Kia iepazīstina ar jauno pilsētas krosoveru XCeed (+ FOTO) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Kia | 26.jūnijs 2019 15:46

Kia XCeed: pilsētas krosovers, kas apvieno SUV praktiskumu ar hečbeka vadāmību un aprīkojumu.

Kia XCeed ir jauns Kia zīmola pilsētas CUV (crossover utility vehicle), kas apvieno SUV praktiskumu ar hečbeka sportisko aprīkojumu un aizraujošo vadāmību.

Kā sportiska tradicionālā SUV alternatīva jaunais CUV piedāvā tikpat daudz vietas bagāžai un pasažieriem. Kia XCeed aizrauj braucējus ar sportisko vadāmību un komfortablo, pārliecinošo braukšanas stilu, tai pat laikā nodrošinot labāku ceļa pārredzamību nekā ierastais hečbeks.

XCeed uzlabotās drošības, sakaru, kā arī informācijas un izklaides sistēmas komplekts padara to par vienu no tehnoloģiski progresīvākajām automašīnām CUV klasē. Aprīkota ar dažādas jaudas turbodzinējiem pēc pircēja izvēles, tā ir arī viena no jaudīgākajām savā klasē.

Emilio Herera (Emilio Herrera), Kia Motors Europe pārstāvis, komentē: “ Kia XCeed domāts lai apmierinātu augošo pieprasījumu pēc automašīnām, kas piedāvā vairāk emociju un dinamikas nekā SUV gan izskata gan braukšanas stila ziņā. Tai pat laikā klienti nevēlas zaudēt praktiskumu, ko nodrošina liela mašīna. Mūsu jaunais CUV apmierina šīs vajadzības, jo tajā moderns ārējais dizains apvienots ar ietilpīgu, pielāgojamu automašīnas  iekšējo korpusu. Saliekot kopā hečbeka un SUV stiprās puses, Kia XCeed Eiropas patērētājiem piedāvā ko atšķirīgu un atsvaidzinošu.”

Herera papildina: “Beidzamais Kia portfolio jaunums XCeed  ved Ceed modeļu saimi jaunā, drosmīgā virzienā, parādot Kia iztēles plašumu un ambīcijas kompakto ģimenes auto segmentā. C segments ir otrais lielākais Eiropas tirgū un, pateicoties attīstībai, tas turpmākajos gados kļūs vēl nozīmīgāks. Paplašinoties Ceed diapazonam, tagad piedāvājam pircējiem lielākas izvēles iespējas nekā jebkurš cits ražotājs.”

Kia XCeed pilsētas krosovers tiks ražots zīmola Eiropas ražotnē Žilinā, Slovākijā, kopā ar Ceed piecu durvju hečbeku, Ceed “sportvagonu” un ProCeed piecu durvju “shooting brake” modeļiem. Pārdošanā visā Eiropā jaunākais Ceed ģimenes loceklis nonāks 2019.gada trešajā ceturksnī, standartaprīkojumā ar Kia 7 gadu, 150 000 kilometru garantiju.

Dizains

Sportiska, pilsētai piemērota tradicionālā SUV alternatīva

Ar stilīgu, izteiksmīgu un modernu dizainu jaunais KiaXCeed  pārstāv tradicionālā SUV sportisku alternatīvu. Tas ir zīmola Eiropas dizaina centra (Frankfurte, Vācija) produkts, kas radies Gregorija Giljoma (Gregory Guilaume), Kia Morors Europe Dizaina nodaļas viceprezidenta virsvadībā.

Jaunā Kia XCeed izskats ir emocionālāks un dinamiskāks nekā tā lielākajiem sāncenšiem, ka arī nedaudz atšķirīgs no citiem Ceed saimes locekļiem. Vienīgais, kas saglabāts no piecu durvju hečbeka radinieka, ir priekšējās durvis.

Profilā automašīnai ir sportisks, atpakaļ izstiepts siluets un, kamēr riteņu bāze paliek tāda pati kā citiem Ceed modeļiem (2650 mm), Kia XCeed priekšējā un aizmugures pārkare ir lielāka nekā piecu durvju hečbekam - priekšpusē par 25 mm (palielināta līdz 905 mm) un aizmugurē par 60 mm (palielināta līdz 840 mm).

Aizmugures bagāžas nodalījuma pārsegs ir krasi izliekts, bet automašīnas aizmugures mala, kas atrodas 60 mm augstāk nekā Ceed piecu durvju hečbekam, vairo CUV dinamisko, kupejai līdzīgo kabīnes aizmugures izskatu. Kia XCeed ir novietots uz 16 vai 18 collu (pēc izvēles) alumīnija vieglmetāla diskiem, kas apauti ar augstas saķeres 205/60 R 16 vai 235/45 R 18 riepām.

Automašīnas priekšpuse un aizmugure arī ir atšķirīga kā cItiem Ceed ģimenes pārstāvjiem. Ar savu 1 826mm plato “ķermeni” (tas ir par 26 mm platāks nekā piecu durvju Ceed), CUV rada pārliecinošāku iespaidu ar izteiksmīgākām restītēm un lielāku apakšējo gaisa ieplūdes atveri. Priekšējo lukturu dizains ir radīts no jauna, tas papildināts ar Ceed raksturīgo “ledus kubiku” LED gaismām un virs tām izvietoti šauri pagriezienu rādītāji, kas izliecas pāri riteņu arkām.

Jaunie aizmugures lukturi emitē slaidu LED gaismas līniju, kas dažos rakursos izskatās kā apliekusies ap automašīnas korpusu. Līnijas, kas horizontāli izlocītas pār mašīnas aizmuguri un aizmugures bamperi, piešķir automašīnai platāku, stabilāku stāju.

Automašīnas augstākais izvietojums demonstrē to pašu robusto tēlu, kas piesaista pircējus citiem SUV modeļiem no Kia portfolio. Kia XCeed klīrenss ir 174mm uz 16 collu riteņiem un 184mm uz 18 collu riteņiem, tas ir līdz pat  42 mm vairāk nekā Ceed piecu durvju hečbekam. Riteņu arkas, sānu palodžu apšuvums un sudrabotās sliedes uz jumta piešķir automašīnai spēcīgāku, SUV atbilstošu izskatu, arī aizmugures bampera metāliskā apdare pastiprina šo iespaidu.

Jauno modeli varēs iegādāties kādā no 12 toņiem pēc izvēles, ar dinamisku jaunu dzeltenu nokrāsu (quantum yellow) , kas ir unikāla CUV Ceed klāstā.

Iekšpusē Kia XCeed ir vairāk ko redzēt nekā parastā Ceed kabīnes iekārtojumā, sākot jau ar skulpturētu centrālo konsoli, kas neuzkrītoši orientēta uz vadītāju. Ar zemāku gurnu izvietojumu nekā ierastajos SUV, kā arī augstāku klīrensu nekā tradicionālajos hečbekos, Kia XCeed nodrošina braucējus ar sportiskāku braukšanas pozīciju kā arī labāku ceļa pārredzamību (sadaļā “Aprīkojums” detalizēta informācija).

Skārienjūtīgās izklaides un informācijas sistēmas ekrāns izvietots uz instrumentu paneļa, taču zemākajā tā daļā ir skārienjūtīgi taustiņi, skalas un slēdži, ar kuru palīdzību var kontrolēt skaņas stiprumu, apkures sistēmu un ventilāciju. Īpaši ergonomiski izkārtoti un funkcionāli, šie kontroles mehānismi ir veidoti tā, lai vadītājs varētu veikt ātras izmaiņas, nenovēršot acis no ceļa  ilgāk nekā nepieciešams.

Automašīnas interjera apdarē izmantoti izsmalcināti, taustei patīkami materiāli, kas kopā ar hromēto instrumentu paneli piešķir salonam īpašu noskaņojumu. Pircēji var izvēlēties starp auduma, sintētiskās ādas un īstas ādas sēdekļu apdari.

Unikāla Kia XCeed ir jauna dzeltenās krāsas interjera apdare, ar melnu tapsējumu un kontrastējoši dzelteniem ielaidumiem sēdekļos un durvīs, kā arī spīdīgi melniem un metāliski dzelteniem akcentiem visā kabīnē.

Aprīkojums

SUVcienīga kabīnes un bagāžas ietilpība sportiskākā un kompaktākā korpusā

Kia XCeed tika radīts, lai sasniegtu tādu pašu kabīnes un bagāžas ietilpību kā SUV, tikai ar sportiskāka un kompaktāka korpusa palīdzību. Atrodoties tieši starp Ceed piecu durvju hečbeku un Kia Sportage, Kia XCeed ir spējīgs nodrošināt Eiropas populārākajiem SUV modeļiem līdzvērtīgu bagāžas un pasažieru pārvadāšanas kapacitāti.

Emilio Herera, Kia Motors Europe pārstāvis komentē: “Jauna Kia XCeed sportiskais dizains un izturēšanās padara to daudz iekārojamāku nekā daudzus citus SUV. Tas tiek piedāvāts bez kompromisiem, nodrošinot iespaidīgu salona un bagāžas ietilpību.”

Kopējais Kia XCeed garums ir 4395 mm, tas ir par 85 mm vairāk nekā Ceed piecu durvju hečbekam un par 90 mm mazāk nekā Sportage. Tā maksimālais jumta augstums ir 1490 mm, kas ir par 43 mm vairāk nekā Ceed un par 155 mm mazāk nekā Sportage, nodrošinot vadītāju ar zemāku gravitātes centru nekā lielākajiem radiniekiem un labāku pārredzamību nekā atrodoties pie ierastā Ceed stūres.

Tā kā Kia XCeed ir veidots uz viena no plašākā spēkrata kompaktajā klasē - Ceed bāzes, tajā ir bagātīgi daudz vietas gan priekšā sēdošajiem, gan aizmugures pasažieriem. Gurnu līnijas paaugstinājums līdz pat 42mm salīdzinājumā ar Ceed  palīdz vieglāk iekāpt un izkāpt no automašīnas. Pusmēness formas aizmugures logs un nolaidenā jumta līnija nodrošina aizmugures pasažieriem gaišāku un gaisīgāku atmosfēru, ka arī vairāk vietas galvas līmenī nekā jebkurā citā automašīnā kompakto krosoveru klasē.

Automašīnas garākā aizmugures pārkare rada vairāk vietas un Kia XCeed bagāžas kapacitāte kopumā ir 426 litri, tas ir par 31 litru vairāk nekā Ceed un tikai pavisam nedaudz mazāk nekā vislabāk pārdotajos SUV Eiropā. Nolaižot aizmugures sēdekļus, bagāžas kapacitāte pieaug līdz par 1378 litriem. Ir padomāts arī par iespējamo dažādību pārvadājot bagāžu, jo Kia XCeed ir  sadalāmi aizmugures sēdekļi (40: 20:40), Smart Power bagāžas nodalījuma pārsegs un divu līmeņu nodalījuma grīda, kuru var pārvietot uz augšu vai uz leju,  nodrošinot vai nu vairāk vietas bagāžniekā vai arī slēptu nodalījumu zem tā grīdas.

Tehnoloģijas

Drošība, sasniedzamība un izklaides - informācijas sistēma, kas padara XCeed par vienu no tehnoloģiski nodrošinātākajām automašīnām savā klasē

Kia XCeed paaugstinātās drošības, sakaru un izklaides- informācijas sistēmas komplekts padara to par vienu no tehnoloģiski visaptverošāk nodrošinātākajām automašīnām savā klasē. Visas tehnoloģiskās funkcijas ir domātas, lai braukšana būtu drošāka, mazāk stresaina un maksimāli vienkārša.

Kia XCeed ir starp pirmajiem spēkratiem Eiropā, kas piedāvās zīmola inovatīvo UVO sakaru telemātikas sistēmu, radītu, lai  braukšanas procesu ievadītu digitālajā ērā. UVO sistēma savieno autovadītāju ar apkārtējo pasauli, nodrošinot svarīgu informāciju caur automašīnas skārienjutīgo ekrānu un viedtelefonu. Piedāvājot Kia Live pakalpojumus un izmantojot 10.25 collu TFT LCD ekrānu, sistēma izmanto savu eSIM karti, lai atrastu un atjaunotu datus brauciena laikā. Tas ietver pašreizējo satiksmes informāciju, laika apstākļus, interesējošās vietas, parkošanās detaļas gan uz ielas gan stāvvietās (ietverot cenu, atrašanās vietu un brīvu vietu pieejamību). Otrs UVO sakaru sistēmas elements, kas nodrošina informāciju par automašīnu un tās braucienu, ļauj saņemt informāciju par plānoto ceļu jau pirms izbraukšanas un jebkurā brīdī kontrolēt savu atrašanās vietu.

Kā opcija pieejamā 10.25 collu skārienjutīgā navigācijas sistēma piedāvā standarta Bluetooth multi sakaru nodrošinājumu, ļaujot braucējiem pievienot divas mobilās ierīces vienlaikus, tas var būt gan Apple CarPlay gan Android Auto. Tā uzlabotā sadalītā ekrāna funkcionalitāte palīdz lietotājam kontrolēt vairākas spēkrata funkcijas, pielāgojot ekrānu triju aplikāciju demonstrēšanai vienlaicīgi. Tas atļauj vadītājam izvēlēties, vai viņš vēlas vērot vienu displeju, (piemēram, navigāciju) vai arī kombinēt uz ekrāna dažādus elementus. Tas nozīmē arī iespēju, ka vadītājs var sekot navigācijas norādēm, kamēr pasažieri izvēlas savas iemīļotās dziesmas vai iepazīstas ar laika prognozēm. Atkarībā no automašīnas specifikācijas, ir pieejama arī 8 collu audio skārienjutīgā sistēma, kas piedāvā Android Auto, Apple CarPlay un informācijas - izklaides bloka funkcijas.

Kā opcija ir pieejamas arī citas tehnoloģijas, kas radītas, lai nodrošinātu katra brauciena komfortu, piemēram, JBL Premium audio sistēma ar Clari-Fi teholoģiju, divu zonu gaisa kondicionieris, apsildāmie un elektriski pieliecamie durvju spoguļi, apsildāmā stūre, apsildāms vējstikls, apsildāmie un ventilējamie priekšējie sēdekļi, kā arī apsildāmie aizmugures sēdekļi.

Tāpat Kia XCeed būs pieejams ar zīmola pirmo pilnībā digitālo 12.3 collu instrumentu paneli, kas veidots, lai nodrošinātu pēc iespējas saprotamāk uztveramu informāciju. Ar augstas izšķirtspējas 1920x720 pikseļu displeju tas aizstās tradicionālās spidometra un tahometra skalas, kas ir redzamas pasažieru automašīnās. Vienīgais, gandrīz nemanāmais ekrāns ietvers  automašīnas un motora ātruma digitālas skalas. Starp tām būs multifunkcionāls displejs, ar kura palīdzību autovadītāji savā redzeslokā  varēs paturēt visas navigācijas instrukcijas, audioinformāciju, telefona zvanus un kontaktus, kā arī  citu informāciju par braucienu, piemēram, pašreizējo un vidējo degvielas patēriņa līmeni. Te parādīsies arī automašīnas diagnostikas brīdinājumi, aktuālie paziņojumi, kas saistīti ar drošību un satiksmi, kā arī navigāciju. Jaunais digitālais instrumentu panelis būs pieejams kā opcija jaunajā Kia Xceed, atkarībā no pārdošanas tirgus un automašīnas specifikācijas. Tas aizstās esošās ciparnīcas un 3.8 collu mono-LCD vai 4.2 collu TFT LCD ekrānus, kas šobrīd ir Kia automašīnās.

Kia XCeed nodrošinās arī pieeju plašam drošības tehnoloģiju un autovadītāja asistenta funkciju klāstam. Tajā būs viedā kruīza kontrole ar Stop & Go funkciju, aklā punkta sadursmes brīdinājums, priekšējās sadursmes brīdinājums ar automašīnas un gājēja noteikšanas funkciju, ātruma pārsniegšanas limita brīdinājums, viedā parkošanās sistēma, braukšanas joslas saglabāšanas asistents un tālo gaismu asistents. XCeed vadītāja brīdinājuma sistēma ieteiks autovadītājam atpūsties, ja vadīšanas stilā tiks identificētas noguruma pazīmes. Vēl būs pieejama arī autonoma braukšanas funkcija, kas kontrolēs paātrinājumu, bremzēšanu un stūrēšanu - Lane Following Assist (LFA). LFA sekos automašīnām un ceļa zīmēm, lai saglabātu spēkratu savā braukšanas joslā un drošā attālumā no priekšējām automašīnām.

Kā ikvienai Kia automašīnai, kas tiek pārdota Eiropā, arī jaunajam CUV standartaprīkojumā būs stabilitātes vadības sistēma, kas nodrošina stabilitāti, kad bremzēšanas laikā  un pagriezienos ESC (Electronic Stability Control) sistēma identificē novirzes no normas.

Braukšana un vadība

Vadītājus piesaistīs dinamiska vadāmība un komfortabla, pārliecinoša braukšana

Zīmola Eiropas inženieru komandām tika dots uzdevums noslīpēt jauna Kia XCeed amortizācijas un stūrēšanas sistēmas tā, lai nodrošinātu pārliecinošu sniegumu un aizraujošu vadāmību jebkuros apstākļos. Sākotnējās attīstības stadijās jaunā automašīna ir izbraukājusi daudz vairāk dažādu ceļa segumu nekā jebkurš cits Eiropai domāts Kia spēkrats.

Prototipi tikuši izmēģināti dažādos laikapstākļos, kalnu ceļos un mototrasēs, rosīgās pilsētu ielās un uz šauriem lauku ceļiem. Testi notikuši Vācijā, Spānijā, Zviedrijā, Lielbritānijā, kā arī citur, tāpēc droši var teikt, ka jaunajam XCeed ir patiesi eiropeisks braukšanas stils.

Jaunais Kia XCeed nodrošinās unikālu braukšanas un vadības pieredzi, jo tam būs īpaši uzlabota piekare, kāda nav citiem Ceed modeļiem. Neraugoties uz augstumu, braukt ar Kia XCeed būs daudz aizraujošāk nekā ar tipisku ģimenes SUV, pateicoties piekarei, kompaktajiem izmēriem, zemākam gravitātes centram un samazinātai kopējai masai.

Pirmo reizi pielietoti Ceed modeļos, jaunie  hidrauliskie amortizatori būs paredzēti standartaprīkojumā visiem Kia XCeed modeļiem, lai nodrošinātu kvalitatīvu braukšanu pa nelīdzenām virsmām. Hidrauliskie amortizatori palīdz piekarei absorbēt lielākus triecienus tos reducējot, un tā aizsargājot pasažierus no straujām kustībām, kad piekare atgriežas sākuma pozīcijā pēc pēkšņas kompresijas. Tāpat tas nodrošina  jūtīgāku stūrēšanu un uzlabo automašīnas kontrolējamību, kā arī samazina pārkares troksni, braucot pa nelīdzenām virsmām.

Izņemot jaunos hidrauliskos amortizatorus, jaunā modeļa pilnībā neatkarīgās piekares konstrukcija būs identiska kā Ceed hečbekam, ProCeed “shooting brake” un Ceed Sportswagon. Lai gan jaunajam modelim klīrenss būs par 42 mm augstāks nekā standarta Ceed (atkarībā no riteņu izmēra), Kia inženieri ir samazinājuši priekšējo un aizmugures atsperu nospriegojumu, lai nodrošinātu lielāku komfortu un stabilitāti dažādos apstākļos. Komfortu brauciena laikā palielinās arī skaņas slāpētājs, kas klusinās apkārtējos ceļa radītos trokšņus un vibrācijas.

Stūres uzbūve saglabāsies tāda pati kā līdzšinējiem Ceed, lai gan elektriskā kontroles vienība (ECU ), kas nodrošina stūres darbības kontroli, ir uzlabota, lai nodrošinātu ātrāku reakciju uz vadītāja kustībām. Rezultātā autovadītājs var izbaudīt tikpat atsaucīgu stūres reakciju kā Ceed piecu durvju hečbekā. Ir paaugstināts arī palīdzības līmenis, ko var nodrošināt stūres motors, tāpēc kopumā stūrēt ir kļuvis vieglāk un garos ceļojumos vadītājs vairs nejutīsies tik noguris.

Atbilstoši pircēja izvēlei piedāvājumā būs 16 vai 18 collu alumīnija vieglmetāla diski un Michelin (16 collu) vai Continental SportContact 5 (18 collu) riepas, kas Kia XCeed nodrošinās augstu saķeres līmeni un aizraujošu braukšanas pieredzi.

Kia Braukšanas stila izvēles sistēma  (Drive Mode select) nodrošinās vadītājam iespēju pielāgot automašīnas vadīšanas veidu un sniegumu braukšanas apstākļiem. Mainot to no “Normāla” uz “Sporta”, attiecīgi izmainīsies auto stūrēšanas un pārnesumu stils. “Sporta” stilā gāzes pedālis un stūres mehānisms atsaucīgāk reaģēs uz vadītāja kustībām, savukārt, izvēloties “Normālu” stilu, būs lielāks degvielas ietaupījums un iespēja izbaudīt relaksētāku braucienu.

Dzinēji

Darbojas ar turbodzinēju, uzlādējami modeļi gaidāmi nākotnē

Kia XCeed darbību nodrošinās dažādas jaudas turbodzinēji, sniedzot pircējam izvēles iespējas.

Piedāvājumā ir trīs benzīna turbodzinēji ar tiešās iesmidzināšanas sistēmu (T-GDi). Trīs cilindru 1-0 litra T-GDi -120 zirgspēku, griezes moments 172 Nm; četru cilindru 1.4 litru T-GDi nodrošina 140 zirgspēku, griezes moments 242 Nm. Ir pieejams arī jaudīgais 1.6 litru dzinējs, kas atrodams arī Ceed GT un ProCeed GT. 204 zirgspēki un griezes moments 265 Nm, kas nodrošinās automašīnas iespējas izcelties jebkurā situācijā.

Kia XCeed ir pieejams arī ar vienu no diviem Smartstream dīzeļdzinējiem, kas ir tīrākie zīmola radītie dīzeļdzinēji un ļoti efektīvi degvielas patēriņa ziņā. 1.6 litru Smartstream dzinējs tiek piedāvāts  ar 115 vai 136 zirgspēku jaudu.

Izņemot 1-0 litra T-GDi, visi pārējie dzinēji ir savienojami ar sešu ātrumu manuālo vai septiņu ātrumu dubultā sajūga transmisiju. 1-0 litra dzinējs ir nopērkams ar sešu ātrumu manuālo transmisiju. Stop& Go sistēma visiem modeļiem ir standartaprīkojumā.

Līdzīgi ka citiem modeļiem zīmola portfolio, tiek plānoti arī zemas emisijas elektriskie dzinēji, ieskaitot 48V daļējo hibrīdu un uzlādējamo hibrīdu. Šie modeļi tiks prezentēti 2020. gada sākumā.

Ražošana un pārdošana

Eiropā ražots Eiropai

Jaunā Kia XCeed ražošana tiks uzsākta augustā, zīmola Eiropas ražotnē Žilinā, Slovākijā, turpat, kur top Ceed hečbeks, Ceed Sportswagon un ProCeed “shooting brake” modeļi. Radīts ekskluzīvi Eiropai pārdošanā visā Eiropā  jaunākais Ceed ģimenes loceklis nonāks 2019.gada trešajā ceturksnī, standartaprīkojumā ar Kia 7 gadu, 150 000 kilometru garantiju.

 

 

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
VWfans 26.jūnijs 2019 17:49
1 0 Atbildēt

Labāk izvēlētos Pro Ceed modeli...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti