google" sadarbībā ar "Fiat Chrysler Automobiles" (FCA) koncernu izgatavojis minivenu ar autonomās braukšanas tehnoloģiju.

Pašbraucošais automobilis izgatavots uz "Chrysler Pacifica Hybrid" bāzes, bet ar tā realizāciju nodarbosies kompānija "Waymo" – "Google" meitasuzņēmums, kas atbild par autonomās braukšanas tehnoloģiju izstrādi un ieviešanu dažādās transporta sfērās.

Par kopējo projektu ar "FCA" "Google" vienojās šā gada pavasarī. Pusgada laikā autonomās braukšanas tehnoloģija tika pielāgota "Chrysler" minivenam, tad sekoja papildu testi, ieskaitot 200 stundas īpaši ekstrēmos apstākļos  un jau oktobrī varēja uzsākt ražošanu.

Pirmā sērija ar 100 miniveniem būs gatava līdz 2017.gada janvārim, tad sekos testēšana koplietošanas ceļos visa gada garumā. Nobeigumā automašīnas ar autonomās braukšanas tehnoloģiju tiks nodotas "Google" un "FCA" kopējam uzņēmumam, kas tās izmantos kopbraukšanas pakalpojumiem. 

Nesen "Google" paziņoja, ka beidz darbu pie pašu konstrukcijas bezpilota automobiļa projekta, uzskatot to par bezperspektīvu. Tā vietā "Google" izvēlējusies sadarbību ar lielākajiem autoražotājiem, kas palīdzēs realizēt autonomās braukšanas tehnoloģiju ieviešanu uz jau esošo modeļu platformas. 

 
Visi komentāri
 
anonimikis 20.decembris 2016 13:17
0 1 Atbildēt

Tas būtu ļoti labs risinājums, kad tiktu definēts interfeiss starp auto mehānisko daļu un AI. Tad varētu interfeisu nodrošināt jau savlaicīgi un pēc tam ar kit palīdzību pārvērst par autonomiem tādus auto, kuri sākotnēji tādi nebija.

Experc 21.decembris 2016 4:38
0 0 Atbildēt

Uzmanību visiem pircējiem - BRAUCIET, LŪDZU, SAAUDZĪGI, KOPIET AUTO, DETAĻAS MAINIET LAICĪGI UN PRET ORIĢINĀLAJĀM!

.... jo es pēc 10 gadiem nopirkšu un braukšu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 5

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti