Moto ekipējuma un moto aizsargu izvēle 4

 

Foto: Publicitātes attēls

26.aprīlis 2023 10:50

Pavasaris un vasara ir laiks, kad daudzi cilvēki pārvietoties ar motociklu vai velosipēdu. Ko ņemt vērā, lai brauciena laikā sevi maksimāli pasargātu? Kādu moto ekipējumu izvēlēties, lai Jums braukt būtu gan droši, gan ērti. Sniegsim piedāvājumu, lai katrs varētu atrast sev piemērotāko variantu.

Ķiveres izvēle

Ja vēlaties pārvietoties ar motociklu, tad ķiveres iegāde ir obligāts solis. Ķiverei jābūt kvalitatīvai un noteikti ne lietotai, bet jaunai, lai tā nebūtu bijusi, piemēram, saspiesta vai traumēta. Pārdošanā atradīsiet trīs ķiveru veidus: atvērtās ķiveres;
slēgtas ķiveres; modulārās ķiveres.

Atvērtā veida ķiveres izvēlas tie cilvēki, kas pārvietojas ar motorolleru, klasisko vai retro motociklu vadītāji un lielākoties brauc pa pilsētas vidi. Jāsaka gan, ka šī ķivere nenodrošina pilnvērtīgu aizsardzību, jo seja nav pilnība pasargāta no trieciena.

Slēgtā jeb pilnā ķivere aizsegs visu seju, sniedzot maksimālu aizsardzību sejai un galvai trieciena laikā.

No visiem minētajiem ķiveru veidiem, modulārās ķiveres ir vispraktiskākās, jo tām ir iespēja atvērt jeb pacelt priekšējo aizsargu, lai, piemēram, padzertos. Modulāras ķiveres šajā kategorijā būs visdārgākās un lieliski noderēs tad, ja esat ieplānojuši ar motociklu doties tālākos braucienos jeb ceļojumā. Iegādājoties ķiveri, jāskatās, lai tai būtu drošības marķējums. Piemēram, DOT vai ECE, kas apstiprina to, ka ķivere ir testēta un pārbaudīta triecienu testā. 

Jaka un bikses jeb moto apģērba izvēle

Moto apģērbs visbiežāk ir no ādas vai tekstila. Ādas apģērbs ir noturīgs pret nodilumu un šādu apģērbu varēsiet lietot vairākas sezonas pēc kārtas, līdz ar to tas būs lielisks ilgtermiņa pirkums. Ja esat ekstrēms braucējs, tad noteikti ādas jaka un biksēs būs primārs pirkums, lai braukšanas laikā Jūs būtu drošībā.

Būtisks ir ne tikai apģērba materiāls, bet arī apģērba izmērs. Jakai un biksēm jābūt pieguļošām, bet ne pārāk apspiestam vai pat par lielu. Īstajam izmēram ir tāda pati nozīme, kā drēbju materiālam. Ideālā kombinācija ir ādas apģērbs, kurš ir Jums piemērotā izmērā. Moto jakas, moto cimdi, protams, ir būtisks elements, kas ir jāiegādājas, ja vēlaties brauks ar motociklu, bet pāri visam tomēr mēs vēlētos akcentēt ļoti labas, kvalitatīvas un drošas ķiveres iegāde.

Ko vēl ņemt vērā iegādājoties moto ekipējumu

Ne vienmēr varēsiet braukt tikai dienas gaišajā laikā, tāpēc ir vērts padomāt par apģērbu un ķiveri, kam ir atstarojoši elementi vai arī papildināt tos ar kādiem gaismas elementiem, lai diennakts laikā Jūs būtu pamanāmi citiem braucējiem uz ceļa.

Par apģērba izmēru un materiālu svarīgāko informāciju sniedzām, bet paturiet prāta, ka moto apģērbam būtu jābūt arī lietus un ūdens izturīgam. Visizplatītākais ūdens izturības līmenis moto apģērbam ir 8000 mm. Arī elpojoša apģērba ārējā membrāna ir lielisks risinājums, ja vēlaties braukt maksimāli komfortabli, īpaši jau karstajā laikā. 

Piedāvājums, no kura varat izvēlēties moto ekipējumu ir patiešām liels gan online veikalos, gan klātienē. Tāpēc pirms moto apģērba izvēles būtiski ir ievākt svarīgāko informāciju, lai Jūs varētu nopirkt vislabāko un piemērotāko apģērbu Jūsu ikdienas vai arī brīvdienu moto braucieniem. 

Izvēlieties e- veikala 220.lv  moto ekipējuma piedāvājumu, kas apmierinās pat visprasīgākos moto braucējus, kuriem jau ir stāžs un redzējums uz to, kas būtu visērtāk moto brauciena laikā. Lai skaists un drošs katrs brauciens!

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 26.aprīlis 2023 12:54
1 1 Atbildēt

pārvietoties ar motociklu vai velosipēdu. Ko ņemt vērā, lai brauciena laikā sevi maksimāli pasargātu?

Kāpēc jaukt kopā divus tik atšķirīgus divriteņu TL? Tas kas vajadzīgs braucot ar moci, nav vajadzīgs braucot ar velo. Un kas ir pietiekams velosipēdistam, nederēs motociklistam.

Slinkais 26.aprīlis 2023 14:34
1 0 Atbildēt

Skaudība nav tā labakā rakstura īpašība)))

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti