Nosaukti 7 finālisti "Latvijas Gada auto 2019" un "Eiropas Gada auto 2019" konkursos (+ VIDEO) 27

 

Ford Focus ir viens no pretendentiem arī uz "Latvijas Gada auto 2019" titulu Foto: iAuto.lv

iAuto | 26.novembris 2018 14:10

Eiropas Gada auto konkursa rīkotāji nosaukuši septiņus finālistus. Pretendentu skaitā ir tikai viens elektromobilis.

60 žūrijas komisijas dalībnieki no 38 pretendentiem izvēlējuši septiņus finālistus, kas cīnīsies par Eiropas Gada auto 2019 galveno balvu. To skaitā ir:

  • Alpine A110,
  • Citroen C5 Aircross,
  • Ford Focus,
  • Jaguar I-Pace,
  • Kia Ceed,
  • Mercedes-Benz A-klase un
  • Peugeot 508.

Pretēji pasaules tendencēm, kas uzsvaru liek uz videi draudzīgiem automobiļiem, finālistu pulkā ir tikai viens elektromobnilis – Jaguar I-Pace. Žūrijas sietam netika cauri arī tādi šī gada jaunumi kā Aston Martin Vantage, Audi Q8, BMW 3. sērija, BMW X5, Honda CR-V, Lamborghini Urus, Mercedes-Benz G-klase, Mercedes-Benz GLE, Seat Tarraco, Volkswagen Touareg un Volvo V60.

Eiropas Gada auto konkursam varēja pieteikt tikai jaunus modeļus, kas uz balsošanas brīdi pieejami vismaz piecu Eiropas valstu tirgos.

 2018.gadā galveno balvu ieguva Volvo XC40, bet pirms tam - Peugeot 3008, Opel Astra (2016) un Volkswagen Passat  (2015). Lūk, iAuto video no apbalvošanas ceremonijas

Eiropas Gada auto 2019 uzvarētāju paziņos 2019.gada Ženēvas autoizstādē, kas darbu sāk martā.

Šeit skatāmi visi 29 konkursa "Latvijas Gada auto 2019" pretendenti:

Ziņa papildināta: 17:42: Latvijas Gada auto TOP7 ir:

  • Ford Focus
  • Hyundai Kona
  • KIA Ceed
  • Mercedes-Benz A-klase
  • Seat Arona
  • Suzuki Swift
  • Volkswagen T-Roc

Vēl var balsot par Tautas simpātiju šeit http://gadaauto.iAuto.lv , taču varam pačukstēt, ka žūrijas balsojums būtiski atšķiras no Tautas balsojuma pagaidu rezultātiem.

Konkursā “Latvijas Gada auto 2019” piedalās 29 jaunākie automobiļi Latvijā (pieteikšanās kārtībā): “BMW X3”, “ŠKODA Fabia”, “Hyundai Kona”, “Hyundai Kona Electric”, “SEAT Arona”, “Ssangyong Rexton”, “Mitsubishi Eclipse Cross”, “Nissan Leaf”, “Mercedes-Benz A-klase”, “Mercedes-Benz CLS”, “Citroën C3 Aircross”, “Citroën C4 Cactus”, “Citroën Berlingo”, “Jaguar E-pace”, “Volkswagen T-Roc”, “Volkswagen Touareg”, “Dacia Duster”, “Peugeot 508”, “Peugeot Rifter”, “Subaru XV”, “KIA Ceed”, “KIA Sportage”, “Lamborghini Urus”, “Suzuki Swift”, “Honda CR-V”, “Audi A6”, “Audi A7 Sportback”, “Audi Q8” un “Ford Focus”.

Peugeot 508 ir viens no pretendentiem arī uz "Latvijas Gada auto 2019" titulu

KIA Ceed ir viens no pretendentiem arī uz "Latvijas Gada auto 2019" titulu

Mercedes-Benz A-klase ir viens no pretendentiem arī uz "Latvijas Gada auto 2019" titulu

 
27 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Hyj 27.novembris 2018 12:17
14 2 Atbildēt

Manuprāt no šitā konkursa jēga vispār nekāda. Cik no mums vispār var atļauties nopirkt jaunu, piem., kia? Tikai uzņēmumi. Pārējie tāpat brauks ar 10 gadus veciem vag un v70 dīzeļiem. Un tie gudrie spriedelētāji kas te raksta tos garos palagus, nolaižaties uz zemes, nedzīvojat jūs rietumeiropā. 95% lv ļautiņi nekad nav sēdējuši jaunās tačkās un nekad nesēdēs.

VWfans 27.novembris 2018 9:07
10 1 Atbildēt

Fanoju par Hyudai-Kona un KIA-Sportage.

Janis_Mezulis 27.novembris 2018 10:26
6 3 Atbildēt

Vēlējos izteikt atzinību Latvijas gada auto žūrijas darbam. Izvēlētajā septītniekā atkal ir iekļuvuši auto, kuriem ir potenciāls tieši mūsu zemē. Tie ir auto, kas sevi var pierādīt, kā praktiski un vienlaicīgi moderni, laikam atbilstoši, ceļa biedri. Jebkurš no tiem varētu būt Latvijas gada auto titula cienīgs.

Tomēr izbrīna kas cits. Cik ļoti dažādās pasaulēs mēs te eiropā dzīvojam. Saprotu, ka vecajiem rallistiem patīk tādi dīvainie monstri kā kaut kāds tur Alpine A110. Taču, ja eiropas gada auto žūrija var balsot pār tādu "šedevru" kā Citroen C5 Aircross, tad mana pieredze, sajūtas un pieejamā informācija nostājas klajā pretrunā. Gaumes un emociiju pretpoli. Problēma ir tajā, ka žūrijas darbs notiek intensīvā režīmā, kur auto tiek mainīti viens pēc otra ļoti īsā laika periodā. Tas nozīmē, ka vērtētas tiek ne tikai tās lietas, kas nav pamanāmas, bet notiek tieša līdzvērīgi auto salīdzināšana uz vietas. Šādus salīdzinjumus nevar iegūt pat braucot no viena auto salona uz otru. Uz vietas visi īleni lien no tā maisa ārā. Un te sākas mana neizpratne. Vai eiropas žūrija tiešām nepamēģināja to pašu Arona, vai T-roku? Ja pamēģinātu, tad redzētu un sajustu, ka starp šiem auto ir milzīga starpība. Milzīga. Bet varbūt tas izskatās pēc tā, ka vēl joprojām notiek VW sodīšana un ignorēšana. Vai, varbūt, tā ir kāda franču angļu savienība?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 6

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti