Laika rats griežas atpakaļ - saimniecība Krievijā strādā vēl ar padomjlaiku tehniku (+ VIDEO) 52

 
iAuto | 9.augusts 2020 15:02

Blogeris vārdā Aleksandrs regulāri ievieto video, kurā redzams darbs kādā Krievijas lauku saimniecībā. Neparasti ir tas, ka šajā uzņēmumā ļaudis gandrīz visu cenšas padarīt ar padomjlaiku tehniku.

Aleksandra video redzami dažādi saimniecībā veicamie darbi: augsnes sagatavošana un apstrāde, darbs pie fermas un barības sagāde ganāmpulkam, skābsiena bedres piepildīšana, siena novākšana, graudaugu pļauja u.tml. Var atrast video, kuros Aleksandrs parāda savu ciemu un pastāsta par tehniku, kas redzama darbnīcas pagalmā. Jādomā, ka ne jau aiz labas dzīves šie ļaudis spiesti strādāt ar 20-30 gadus veciem padomjlaiku MTZ, DT, Kirovec, GAZ un ZIL, taču darbs tiek darīts un dzīve rit tālāk.

Skati arī: https://iauto.lv/zinas/smaga-tehnika/35315-laiks-razas-novaksanai-ka-strada-pasaules-rekordists-video

 

 
Visi komentāri
 
msh 9.augusts 2020 16:18
42 1 Atbildēt

Nejūtos izbrīnīts par to ka redaktors, būdams dižpilsētnieks, no pašmāju lauksaimniecības ir pamanījis tikai lielsaimniekus kas strādā ar Jāņiem Briežiem un tamlīdzīgu tehniku, un tāpēc viņam padomju ražojuma tehnikas izmantošana liekas neparasta. Redaktor, kad atklāsi ka latvijā bez rīgas un dažām lielākajām pilsētām eksistē arī ciemi, un bez A klases šosejām arī mazie celiņi, nonāksi šoka stāvoklī, jo atklāsi cik daudz padomju tehnikas pie mums joprojām ir, un tiek izmantota.

Lielsaimnieki, protams, izmanto visādus jaunus rietumu ražojumus, bet vidējie zemnieki izmanto dažāda vecuma lietotus rietumu traktorus, kamēr sīkzemnieki - protams ka padomju ražojuma traktorus. Vidējie tos lietotos rietumu traktorus pa lielam atļaujas tikai tāpēc ka viņi tos izmanto pietiekami daudz lai nopirkšanas cenu un detaļu cenu atsistu stipri augstākā uzticamība un ērtības - mazajiem, kam tā vajadzība un rocība stipri mazāka, ja nu akurāt rodas kāds traktors kas nav padomju laiku, tas ir lietots šo laiku belaruss.

Akm 9.augusts 2020 18:00
6 2 Atbildēt

Absolūta taisnība Tev!

Starp citu valsts saimniecības Krievija nemaz tik nabadzigas nav! Viņiem tur kas līdzīgs paju sabiedrībām, lielākas sabiedrības jau brauc ar jaunu tehniku, mazākas ar vecāku tehniku!

Latvijā tāpat, tikai atšķirībā no Krievijas, visu peļņu savāc saimnieks ar ģimeni, kamēr Krievijā daļu pelnasizdala saimniecības biedriem!

viencexperc 10.augusts 2020 10:00
4 4 Atbildēt

Nē, Krievijāir nabadzība.

Reģionu vidējā alga ir Āfrikas valstu līmenī.

Bet vidējā Krievijas alga ir MAZĀKA kā Meksikā, Ķīnā, Brazīlijā vai Bulgārijā.

saf 9.augusts 2020 16:52
25 1 Atbildēt

Jāpiekrīt, Māris laukos nav bijis. Sievasmātei saimniecība ir gan MTZ 80, gan kāpurnieks vēl vecaks par bildē redzamo, un viss iet un saimniecībā ar to pietiek. Rietumu tehniku pērk tikai uz kredīta, ja saimniecības apgrozījums ir atbilstošs un var atļauties nomaksāt to kredītu.

gunbox 10.augusts 2020 12:41
2 0 Atbildēt

Ne gluži. Saimniecībām bija eiropas naudas, kuras arī izmantoja. Tāpēc arī jauna tehnika daudz kur figurē. Pretējā gadījumā neviens to jauno tehniku nepirktu, jo vecā tā pat darbojas.

Nja 9.augusts 2020 16:54
17 3 Atbildēt

Kāpēc pirkt ko tādu kuram Krievija detaļas jāgaida, ja visai pašu tehnikai katrā šķūnī būs detaļas un Krievi māk izjaukt aizvērtām acīm? Mūsējie lielas ar lieliem kredītiem, nu vēlu veiksi, bet ka sliktāks gads tā auro pēc palīdzības.

msh 9.augusts 2020 22:10
2 2 Atbildēt

Uzticamības dēļ. Paši zemnieki arī piemin ērtības, bet tam punktam es nepiekrītu; ar taisnām rokām noteikti belarusu var uztaisīt daudz klusāku [sāksim ar to ka var kaut vai uzlikt poļu kabīni] un patīkamāku, bet kad padomā no cik lētām detaļām tas traktors ir salikts, nav jābrīnās kāpēc tas traktors ir regulāri jāskrūvē - man golfa vienkāršais un lētais motors sastāv no jūtami dārgākām detaļām nekā belarusa nesalīdzināmi lielākais motors, kāds tur vēl brīnums ka kvalitāte ir tāda, kāda tā ir...

Nja 9.augusts 2020 23:45
1 2 Atbildēt

Paskaties video no Krievzemes, visu sataisīs pa vienu dienu, bet kad john deer nojuks, gaidīs nedēļu, ko tad? Bieži vien, nojūk MTZ, ņem nākamo, jo tādu ir dafiga. ES jau ar nav tā ka visiem jaunas tehnikas, daudzi lieto vecu kamēr dara savu darbu, visi nelien kredītos tikai tāpēc ka varbūt, uzsveru varbūt tā būs ērtāk. Nemaz nerunājot ka, ar to jauno kombainu arī kādam jāmāk braukt, jo ja saregulē nepareizi kompi, raža lidos ārā vairāk kā vecai krievu tehnikai. Bet kārtīgi uzturēta veca tehnika nav sliktāka par jaunu, nebirst tur nekas ārā, samazinās ražībā cik var nokult stundās. Hedērs šaurāks, ātrumi mazāki, bet ja visu var paspēt nokult, kam lielos kredītus ņemt?

viencexperc 10.augusts 2020 10:08
4 3 Atbildēt

Nē. Nabadzības dēļ. Ja varētu atļauties ko labāku, neviens tos neizmantotu, pat tie, kuriem iztetovēta georga lentīte.

Tie sūdi pat nav spējīgi pavilkt kaut cik normālu aparātu. Piekabini normālu kultivatoru un tas sūds pirdīs ar pēdējiem spēkiem. Uz kalna vispār nevarēs pabraukt.

Krievijā žiguļus pērk arī nevis tāpēc, ka žigulis viegli remontējas, bet gan tāpēc, ka inomarkām viņiem ir liels nodoklis.

msh 10.augusts 2020 22:19
1 0 Atbildēt

Wannabe lielsaimniek, nolaidies no saviem augstumiem. Katrai tehnikas vienībai ir savs pielietojums, beidz par etalonu uzskatīt traktorus kam pakaļas ripuļi 2m augstumā un vairāk. Padomijā arī bija jaudīgāki vilcēji - T-150, T-150K, T-700...

Man ielas otrajā pusē dzīvo divi sīkzemnieki. Vienam saimniecībā ir vecā JuMZa; to man liekas kādus 25 gadus atpakaļ sagādāja, kādus 5 gadus atpakaļ, kad jaunākais dēls sāka pieaugt, viņa darbībām nopirka LTZ T-40, pāris gadus atpakaļ priekš dēla nopirka mazpadsmitgadīgu MTZ 820 - tagad, graudu kulšanas laikā, vēl no darbnīcām ir izdzīts un apkārt tiek dzenāts 40 gadus vecs somu kombains. Otram kaimiņam, pavecākam vīram, ir mazpadsmitgadīgs MTZ 920 visādiem darbiem, MTZ 82 ar poļu kabīni meža darbiem, šasija tāda veida darbiem kur tādu kasti vajag, un arī kādus 30-40 gadus vecs somu kombains.

Un tu iedomājies, kā tev šķiet, ar ko manā darbavietā traktorists ved malku un materiālus? Jā, tieši tā, T-40, tik, atšķirībā no mana kaimiņa, pilnpiedziņas eksemplāru kam pāris gadus atpakaļ, tā kā traktoristam jau 60 gadi, pēc stūres vārpstas salūšanas uzlika hidraulisko stūres mehānismu - tu tik iedomājies, kalpo, pilda savu funkciju utt...

Rr19 9.augusts 2020 17:05
6 0 Atbildēt

Tepat Rīgā bagātajā RS avārījas dienesta MAZi braukā.

video 9.augusts 2020 17:51
3 0 Atbildēt

Tak noskatieties vairākus šā puiša video - arī manam tēvam ir T-40 šķūnī un ZILa kabīne, kaut saimniecības vairs nav. Visā pasaulē strādā ar vecu tehniku, bet nelielās saimniecībās un tas, protams, nevienu nepārsteidz. Šajā gadījumā ar šo daudzskaitlīgo, novecojušo, mazražīgo, mazjaudīgo un neefektīvo tehniku strādā uzņēmums, ko PSRS laikos dēvēja par kolhozu. Degviela tērējās, tehnika lūst, algas jāmaksā utt. Ja jau tas būtu OK, kā jūs sakāt, tad visa pasaule tā arī strādātu, tak, ko šeit padara vesels lērums sliktas tehnikas, līdzīga izmēra saimniecībās padara 2 traktori.

video 9.augusts 2020 17:53
2 0 Atbildēt

2 mūsdienīgi traktori

Viņš 9.augusts 2020 18:05
3 2 Atbildēt

Redzu jau sekas no supertehnikas Kurzemē, laukiem auglīga augsnē sen iearta un sajaukta ar smilti, visa raža turas uz ķīmijas palīdzību!

Ko līdz supertraktori un superarkli, ja auglīgo zemes virskārtu sabojā nejēgas pie stūres!

Frontera 9.augusts 2020 18:01
6 9 Atbildēt

par ko briņums???Es laukos arī strādāju ar krievu tehniku,belarusu,krievu laika sūdu ārdītāja,150 T,ir KIROVEC..labāka nekā nav.kaimiņš paņēma kkādu traktoru ārzemju,tak ēc gada jau psc bija..miglotājs sapisās pēc vienas miglošanas..hidraulika nojuka untt.Manējie monstri vel gadsimtu kalpos..jo nekas labāks patreiz lauciniekiem NEDER kā krievu briesmoņi

nu jau gan 9.augusts 2020 18:25
15 1 Atbildēt

patīk man tava kaismība, tik nesaki, ka gribi UAZ, malku zāģē ar "družbu" un savu iemīļoto "Pervij kanal" pa veco "gorizont" skaties

lauķis 9.augusts 2020 18:17
2 3 Atbildēt

Latvijā vēl Ņivas braukā.Jeņiseja jau glauna mašīna.

andza 10.augusts 2020 10:06
3 0 Atbildēt

Nu jau drusku pārspīlēji, ņivas (kombaini) nav redzētas gadus 10, manos maršrutos vismaz...

Pļurkt 9.augusts 2020 19:51
1 0 Atbildēt

Viens te blakus ģerevņā uzpērk T-150, liek iekšā ekonomiskos un ilgdzīvojošos MAZ V-6 vai V-8 un sit gaisā uz urā! Zemnieki rindā stāv!!

Tās Eiropas naudas (subsīdijas) pamatīgi smacē zemniekus, paātrināti gremdējot mazos un uzspiežot kļūt par lielajiem zemniekiem.

bobcat 9.augusts 2020 20:38
0 0 Atbildēt

Māris varētu pajautāt VTUA (Valsts traktortehnikas uzraudzības aģentūra) info kādi traktori ir reģistrēti Latvijā. Tur tādi brīnumi vēl kustās. Bezmaz vai no pirmā pasaules kara.

aigi 9.augusts 2020 20:43
5 1 Atbildēt

Nē nu var arī LV izmantot PSRS kombainus, ja vēlas ražu novākt 2x gadā....

msh 9.augusts 2020 22:08
1 2 Atbildēt

Kā tie vecie kombaini paaugstinās ražu?

janka 9.augusts 2020 22:37
12 0 Atbildēt

kuļot puse izbirst garām...

sarkasms tas bija...

Johai 9.augusts 2020 21:54
0 0 Atbildēt

Spečuki krievu puikām varēja pateikt, ka ziliņam var uzlikt augstākus papildbortus - nu vismaz aizmugurē točna - lai nav pustukša mašīna jādzenā

Jojo 9.augusts 2020 22:42
0 1 Atbildēt

Jāpiekrīt visiem augstāk minētiem komentiem.

WALA 10.augusts 2020 7:48
5 1 Atbildēt

Sievas senčiem ir jaunais Belaruss 920.3 vai kaut kads tads indekss, tads mazliet upgreidots MTZ82. Jeņiseja un "soroks", bet uzņemot piekabes, neviena krievu vai padomju agregāta - reti mēsli, pat salidzinot ar daudz vecakiem vāciešu agregātiem.

Jeniseja ar reti liels lūznis, kaut tiem darbiem ka tas mums tiek lietots ir baigi ok, pirmkart ir parlieku smags tam ko spēj pļaut, tehnoloģiskais idiotisms tur arī ir uz katra stūra redzams, un motori padomju tehnikai tomer ir palieli mesli, tik nu tie kas bez turbo tīri labi pacieš visu bet nobraukt(attaluma vai darba stundas) to ko spej ārzemju analogi principa nespēj. Bet vislielāka padomju tehnikas bēda - nedod dievs kadu akmeni nepamanīsi - var ieraut tā ka pusi kombaina jauksi, lai koo dabutu ārā, kamer vācietim tur ir kaut kas mega liels jāatrod, bet arī tad ticamāk ja headeri salocīsi, nevis ierausi ieksa, bet viss kas relativi mazs (nu tipa pat tāds ka dazu būs grūti ar rokam pacelt) sabirst attieciga nodalījumā, tik dienas beigas jāiztīra.

No citas puses tagad Rosseļmaš ražo arī ļoti modernus kombainus, bet kadi tie ir darba - XZ, maksā cik noprotu praktiski tāpat ka ārzemju analogi.

Bradypus 10.augusts 2020 9:39
0 0 Atbildēt

Jeņiseja ir labs monstrs - ar turbīnu, starp citu. Ir gadījies ne vien to jaunu sagatavot darbam pēc "manuāļa" (pēc tam pieredzējuši kombainieri teica, ka tā esot vienīgā Jeņiseja, kurai visa vadība darbojas no kabīnes, kā tas instrukcijā rakstīts), bet arī vairākas sezonas nobraukt un pa vidu vēl pamanīties motoru iedarbināt pretējā virzienā.

?? 10.augusts 2020 9:51
0 0 Atbildēt

Kā tas ir - iedarbināt dzinēju "pretējā virzienā"?

WALA 10.augusts 2020 10:42
0 0 Atbildēt

Tieši ta kā rakstīts klokeņes griešanas pretēji ierastajam, ar "no kalniņa lejiņā" start metodi to var pavisam viegli, tikai nezinu vai Jeņisejai ar hidromotoriem to var - nekas tāds nav darīts ...

Bradypus 11.augusts 2020 16:30
0 0 Atbildēt

Jeņiseja ar ātrumkārbu, bez hidromotora, bet iedarbināšana - kā pienākas, ar "puskaču". Viss sākās ar nepareizu puskača starteri - neviens nepateica, ka jāskatās dziļi atrodams modeļa kods un ir gadījies nopirkt perefekti tādu pat starterīti, kas griežas uz otru pusi. Divtaktnieks pieleca ne vien uz otru pusi, bet arī spēja iegriezt lielo dīzeli - problēma tika meklēta diezgan ilgi, nesaprotot, kādēļ dīzelis knapi strādā un neuzņem apgriezienus.

WALA 10.augusts 2020 8:40
2 0 Atbildēt

Un tas Zil kas tur tiek izmantots - vai nu baigi sausie lauki, vai džeks optimists - ar šīm riepam norakties ir super viegli, lai ta nebutu bieži lika vācu zales pļaveja vai specislas arku riepas uz aizmugures, un ar tadu tad ari biešu ražu rudeni vareja vākt.

LA 10.augusts 2020 9:06
1 0 Atbildēt

nebrīnītos, ja tās arku riepas izrādītos dārgākas par pašu ZIL

Andza 10.augusts 2020 10:02
1 0 Atbildēt

Pieļauju, ka vairums padomju traktoru Latvijā joprojām ir ierindā. Lūžņos nodoti lielie T-150, K-700tie, bet mazie iet un vēl ilgi ies. Nevaru iedomāties,ka kāds izmestu T-25 piemēram.

Andris 10.augusts 2020 10:20
0 0 Atbildēt

Par to, ka "izmest" nav ne runas, bet, kur Latvijā ir tāda vieta, kur desmitiem MTZ un ZIL ar tikpat daudz cilvēkiem strādā cauru gadu, lai mēģinātu izvilkt agrāko kolhozu laika apmēru saimniecību?

WALA 10.augusts 2020 10:38
2 0 Atbildēt

Mtz mēdz iepirkt un lietot tur kur ta jauda un (ne)ērtības ir pieciešamas, ir piemeram apcirkņu/elevatoru pildīšanas šneki, kyr traķis praktiski stāv uz vietas, ja jaudas pietiek, tad MTZ ir labu labais. Ir arī citi gadijumi kad MTZ būs laba alternatīva vidējas saimniecības, lielajas gan maz ticams - tur perkoties pie viena ražotāja var labākas cenas dabūt ..., kaut gan pie mums tas nav baigi izplatiti.

msh 11.augusts 2020 12:55
0 0 Atbildēt

Jā, to ir grūti iedomāties, bet reizēm tas notiek. Kādu laiku atpakaļ viens liepājas lūžņu pārstrādes uzņēmums kas pie viena tur arī šrotu, purnagrāmatā bija ielicis sludinājumu ka tirgo T-40 detaļas, tātad kāds to traktoru bija viņiem iesvēris...

WALA 10.augusts 2020 10:20
3 0 Atbildēt

Ja jauns un kārtībš, krietni parāks par jebkuru citu padomju brinumu, bet ar Sampo jau vairs pat negribas salidzināt. Tik nu ritigi besi tai krievu tehnikai, ka bezjedzīgi smags, un uzsedinats uz ripuļiem kas lielu spieduenu uz zemi rada, mums uz viena lauka vuetumis jāiet ar kājam līdz lurēt vai nesak pa dziļu sēsties - tad norokas ka nav ko redzet, un skuju āra dabūsi.

WALA 10.augusts 2020 10:21
1 0 Atbildēt

Tas uz Jenisejas textu Bradypus.

Bradypus 11.augusts 2020 16:53
0 2 Atbildēt

Kāds tam sakars ar krieviem? Kārtējais pierādījums, ka sociķis apvaino tautu, lai slēptu savas ideoloģijas problēmu.

WALA 11.augusts 2020 19:05
2 0 Atbildēt

Un tipa Jenisej netika ražots Krievijā, jeb tu skaidri zini ka ķīnieši pie tā strādāja ?

Bradypus 11.augusts 2020 19:53
0 2 Atbildēt

Izliecies vien, ka nesaproti atšķirību starp sociālistisko ražošanu un tautu, kuru piesauc, kā iemeslu tehnikas kvalitātei. Un pat teritoriāli - Jenisej tika ražots Krievijas Padomju Federatīvajā Sociālistiskajā Republikā. Tātad: 1) Krievija, kā teritorija, nevis tauta, 2) Federatīvā - t.i. skaidra norāde, ka bija ar vēl lielāku etnisko dažādību, nekā parasta PSR 3) Padomju Sociālistiskā. Ko vēl mēģināsi noliegt?

Pēc Wiki informācijas tev vēl ir visas iespējas arī latviešus vainot, lai tik neatzītu režīma vainu:

Krasnojarska (krievu: Красноярск) ir Sibīrijas pilsēta Krievijas Federācijā, pie Jeņisejas upes. Sibīrijas trešā lielākā pilsēta (aiz Novosibirskas un Omskas). Krasnojarskas novada centrs. Liels rūpniecības centrs. Viens no pasaules lielākajiem alumīnija ražošanas centriem.

Krasnojarskā darbojas latviešu biedrība "Dzintars", kas organizē latviešu valodas kursus, kā arī kultūras pasākumus vietējai latviešu kopienai. Biedrības darbā piedalās latvieši, kas Sibīrijā nonākuši padomju deportāciju rezultātā, Sibīrijas latviešu koloniju iedzīvotāji un viņu pēcteči.

WALA 11.augusts 2020 22:28
2 0 Atbildēt

Ak tad redz uz ko velc, man atklati sakot visai maz interese Krasnojarskasvetniskais sastāvs, ja cilveki gribēja strādat tad ari taja laika to darija, ja gribeja ražot viduvēju štruntu, tad acimredzot tonatī darīja. Man ari ir viens labi pazistams rada gabals kas to padomju tehniku mācēja sastutēt, bet nu bļin turēt 2-3 rezerves kombainus, tas tomer ir pī ...

Bradypus 12.augusts 2020 8:05
0 1 Atbildēt

Protams, ka sociķis nedrīkst atzīt, ka iemesls bija sociālisms. Tādēļ nākas vienlaikus vainot krievus un teikt, ka "maz interesē etniskais sastāvs".

WALA 12.augusts 2020 10:42
1 0 Atbildēt

Nu protams, kur nu atzit ka "dibenroči" nav unikāli socialismam, cik ērti ka var novelt uz "sistēmu" savu neko nedarīšanu neprašanu utml.

WALA 12.augusts 2020 10:56
2 0 Atbildēt

Un cita starpa, es drosi vien varētu palugt krusttevam izstāstit, kur John Deere jaudiga gala traķi sūkā salidzinot ar Fendt, zinu tikai ka viņa konkretais tagad ar upgreidotu softu jaudas ziņa ieliek Fendtam. Tas lai nav tikai socialistu līkroči ka piemers ...

WALA 12.augusts 2020 12:11
1 0 Atbildēt

Ta starp citu netišām ienaca prāta klasiska "kapitalistu" problema uz daudziem busiem, mana USA Ford Ranger - salona ventilatora rezistors, ļoti daudz auto redzets kam iziet no ierindas, noladēti vienkārša detaļa, bet manam piemeram sarusejusi, jo tiek izmantoti divi metali ne taja labākaja kombinācijā un otrkart bieži novietota tā ka vide veicina kontaktu sarūsēšanu ...

Freijers 10.augusts 2020 11:42
1 0 Atbildēt

Pirms gadiem sanāca EE Sāremā būt, pilna tā sala ar belorusiem,mtz un visa veida padlaiku tehniku - mazām saimniecībām, kuras starp citu arī ES tiecās atbalstīt, neatmaksājās pirkt traktorus bentliju cenā - tas paliek firmām un plantātoriem.

Arī LV dziļāk pabraucot (ārpus Zemgales laukiem) redzami dažādi vēstures rudimenti.

Zārks,arī uz īri 10.augusts 2020 15:03
1 2 Atbildēt

Akcija,un arī nekas nav mainījies uzbūvē cauri laiku griežos ņem vienu un maksā par diviem,otru paturi sev vai kādam dāvini visa info-nacpiemani.lv

Jonj 10.augusts 2020 16:01
0 0 Atbildēt

Krievu robežsargi ir šokā ar kādu tehniku strādā Latvijas pusē jaunākie Jāņi Brieži. Saka ka tā esot propaganda no ES pusē. Konkrēts gadījums bija Baltinavas novadā.

Zintis 11.augusts 2020 10:50
0 0 Atbildēt

Pie mums joprojām strādā ar vācu E tipa pašgājējiem. (Malienas pagasts)

Bradypus 11.augusts 2020 18:50
0 2 Atbildēt

WALA 11.augusts 2020 22:17
3 0 Atbildēt

Nu zinu vienu otru saimniecibu Cēsu rajonā, kurai ari LPSR laikos būtu bijis pieklājīgi bannkrotet un aizmirst par visu ... tyr pat vienu gadu bija prikols, ka ieseja graudaugus liela platiba uz vairakiem kvadratkilometriem, un ta ka vai nu sekla sudiga (nezāļaina) vai nezales miglot kaut ko notizlojas, un atbrauca pļayt, un secinaja ka nezāļu raža baigi laba, bet graudus praktiski neizdodas iekult - ieara nahren visu ... Un visu laiku kadi pilnigi sviesti tur bija, un bez regulāra atbalsta tur viss bija vispar pakaļā ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti