Krievu Aurus piesaka Rolls-Royce Cullinan (nesalīdzināmi) konkurentu, krosoveru Komendant 13

 

Foto: Aurus

iAuto | 30.septembris 2022 10:41

Tiek solīts, ka jau 2023.gadā sāksies sērijveida ražošana, jo neraugoties uz grūtībām, „viss notiekot pēc plāna”.

2023.gadā Krievijā sāksies Aurus Komendant ražošana. Ražotājs norādījis, ka Komendant konkurēs ar Rolls-Royce, Bentley un Mercedes-Maybach, uzsverot, ka 2022.gada pasūtījumu plāns jau noformēts, taču interesenti var rezervēt kādu no 2023.gadā saražot paredzētajām automašīnām.

Aurus Komendant ir 5,38 m garš un apveltīts ar 3,1 m riteņu garenbāzi. Tehniski krosovers ir ļoti līdzīgs Aurus pirmajam modelim, sedanam Senat, tādēļ aprīkots ar to pašu 4,4 litru V8 598 Zs motoru un  deviņu pakāpju automātisko KATE pārnesumkārbu ar iebūvētu 63 zirgspēku elektromotoru. Abos gadījumos izmantota pilnpiedziņa, taču krosoveram atšķirībā no sedana ir pneimopiekare. Tiek ziņots, ka tā maina stingrību atkarībā no izvēlētā braukšanas režīma, un var palielināt vai samazināt klīrensu 200 - 260 milimetru robežās. Zināms, ka 100 km/h krosovers sasniedz 6,5 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 220 km/h.

Arī salona dizaina ziņā krosovers ir maksimāli pietuvināts sedanam, ir pieejamas septiņas apdares iespējas, tostarp divkrāsu, un aizmugurējā rinda var būt vai nu parastā trīsvietīgā izpildījumā, vai variantā ar diviem atsevišķiem sēdekļiem. Komendant  pieejama plaša individualizācijas programma, kas var būtiski ietekmēt galīgās izmaksas, krietni paaugstinot cenu, kas sākas no atzīmes 33,7 miljoni rubļu (aptuveni 600 000 eiro).

 Aurus pārstāvji uzsver, ka, neskatoties uz visām grūtībām ar komponenšu piegādi, ražošana Jelabugā norit pēc plāna. Krievijas detaļu piegādātāju skaits pārsniedz 100 uzņēmumus, un lokalizācijas līmenis ir 70%, kamēr 2021.gadā šis rādītājs bija 53%.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Komendanta Anus 30.septembris 2022 12:18
11 2 Atbildēt

Kārtējie ponti bez seguma, nekas no tā auto nebūs.

jaaanis 30.septembris 2022 12:31
8 1 Atbildēt

Manuprāt, vienīgais ar ko šis konkurēs ar Rolls-Royce, Bentley un Mercedes-Maybach, ir cena

iciks 30.septembris 2022 12:55
6 1 Atbildēt

Kā jau kāds izteicās - Aurus Komediant.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti