iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: jaunais Renault Clio ar lielāko bagāžnieku segmentā (+ FOTO) 5

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 13.marts 2019 9:31

Ženēvas autoizstādē (5.-17.03) Renault demonstrēs jaunās paaudzes Clio, kas iegūs lielāko bagāžas nodalījumu šajā automobiļu segmentā.

Renault mazauto kļūs par pirmo modeli, ko Francijas autobūves kompānija izgatavos uz jaunās CMF-B platformas, kas izstrādāta kopā ar alinanses partneriem Nissan un Mitsubishi. Jaunais Clio būs nedaudz mazāks par aktuālo modeli, taču spēs piedāvāt vairāk telpas pasažieriem un viņu mantām, pateicoties 391 litru bagāžas nodalījumam, kas ir lielākais šajā automobiļu segmentā.

Jaunais Clio ieguvis savādākus lukturus ar L-veida dienasgaismām, radiatora resti, kas joprojām ietver firmas logotipu, taču stiepjas vairāk uz leju nekā pašreizējam modelim, sānos melnās aizsarglīstes nomainītas ar hroma uzlikām, bet aizmugures lukturi izmainījuši formu un pieauguši izmēros

Foto: iAuto.lv

Salonā jaunais Clio dižosies ar 9,3 collu multimediju-informācijas sistēmas ekrānu un TIF mērinstrumentu paneli, ko vadītājs varēs izmainīt pēc patikas, savukārt jaunie sēdekļi garantē vairāk komforta un vairāk vietas aizmugures pasažieriem.

Benzīna motoru piedāvājumu nodrošinās vienlitra trīscilindru agregāts 65 un 75 Zs versijās, kā arī tāda paša darba tilpuma turbo motors ar 100 un 130 Zs, savukārt dīzeļdzinēju izvēli pārstāvēs 1,5 litru motors ar 85 un 115 Zs. No 2020.gada tiek solīta hibrīdmodifikācija ar 90 Zs benzīna motoru, 40 Zs elektromotoru un 1,2 kWh akumulatoru.

Jāatzīmē, ka līdz ar jauno paaudzi Clio atvadās no GT-Line modifikācijas, kuras vietu ieņem sportiskais variants R.S. Line.

Otrs eksponāts ir Renault EX-Ultimo - 5,8 m garš konceptautomobilis ar ceturtā līmeņa autonomās braukšanas sistēmu. Automašīnas salonā ir tikai trīs sēdvietas - atsevišķs krēsls un divvietīgs dīvāns. Ir arī galdiņš un grezna apdare ar koka, marmora un ādas apdari, kas atgādina klasiskos pirmskara perioda franču automobiļus. Pasažieriem pieejams internets, bezvadu viedtālruņa uzlādes iespēja, liels skārienjutīgs ekrāns automobiļa funkciju pārvaldei.

 



Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ak 13.marts 2019 9:43
3 0 Atbildēt

Raksts par clio bet bildēs pārsvarā kaut kāds kroplis.. gribētos to clio bagažnieku atvērtā veidā redzēt. Nu un cenu diapazons arī, kā parasti, noslēpums.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti