Elektrisko kravas automašīnu ražotājs "Nikola" krāpniecības lietā ASV maksās 125 miljonu dolāru sodu 5

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 22.decembris 2021 11:05

ASV elektrisko kravas automašīnu ražošanas uzņēmums "Nikola" otrdien paziņoja, ka samaksās 125 miljonu dolāru (110,6 miljoni eiro) naudassodu, lai Savienotajās Valstīs izbeigtu tiesvedību saistībā ar apsūdzībām, ka kompānija sniegusi maldinošus apgalvojumus un apkrāpusi investorus.

ASV Vērtspapīru un biržu komisija (SEC) norāda, ka uzņēmums maldinājis investorus "par tā produktiem, tehniskajiem sasniegumiem un komerciālajām perspektīvām."

Šis mierizlīgums seko tiesvedībai pret uzņēmuma dibinātāju un bijušo vadītāju Trevoru Miltonu, kurš centās mākslīgi palielināt kompānijas akcijas cenu, skaidro SEC.

ASV varasiestādes jūlijā apsūdzēja Miltonu par to, ka viņš "nekaunīgi un atkārtoti" sniedzis maldīgus apgalvojumus par "Nikola" ūdeņraža un elektrisko automobiļu perspektīvām.

Miltons "Nikola" dibināja 2015.gadā, un autoražotājs akciju biržā debitēja 2020.gada jūnijā, veicot apvienošanos ar īpašam nolūkam dibinātu kompāniju.

"Nikola" akcijas vērtība būtiski pieauga pēc partnerības vienošanās noslēgšanas ar "General Motors", taču šis darījums ātri vien tika atcelts 2020.gada beigās, kad pret uzņēmumu tika vērstas vairākas apsūdzības.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
R(8) 22.decembris 2021 11:28
5 0 Atbildēt

Sis uznemums ne ar ko nav savadaks par TESLA , jo ari sie visulaiku nak klaja ar krapnieciskiem pazinojumiem , lai kapinatu savas akcijas ar neeksisejosu produktu

Jānis? 25.decembris 2021 12:58
3 1 Atbildēt

Tiešām? Ne ar ko? Varbut ar to, ka Tesla ir faktiski lielākais elektroauto ražotājs, bet Nikola nebija pat viena reāli braucoša auto!

Varbut tomēr vajag padomāt pirms kaut ko rakstīt?

LA 22.decembris 2021 12:05
3 1 Atbildēt

"Nikola" akcijas vērtība būtiski pieauga pēc partnerības vienošanās noslēgšanas ar "General Motors", taču šis darījums ātri vien tika atcelts 2020.gada beigās, kad pret uzņēmumu tika vērstas vairākas apsūdzības.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti