Hipijbuss atgriežas. Pirmais brauciens ar elektrisko Volkswagen ID. Buzz 8

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 19.septembris 2022 12:46

Volkswagen T1 jeb oriģinālais buss ir leģenda. Viegls, inovatīvs un glīts, un - 70 gadus vecs. Leģendārā hipijbusiņa stāsta turpinājums būs 100 % elektriskie Volkswagen ID Buzz un ID Buzz Cargo.

Volkswagen ID Buzz ir pasaulē pirmā pilnībā elektriskā minivena un kravas furgona sērija. Motors tāpat kā pirms septiņdesmit gadiem atrodas aizmugurē un piedzen pakaļējos riteņus, tikai ir elektrisks. Agregātu izvietojuma dēļ ID Buzz ir ļoti manevrīgs. Pagaidām vienīgā elektromotora jauda ir 150 kW jeb 204 ZS, neto baterijas ietilpība - 77 kWh. Sniedzamība ļoti atkarīga no braukšanas stila un ātruma. Lai pagarinātu sniedzamību, maksimālais ātrums mākslīgi ierobežots līdz 145 km/h. Bez izveicīgas vadāmības pie ID Buzz priekšrocībam pieskatāma arī ērta un augsta sēdpozīcija - no kuras viegli tikt arī ārā. Otrās rindas sēdekļi gluži kā Multivanā ir bīdāmi un salokāmi. Bagāžas ietilpība ir kolosāla - no vairāk kā viena kubikmetra līdz vismaz diviem, ja sēdekļi nolocīti pavisam. Vēlāk iznāks arī citas ID Buzz versijas, tostarp ar vairāk sēdvietām vai gluži pretēji, mazāku un lētāku bateriju. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Plē.... 19.septembris 2022 13:07
16 1 Atbildēt

Nu, kāds vēl hipijbuss? Nav vairs ne hipiju, nedz arī busus tiem vajag. Ka tik apjāt lohhus, iesmērējot tiem pirkumu ko tiem patiesībā nedz vajag, nedz tie var atļauties lādēt.

Krotow 19.septembris 2022 14:25
12 1 Atbildēt

Štrunts par lādēšanu. To laiku hipiji megadārgus elektrobusus nemaz nevarētu atļauties pat līzingā.

GTD2 19.septembris 2022 15:16
7 1 Atbildēt

nebūtu pareizi viņu saukt par bussu, parasts minivens,kas aizvietos no ražošanas noņemto šarānu el versijā. ar hipijbussu vispār nav te nekāda sakara. viņšh ari nekad nebūs tāda leģenda kā bija T1, neveiksmīgs mārketinga triks.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti