Daimler izstrādā ceturtā līmeņa autopilotu kravas automobiļiem 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 2.novembris 2020 12:37

Daimler Trucks jau vairāk nekā gadu testē ceturtā līmeņa autopilota sistēmu kravas automobiļiem. Pēc dažiem gadiem tā var kļūt par realitāti aizokeāna Freightliner Cascadia modelim.

Daimler Trucks ir parakstījis līgumu ar Waymo, kas izstrādā autonomas tehnoloģijas, un turpmāk sadarbosies ar tehnoloģiju speciālistiem, apvienojoties projektā par autopilota sistēmu kravas automašīnām.

Daimler Trucks ir Daimler AG koncerna meitasuzņēmums, kam Ziemeļamerikā pieder Freightliner, Detroit Diesel, Thomas Built Buses un Western Star Trucks. 2019.gada septembrī Virdžīnijas koplietošanas ceļos vācu uzņēmums sāka testēt 4. līmeņa pašbraucošās kravas automašīnas, bet tagad projektam pievienojies Waymo. Uzņēmumam, kas ir daļa no Alphabet holdinga, ir liela pieredze darbā ar bezpilota transportlīdzekļiem - piemēram, robotizētu taksometru vadīšana Kalifornijā, Fīniksā un Arizonā, kravas automašīnas ar autopilotiem Teksasā un Ņūmeksikā.

Neskaitot Waymo, Daimler ir vēl divi partneri, Pirmā ir kompānija Torc Robotics, kuru autoražotājs iegādājās 2019. gadā. Torc ir 15 gadu pieredze, strādājot pie militāro transportlīdzekļu autonomām sistēmām, bet pēdējos gados uzņēmums ir pārgājis uz vieglo automašīnu tirgu un jau ir paspējis ieviest savu pirmo autopilotu.

Oktobra beigās Daimler paziņoja par partnerību ar citu autonomo sistēmu uzņēmumu Luminar, kas ir pasaulē lielākais Lidar sistēmu piegādātājs.

Partneri cer, ka kopīgiem spēkiem izstrādātā 4.līmeņa autopilota sistēma kraviniekiem Freightliner Cascadia vilcējam tiks ieviesta tuvāko gadu laikā.

 
Visi komentāri
 
Krotow 2.novembris 2020 13:00
1 1 Atbildēt

Aizžogotos bāņos tādus varbūt arī var laist. Taču gribu redzēt autopilotu, kas tiks galā ar mūsu ceļu realitāti.

spriidiic 2.novembris 2020 22:02
1 1 Atbildēt

Simpsonos bija epizode , tajā Homērs , vispirms fūres vadītāju ,,izslēdza , pēc tam uzzināja , ka svarīgā krava (pretkovid vakcīna ?) , jānogādā laikā un vietā . Pārrijies miegazāles un kafiju , pats stūrējot aizmiga . Fūre pati aizbrauca līdz mērķim , jo visās , izrādījās , ir autopiloti . Kad pamodās , teica runu šoferu sapulcē , ka tā ir šmaukšanās - izliekties , ka stūrē .

Viņu atbalstīja , no zāles sauca , ka darīsim kā mūsu tēvi .

Jautājums (arī no zāles) : Vai brauksim piedzērušies .

Atbilde : Nē , paši stūrēsim !

WALA 3.novembris 2020 12:37
0 1 Atbildēt

Paskaties kā gāja Roborace dalībniekiem slēgtā trasē ar vieglajiem, un tad pasaki vai esi jau gatavs piedalīties šādā "drošā" autonomu verkķu satiksmē kā kājāmgājējs vai velosipēdists!

spriidiic 3.novembris 2020 20:07
0 0 Atbildēt

Iedod , lūdzu , linku ! Labprāt noskatīšos . Esmu pret šiem autopilotējamiem , jo , kā autoelektriķis , zinu , ko nozīmē elektronikas pārmērīgā lietošana braucamajos .

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti