Pasaulē pirmais – MINI piesaka elektrisko kabrioletu (+ FOTO) 5

 

Foto: Mini

iAuto | 15.februāris 2023 12:50

Britu autoražotājs MINI kļūs par pirmo pasaulē, kas klientiem piedāvās elektriskās piedziņas kabrioletu.

Runājot par vēl joprojām salīdzinoši jauno elektriskās piedziņas transportlīdzekļu segmentu, jāsecina, ka autoražotājiem joprojām ir izredzes kļūt par “pasaulē pirmo”. Tā britu MG pieteicis pasaulē pirmo elektrisko universālu, bet MINI – pasaulē pirmo elektrisko kabrioletu.

Ražotājs norādījis, ka elektriskais kabriolets aprīkots ar 135 kW (184 Zs) elektromotoru un bateriju, kas bez papildus uzlādes ļaus nobraukt līdz 200 km. 100 km/h četrvietīgais automobilis sasniedz 8,2 sekundēs, bet mīkstā auduma jumtu var pacelt un nolaist arī braucot, ja vien ātrums nepārsniedz 30 km/h.

MINI Cooper SE Convertible būs pieejams Enigmatic Black un White Silver krāsās, komplektācijā ar ādas sēdekļiem, apsildāmu Nappa ādas stūri, versijas plāksnītēm un sliekšņu uzlikām, kā arī melnas klavierlakas apdari, kas kontrastē ar dzelteniem akcentiem interjera un eksterjera noformējumā.

Zināms, ka par to kļūs MINI Cooper SE Convertible, kas tiks izlaists ierobežotā skaitā – 999 vienībās, un maksās vismaz 60 000 eiro. Pārdošanā – no 2023.gada aprīļa.

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Super! 15.februāris 2023 13:17
2 0 Atbildēt

Kad aizdegsies baterija, varēs izlekt no auto un izglābties!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti