Laika rats griežas atpakaļ - saimniecība Krievijā strādā vēl ar padomjlaiku tehniku (+ VIDEO) 52

 
iAuto | 9.augusts 2020 15:02

Blogeris vārdā Aleksandrs regulāri ievieto video, kurā redzams darbs kādā Krievijas lauku saimniecībā. Neparasti ir tas, ka šajā uzņēmumā ļaudis gandrīz visu cenšas padarīt ar padomjlaiku tehniku.

Aleksandra video redzami dažādi saimniecībā veicamie darbi: augsnes sagatavošana un apstrāde, darbs pie fermas un barības sagāde ganāmpulkam, skābsiena bedres piepildīšana, siena novākšana, graudaugu pļauja u.tml. Var atrast video, kuros Aleksandrs parāda savu ciemu un pastāsta par tehniku, kas redzama darbnīcas pagalmā. Jādomā, ka ne jau aiz labas dzīves šie ļaudis spiesti strādāt ar 20-30 gadus veciem padomjlaiku MTZ, DT, Kirovec, GAZ un ZIL, taču darbs tiek darīts un dzīve rit tālāk.

Skati arī: https://iauto.lv/zinas/smaga-tehnika/35315-laiks-razas-novaksanai-ka-strada-pasaules-rekordists-video

 

 
52 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
msh 9.augusts 2020 16:18
42 1 Atbildēt

Nejūtos izbrīnīts par to ka redaktors, būdams dižpilsētnieks, no pašmāju lauksaimniecības ir pamanījis tikai lielsaimniekus kas strādā ar Jāņiem Briežiem un tamlīdzīgu tehniku, un tāpēc viņam padomju ražojuma tehnikas izmantošana liekas neparasta. Redaktor, kad atklāsi ka latvijā bez rīgas un dažām lielākajām pilsētām eksistē arī ciemi, un bez A klases šosejām arī mazie celiņi, nonāksi šoka stāvoklī, jo atklāsi cik daudz padomju tehnikas pie mums joprojām ir, un tiek izmantota.

Lielsaimnieki, protams, izmanto visādus jaunus rietumu ražojumus, bet vidējie zemnieki izmanto dažāda vecuma lietotus rietumu traktorus, kamēr sīkzemnieki - protams ka padomju ražojuma traktorus. Vidējie tos lietotos rietumu traktorus pa lielam atļaujas tikai tāpēc ka viņi tos izmanto pietiekami daudz lai nopirkšanas cenu un detaļu cenu atsistu stipri augstākā uzticamība un ērtības - mazajiem, kam tā vajadzība un rocība stipri mazāka, ja nu akurāt rodas kāds traktors kas nav padomju laiku, tas ir lietots šo laiku belaruss.

saf 9.augusts 2020 16:52
25 1 Atbildēt

Jāpiekrīt, Māris laukos nav bijis. Sievasmātei saimniecība ir gan MTZ 80, gan kāpurnieks vēl vecaks par bildē redzamo, un viss iet un saimniecībā ar to pietiek. Rietumu tehniku pērk tikai uz kredīta, ja saimniecības apgrozījums ir atbilstošs un var atļauties nomaksāt to kredītu.

Nja 9.augusts 2020 16:54
17 3 Atbildēt

Kāpēc pirkt ko tādu kuram Krievija detaļas jāgaida, ja visai pašu tehnikai katrā šķūnī būs detaļas un Krievi māk izjaukt aizvērtām acīm? Mūsējie lielas ar lieliem kredītiem, nu vēlu veiksi, bet ka sliktāks gads tā auro pēc palīdzības.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti