Uzņēmējs par elektrobusiem: Agri vai vēlu būsim spiesti tādus pirkt (+VIDEO) 18

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 8.jūlijs 2021 6:12

Šoreiz TV Autoziņu ēdienkartē moderns elektrisks buss Peugeot e Expert. Paredzēts darbam, toties ļoti glaunā aprīkojuma versijā Business.

Tas nozīmē, ka furgonam ir ne tikai LED starmeši, bet arī pusādas sēdekļi ar apsildi, tāda pati stūre. Šim Peugeot e Expert ir ne tikai divas durvis, bet tās ir ar elektropiedziņu. Tā ir reti sastopama ekstra. Atkarībā no garuma - un to var būt trīs, elektriskajam Expert ir 50 vai 75 kW baterija. Motors gan ir tikai viens - 100 kilovatu. Kas ir svarīgi, Peugeot elektrobusa nobraukums ir krietni virs 300 km. Lai uzzinātu, ko par elektrisko busu perspektīvām Latvijā domā uzņēmēji ielūdzām uz testa braucienu veikalu tīkla Fans velosipēdu divīzijas vadītāju Juri Mikulenu. Viņam šī bija pirmā tikšanās ar kravas elektromobili. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
Raivis 8.jūlijs 2021 6:54
3 1 Atbildēt

Tak liekaties mierā ar to auto elektrofikāciju! Elektroauto mērķis ir nepiesārņot gaisu! Uzskatu ka 75 procenti pa dienu braucošie auto ir uzņemumu transports. Tad aiziet - uzņemumi iegādājas elektroauto, gaisa piesārņojums krietni samazināsies, iekļausimies visās eiropas normās...

Visss...

Pļurkt 8.jūlijs 2021 9:40
2 4 Atbildēt

Paskaties kaut vai 2 soļi uz priekšu!!

Papildus elektroenerģija no plika gaisa nerodas!! Ar sauli vai vēju nav iespējams veikt garantētu elektroapgādi + masveidā tiek slēgtas AES, līdz ar to nav citas izejas kā taisīt jaunas ogļu, mazuta vai gāzes elektrostacijas!! Bet tajās kopējais lietderības koeficients ir zemākas par iekšdedzes dzinēja lietderības koeficientu!!!

++++

Lielot un propogandējot vienu medaļas pusi, tiek pilnībā noklusēta šīs pat medaļas otra puse = kas ir VĒL NETĪRĀKA par to ko cenšas izspiest no tirgus un aizvietot!

didzisk 8.jūlijs 2021 12:42
2 0 Atbildēt

Vakar ES komisija izteikusies par labu atomelektrostacijām, tās ierosina iekļaut videi draudzīgo enerģijas avotu sarakstā. Kā parasti, viena puse ir par (Francija, kas ražo daudz elektrības ar AES) otra baigi protestē (Vācija, kuri pēdējos 10 gadus likvidē savas AES).

Kanibaals 8.jūlijs 2021 13:19
1 2 Atbildēt

Pohuj par lietderības koeficientiem, man galvenais ka piesārņojums paliek ārpus pilsētas un vēlams pāķos. Pāķi jau tāpat sevi cītīgi indē, miglo, dzer un brauc tā kā vēlviens skurstenis neko ļaunu nenodarīs.

Pļurkt 8.jūlijs 2021 16:58
2 2 Atbildēt

Paīsa tev atmiņa, jeb atkal neko neesi sapratis, pat ja arī kādreiz lasīji!

Anglijā, lai samazinātu kaitējumu savai dabai visus skursteņus uzcēla vairākas reizes augstākus. Rezultātā dabūju krietni lielākā laukumā izsēju (šajā gadījumā bija ogļu sodrēju un kvēpu izsēju). Tā arī notika, BET nu jau no augstākajiem skursteņiem tie kvēpi nosēdās Vācijas teritorijā!!!

Tā ka tie skursteņi pāķos tev PRINCIPĀ neko nedod, jo ja izmēzīsi mašīnu izputējus no Rīgas, tad vietā dabūsi Liepājas vai Zviedrijas ogļu staciju mēslus.... pat iespējams lielākā apjomā!

Gluži tā pat kā akcīzes uzlikšana dabasgāzei - rezultātā privātmājās sāka kurināt ar malku un rezultātā dabūja palielinātu putekļainību (PM šķiet ka 10)!

Kanibaals 8.jūlijs 2021 20:20
1 1 Atbildēt

Nestāsti pekstiņus. Dabūjot ārā tos mīzeļus un benzīnniekus no pilsētas gaisa kvalitāte lokāli uzlabosies, pofig par kopējo fonu tas vismaz izkliedēsies un var skurstenim filtrus uzlikt tā kā nezinu atsaucies vēl uz kādu 50 gadu vecu notikumu.

Pļurkt 9.jūlijs 2021 8:01
2 0 Atbildēt

Jāaaa - acīmredzami tu dzīvo savā pasaulē, jeb precīzāk sakot mucā!!

Nezūdamības likumiem ir drusku vairāk par 50 gadiem..... un ko??

Kādus filtrus tu liksi uz CO2 izmešiem?????????????

Rīgas teritorija nav akvārijs!!

PIlsēta cilvēkiem 8.jūlijs 2021 9:30
3 1 Atbildēt

Jums būs braukt ar velosipēdiem, punkc! Saurbsim pāri visām ielām Staķīšus, lai ar auto nevar izbraukt! Nost ar jebkādiem auto pilsētās!

Krotow 8.jūlijs 2021 11:14
1 0 Atbildēt

Paliks pilsēta ar stabu ielām un dažām hipsteru kafejnīcām. Pārējie aizies tur kur varēs piebraukt.

Pilsēta cilvēkiem 8.jūlijs 2021 13:58
1 2 Atbildēt

Nu bet tak var piebraukt ar velo un pat ar e-skrejriteni!

Senajā romā arī bija atļauts pārvietoties tikai ar kājām, zirga mugurā, vai pajūgā varēja pārvietoties tikai ārpus pilsētām.

Gass 8.jūlijs 2021 15:54
7 1 Atbildēt

Cerams tie paši hipstervelomani strādās par sagādniekiem, un vedīs uz sava ričuka to produkciju., ugunsdzēsības dienests, ātrā palīdzība, policija, arī tikai uz ričukiem, būs labi.

anoagask 8.jūlijs 2021 9:52
5 0 Atbildēt

tieši komerctransports varētu būt izdevīgākais pārejā uz elektrību - lielāks ikdienas nobraukums=vairāk ietaupītās CO2 un citi kaitīgie izmeši

HE 9.jūlijs 2021 10:15
0 0 Atbildēt

Viss jau jauki , bet komerbuss no Daugavpils atgriezās tikai nākošās dienas vakarā...

MxP 9.jūlijs 2021 14:13
0 0 Atbildēt

Tu gribi teikt spaini naglas vedisi ar busu lidz Daugavpilij

Normali ir kad elektriskie brauks pa pilsetu aizvedis uz noliktavu un ar lielaku furi nogadas uz Daugavpilij

HE 9.jūlijs 2021 17:40
0 0 Atbildēt

Jā protams, ar fūri vedīs zāles uz slimnīcu un aptieku

Pļurkt 8.jūlijs 2021 13:08
7 2 Atbildēt

Visas tās zaļo afēras atslēgas vārdi ir raksta nosaukumā!!!

"Agri vai vēlu būsim spiesti tādus pirkt"...!!

Kanibaals 8.jūlijs 2021 13:20
4 0 Atbildēt

Bet tā arī būs, vari spirināties cik gribi vai brauc ar zirgu pajūgu.

650 8.jūlijs 2021 13:13
1 0 Atbildēt

Nu kā tad.Nu prottams.Nukāgan citādi.Jā.Finālā Lohhi samaksās par jebko.Maizes piegāde attālos novados ar vairākkārt izmantojamajiem kosmoplāniem- lūdzu,plāni jau ir.Velossipēdu galvenā pārnesuma vidējo zobratu piegāde O-laimes pagastnabagiem ar spec turbo ātom elektrometro- nav probl..Jā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti