papildināts: iAuto testē jaudīgo "Seat Leon ST Cupra" ar 280 Zs Rīgas ielās (+ foto) 21

 

Seat Leon ST Cupra Foto: iAuto.lv

kasinsh79, iAuto | 28.marts 2016 9:15

Es to sauktu par īstu vilku aitas ādā - kā nekā zem dzinēja pārsega slēpjas 280 Zs! Un tikai priekšpiedziņa. Bet par visu pēc kārtas.

Vizuāli pievilcīgs ģimenes universālis :) Par dusmīgāku dzinēju liecina vien sarkanas krāsas lielie atpakaļskata spoguļi un radiatora reste. Nekas ļoti ievērojams gan te nav pamanāms, taču visai patīkams auto no pirmā skata.

Seat Leon ST Cupra Foto: iAuto.lv

Salonā valda tiešām kvalitatīva apdare, mīksta materiāla priekšējais panelis ar lielu LCD ekrānu. Koši baltais paneļa apgaismojums uz mata kā jaunajos AUDI modeļos. Izskatās gaumīgi un arī visai sportiski, jo spidometra ciparnīca atduras pie norādes 300! Protams, aprīkojums bagātīgs, atpakaļskata kameras darbība - interesanta (ne kā bilde, bet kā zīmējums - projekcija). Ļoti ērti un sportiski īsti sporta sēdekļi priekšā sēdošajiem, mazliet paciets un galdveidīgs aizmugurējais sēdeklis pasažieriem. Starp citu, vietas aizmugurē visai padaudz - ceļi neskaras pie priekšējo sēdekļu atzveltnēm. Pilsētas satiksmē SEAT ir kluss (gan ar iespaidīgu dzinēja skaņu, strauji paātrinoties), ārpus pilsētas lielākos ātrumos vēja šalkoņa, protams, dzirdama, taču ne traucējoši. Pilnīgi noteikti varu apgalvot, vidējās klases (lielāki auto) no Japānas ražotājiem - krietni skaļāki.

Seat Leon ST Cupra Foto: iAuto.lv

Auto brauc burtiski nereāli! Jaudas šim modelim ir ārkārtīgi pietiekami gan pilsētas sprintos no luksofora, gan uz šosejas. Straujš paātrinājums iespējams arī no stipri lielāka ātruma :)

Tik straujš paātrinājums, ka ieslēdzas pretbuksēšanas sistēma pat pie 150! Gan jāatzīst, tikai priekšpiedziņai savaldīt šo jaudu nenākas viegli, tā ieslēdzas regulāri, un negribas pat domāt, cik garu mūžu spēj nokalpot SEAT riepas... Jaudas rezerve - milzīga, jo pats auto ir viegls, bet dzinējs - 280zs!
DSG automāta darbība ir lieliska visos režīmos.

Auto bija aprīkots ar mīkstām ziemas riepām, kas lielākos ātrumos mēdz "peldēt", respektīvi - ilgstoši skriet nebūtu patīkami arī pa autobāni.

Seat Leon ST Cupra Foto: iAuto.lv

Seat Leon ST Cupra Foto: iAuto.lv

Ģimenes universālim aktuāls arī bagāžnieka lielums, un tas nav mazs. Pieļauju, ka ģimene tajā var mierīgi ielikt bērna ratiņus arī.

Īsumā, SEAT apdares materiālu ziņā vispār vairs neatpaliek no VW! Ļoti kvalitatīvi nostrādāts auto, kam traucē vairs tikai novecojuši cilvēku stereotipi. Cits jautājums ir par praktisko auto pielietojumu ikdienā, manuprāt - konkrētais modelis ar tik jaudīgu dzinēju - tas ir lieki. Lieka provocēšana uz CSN pārkāpumiem, reāla sodu punktu savākšana un iespējamie daudzie amatieru uzņemtie video no auto reģistratoriem - absolūti reāli!

Pe Seat Leon ST Cupra Māris Ozoliņš, kasinsh79, Ivars Caune (no kreisās) Foto: iAuto.lv

Ivara Caunes komentārs speciāli iAuto: "Varu apgalvot, ka auto tiešām bija LABS! Neskatoties uz mīkstajām ziemas riepām un pilsētas satiksmi , ar to varēja rotaļāties, kā ar spēļmantiņu. Lai piedod līdzbraucēji, bet ,lai pilnīgāk izgaršotu auto piedāvāto buķeti, iznāca pabraukt nedaudz virs atļautā ātruma ierobežojuma. Labprāt patestētu to Biķernieku trasē! Pamēģiniet arī Jūs, garantēju, ka iepatiksies."

KONKURENTI

Seat Leon ST Cupra Foto: iAuto.lv

Seat Leon ST Cupra Foto: iAuto.lv

Seat Leon ST Cupra Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
alnis 26.marts 2016 16:31
2 11 Atbildēt

Kurš zīmulis varēja ko tādu sarakstīt - un vēl bilde ar Ozoliņu priekšplānā

kasinsh79 26.marts 2016 17:04
10 2 Atbildēt

Proti labāk? Uzraksti un tad runā!

Neesmu žurnālists. Punkts.

Briedis 26.marts 2016 19:06
7 0 Atbildēt

Tas taču alnis, viņam pat ragi ir mazāki

RR 26.marts 2016 21:01
0 0 Atbildēt

Iedo izgāzt, uzrakstīšu :P

iAuto 26.marts 2016 22:54
3 0 Atbildēt

Atjauno savu iAuto foruma pieeju vai reģistrējies un seko līdzi šai diskusijai www.iauto.lv/forums/topic/... un būs tāda iespēja

VWfans 26.marts 2016 17:51
4 2 Atbildēt

Kurā veikalā tad tagad pārdod Seatus? Iespējams, labprāt nopirktu Ibizu universālu...

kasinsh79 26.marts 2016 17:59
4 1 Atbildēt

"Autobrava" tagad tirgos SEAT.

Kopā ar veselu lērumu citu auto :)

kasinsh79 26.marts 2016 19:53
4 0 Atbildēt

Ja tomēr pa tēmu - ļoti patika SEAT jaunums :o

Pat tik ļoti patika, ka grūti bija analizēt ar prātu, nevis ļauties emocijām. Esmu pārsteigts.

Ibiza ST 26.marts 2016 20:46
2 0 Atbildēt

SEAT redzēju pie Autobrava, Biķernieku ielā. Arī Ibiza universālis bija. Melnā krāsā. Lai veicas!

rt 26.marts 2016 20:47
1 0 Atbildēt

Vai viņš spēj to, ko blakus rakstā dāma ar 645?

rt 26.marts 2016 20:54
0 10 Atbildēt

Pa lielam raksts fuflo, auto arī. Kad būs jaunā C63 AMG tests iAuto? Vai kāds cits arī varēs sajust to, ko es jutu...

iAuto 26.marts 2016 22:29
3 0 Atbildēt

Nākamais būs par Lexus RX

kasinsh79 26.marts 2016 21:01
10 1 Atbildēt

Raksts ir tikai manas domas pēc kārtīga testa brauciena.

1. Es pats pie stūres kādus 50km

2. Māris pie stūres pilsētā

3. Ivars Caune pie stūres pilsētā

Ja kāds apgalvo, ka "raksts fuflo, auto arī" - nožēlojami stereotipi. Profesionāls rallists gan apgalvo pretējo, auto ir ļoti ass un atsaucīgs dažādos režīmos. Bet dažs labs bez sajēgas tikai stulbi vāvuļo bez pamatojuma :D

Andris 26.marts 2016 22:32
3 1 Atbildēt

Seat var iegādāties Sia Autobrava - Bikernieku ielā 145

Edmunds 27.marts 2016 11:01
2 1 Atbildēt

ambiciozi celtnieki arī šeit iegriežas

Edmunds 27.marts 2016 11:03
0 0 Atbildēt

priekš rt

rt 27.marts 2016 11:35
0 3 Atbildēt

Ass auto, kam slīd arā riteņi un auto peld??? Ar asu nazi esi strādājis? Tāds pats ir arī "ass" auto - kur griez, tur brauc.

p.s. apšaubu ka viņš ir "asāks" par golf R32.

R(8) 27.marts 2016 22:58
3 0 Atbildēt

Asaks , tupaks , cietaks , mikstaks , tie ir stulbi agrumenti un nevajag aizmirst , ka Seat ir VW produkts tik cita maisina

Ivars_Caune 28.marts 2016 17:43
10 0 Atbildēt

Varu apgalvot, ka auto tiešām bija LABS! Neskatoties uz mīkstajām ziemas riepām un pilsētas satiksmi , ar to varēja rotaļāties, kā ar spēļmantiņu. Lai piedod līdzbraucēji, bet ,lai pilnīgāk izgaršotu auto piedāvāto buķeti, iznāca pabraukt nedaudz virs atļautā ātruma ierobežojuma. Labprāt patestētu to Biķernieku trasē! Pamēģiniet arī Jūs, garantēju, ka iepatiksies:)

nomiks 29.marts 2016 16:47
3 1 Atbildēt

iauto vidē ir parādījies jauns interesants viedokļa paudējs. Un tas ir tikai pozitīvi! kasinsh79 raksti ir viegli lasāmi. Man personīgi patīk tieši t.s. vox populis jeb tautas viedoklis nevis profesionāla žurnālista viedoklis.

Ar prieku gaidīšu un lasīšu nākamos kasinsh79 rakstus!

kasinsh79 29.marts 2016 16:58
3 1 Atbildēt

Oi, paldies Nomiks :)

Es gan izteikts amatieris, kam liela draudzība uz auto kā tādiem. Tīri sava prieka pēc neatsaku komentāru apmaiņā pret kārtīgāku auto testu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti