iAuto testē jaunās paaudzes Toyota C-HR (+ VIDEO) 11

 

Foto: iAuto.lv

iAuto.lv | 11.novembris 2023 16:04

2023.gada novembrī Eiropas autoužurnālistiem tika organizēti pirmie testa braucieni ar Toyota svarīgo modeli C-HR. Prognoze - vairākos tirgos C-HR kļūs par pārdotāko Toyota modeli.

Japānas autoražotājs Toyota iepazīstinājis ar krosovera C-HR otrās paaudzes modeli, kas Eiropas tirgū būs pieejams ar trim hibrīddzinējiem.

Jaunais modelis izstrādāts ar uzsvaru uz Eiropas tirgu un to raksturo “Hammerhead” stila priekšpuse ar šauriem, ieslīpi novietotiem priekšējiem lukturiem un dienasgaismām, kas apvienoti vienā elementā ar melnās krāsas gaisa pievadiem un šūnveida radiatora resti. Sportiskāku jauno modeli padara arī divu toņu virsbūve, profilēti sāni, aizmugures spoileris un 20 collu riteņu diski.

Foto: iAuto.lv

Toyota CH-R Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Salons kļuvis plašāks un modernāks, pateicoties 12,3 collu ciparu mērinstrumentiem un tāda paša izmēra multimediju iekārtas ekrānu. Dārgākajam CH-R paredzēts arī projekcijas displejs, panorāmas jumts, komforta izgaismojums ar 64 izvēlēm, JBL audio sistēma, savukārt sportisko GR Sport Premiere Edition izceļ sarkani akcenti interjerā.

Foto: iAuto.lv

Eiropas tirgū CH-R būs pieejams ar vairākiem hibrīdagregātiem. Bāzes versija iegūs 1,8 litru iekšdedzes dzinēju un elektromotors, kas kopumā rada 140 zirgspēkus, piedzenot priekšējos riteņus. Vēll viena priekšpiedziņas modifikācija tiek aprīkota ar hibrīdiekārtu uz divu litru dzinēja bāzes, sasniedzot 198 Zs, bet trešā izvēle ir plug-in hibrīds ar 223 zirgspēku  kopējo jaudu un visu riteņu piedziņu.

Foto: iAuto.lv

Jaudīgākais variants no vietas līdz 100 kilometriem stundā paātrinās 7,2 sekundēs, sasniedz maksimālo ātrumu 180 kilometru stundā un var nobraukt 66 kilometrus elektriskā režīmā.

Pieteikšanās Toyota CH-R iegādei jau atklāta.

Foto: iAuto.lv

Toyota C-HR bāzes modeļa TEHNISKIE DATI

Garums x Platums x Augstums (m): 4,36 x 1,83 x 1,57

Riteņu garenbāze (m): 2,64 m

Piedziņa: priekšpiedziņa, 1,8 l. hibrīdsistēma, 1-pārnesuma e-CVT kārba

Sistēmas kopējā jauda: 103 kW / 140 Zs

Maks. griezes moments: 185 Nm

Maks. ātrums: 170 km/h

Ieskrējiens 0 - 100 km/h: 9,9 sek.

Pašmasa (kg) – 1420-1460

Velkamās piekabes masa ar bremzēm (kg) - 725

CO2-emisijas (WLTP): 103-111 g/km

Degvielas tvertne – 43 litri

Degvielas patēriņš (WLTP): 4,6-5,0

PLUSI:

  • Moderns auto dizaims
  • Kvalitatīva vidējās klases auto.apdare
  • Ja tiešām būs 32 900 euro, tad tas ir labs piedāvājums

MĪNUSI:

  • Nav tik ērti atvērt durvis
  • Priekšā blakussēdētājam var būt neērti novietot kājas

Plānotā auto pārdošanas cena no 32 900 EUR

Toyota CH-R Foto: iAuto.lv

Toyota CH-R Foto: iAuto.lv

Toyota CH-R Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
Po 11.novembris 2023 19:23
2 2 Atbildēt

Dizains nepārliecina tomēr.

Labāk būtu turpinājuši šā vietā vien veco Avensi izgatavot par šo cenu, mazliet  piepaceļot piekares augstumu, lai var iebraukt bezceļuveidīgajos pilsētas daudzstāveņu pagalmos.

iAuto 11.novembris 2023 20:54
3 1 Atbildēt

Jā, tas ir subjektīvi, bet ir tādi veiksmīgie un neveiksmīgi auto dizaini, C-HR ir pirmais variants.

Piemēram, no man nesaprotamiem jaunajiem dizainiem ir Hyundai Ionid 6. Prognozēju, ka tas ātri novecos.

ZZZZ 12.novembris 2023 7:16
0 1 Atbildēt

Par 6ionic arī mani pārņēma šādas pārdomas. Tehniski spēcīgs, bet ārējais dizains var ātri apnikt. Kaut gan Liepājas aviošova piemirkušajās pļavās, kur citus vilka ar traktoru, 6ionic izbrauca pārliecinoši, bez izbuksēšanas. Būtu viņam vienkārši paceļama piekare, tas šādās reizēs ļoti noderētu. Tas pats ar jauno Kona. Nu mani neuzrunā tās dizains. 1. ģenerācija, manuprāt vis veiksmīgākā.

C-HR patīk, bet nez vai tie cipariņi ir dzīvē objektīvi.

iAuto 13.novembris 2023 15:53
0 0 Atbildēt

Braukšanas ziņā man arī patika Ioniq 6, te vairāk bija diskusija tieši par dizainu.

!!!! 11.novembris 2023 21:28
4 4 Atbildēt

Lietotājs “uupis” (cilvēks kurš vēlas, lai gājēji un velosipēdisti ietu bojā) ir tāda domāšana.

Kad viss iAuto bļāva, ka gājējam pirms došanās pāri gājēju pārejai ir jāpārliecinās par to, vai auto uzsācis bremzēšnu un pamanījis gājēju lietotājs “uupis” braši apgalvoja, ka to nevajag darīt, ir jāduj pāri un pofig, kas notiks, tas notiks.

Viss iAuto protestēja, ka pie auto stūres var būt arī tāds veselības problēmu nomākts cilvēks (kā lietotājs “uupis”), kuram paliek slikti un viņš netīšām nenoreaģē un uzbrauc gājējam. Viss iAuto apgalvoja, ka autovadītājiemiem ir jāskatās laicīgi, kas notiek uz gājēju pārejas. Neviens speciāli neaicina notriekt gājēju uz gājēju pārejas, vai gājēju un velosipēdisti tumsā uz ielas bez atstarojošajiem elementiem un/vai apgaismes ierīcēm. Lietotājs “uupis” savukārt saka, ka velosipēdistiem un gājējiem nav nekādu pienākumu nekur, viss esot autobraucēju atbildība un mudināja ātrāk skriet uz gājēju pārejām nemaz neskatoties, kas notiek apkārt (jo gājēju pāreja ir gājēju pāreja) un vēlams neizmantot nekādus atstarojošos elementus un/vai apgaismes ierīces dienas tumšajā laikā ne gājējiem, ne velosipēdistiem, jo CSN taču nav nekas minēts par to.

Respektīvi mēs šeit nonākam pie slēdziena, ka lietotājs “uupis” vēlas nodarīt kaitējumu gājējiem un velosipēdistiem!

Kad viss iAuto portāls saka, ka vadītājiem riteņbraucējiem un gājējiem jābūt uzmanīgiem, lietotājs “uupis” apgalvo, ka nē, jābūt uzmanīgiem tikai auto vadītājiem, un ja kāds nomirs pie auto stūres, tad vismaz uz gājēja, kapa varēs uzrakstīt “es nebiju vainīgs”…

Onsis 12.novembris 2023 11:47
1 1 Atbildēt

No ārpuses smuks, iekšā jau kā jau mazauto, lēta plastasa.

iAuto 13.novembris 2023 15:55
0 0 Atbildēt

Kā reiz klātienē tā nebija. Tikai lūdzu ņem vērā, ka mūsu rīcībā bija top komplektācija, žēl, ka caur video to nevarēji sajust.

wons 12.novembris 2023 12:54
1 1 Atbildēt

Piekrītu redaktoram-no ārpuses arī man patīk, bet iekšā, kādēļ jāliek vidus konsolē tās apmales nesaprotu ! Tas nav tik šim auto, daudziem auto ir tamlīdzīgi, ka nav kur ceļus pat nolikt. Sēdi kājas kopā, it kā starp kājām nekā nebūtu. Nav ērti. Manuprāt vismaz vīriešiem noteikti.

iAuto 13.novembris 2023 15:56
0 0 Atbildēt

Es tādas atceros Lexus un Audi Q5, varbūt vēl vienam Jaguar.

anonimikis 13.novembris 2023 23:27
0 0 Atbildēt

No vadītāja viedokļa tā apmale ir laba lieta. Jo daži blakussēdētāji mēdz tik traki izplest kājas, ka reāli traucē gar kloķiem grābstīties.

iAuto 15.novembris 2023 19:09
0 0 Atbildēt

Sasmējos par šo, bet jā, tā var būt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 3

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti