Vācijā konfiscēta Krievijas miljardiera Ališera Usmanova jahta (+ VIDEO) 10

 
Nozare.lv | 3.marts 2022 11:28

Vācijas varas iestādes Hamburgas pilsētā ir konfiscējušas Krievijas miljardiera Ališera Usmanova milzu jahtu "Dilbar", trešdien ziņoja žurnāls "Forbes", atsaucoties uz trim ziņu avotiem jahtu nozarē.

Usmanovs pirmdien kļuva par vienu no Krievijas uzņēmējiem, pret kuru Eiropas Savienība (ES) noteikusi sankcijas saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. 

Jahta "Dilbar" ir 156 metrus gara un apmēram 600 miljonus ASV dolāru vērta. Kopš oktobra beigām tā atradās remontā Vācijas kuģubūves uzņēmuma "Blohm+Voss" Hamburgas kuģubūvētavā.

Ziņu avoti pastāstīja "Forbes", ka Vācijas valdība konfiscējusi šo Usmanova īpašumu, tāpēc trešdien neieradās darbā "Blohm+Voss" darbinieki, kas strādāja pie šīs jahtas.

Usmanovs 2016.gadā nopirka "Dilbar" par 600 miljoniem dolāru no Vācijas kuģubūvnieka "Lürssen", kas pēc pasūtījuma uzbūvēja viņam šo jahtu 52 mēnešu laikā. 

"Dilbar" ir pasaulē lielākā motorjahta pēc bruto tonnāžas, kas ir 15 917 tonnas, un tās apkalpē parasti ir 96 cilvēki. Uz tās ir lielākais peldbaseins, kāds jebkad ierīkots uz kādas jahtas, kā arī divi helikopteru nolaišanās laukumi, sauna, skaistumkopšanas salons, un vingrošanas zāle. 
 

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Walacc 3.marts 2022 14:53
13 0 Atbildēt

Nodot Ukrainas kara hospitāļu rīcībā, kā sanatoriju karā ievainotajiem ukraiņiem ...

gunbox 3.marts 2022 16:14
9 0 Atbildēt

Da pārdot labāk par puscenu un par saņemto summu izsludināt atlīdzību par Putina apcietināšanu. Pagaidām tikai viens izteicis 1milj. piedāvājumu. Tas laikam tāds humors. Izsludinātu 1mjrd. nākošā dienā beigtos karš.

Gudjonson 4.marts 2022 7:57
6 0 Atbildēt

Labā ziņa tā, ka putlers un viņa drauģeļi savulaik izvēlējās ieguldīt miljardus nevis karakuģu būvē, bet luksusa jahtās. Ja tev prātā kariņš par PSRS restaurāciju, tad diezgan tālredzīgs lēmums, jāatzīst. Sliktā ziņa, ka pagaidām šāds jahtiņas arests tāds psiholoģisks žests, bet bez redzamām sekām. Nav nedz atsavināta, nedz arī šādi pasākumi netiek izplatīti uz citiem Krievijas bandītu kustamiem un nekustamiem īpašumiem Rietumos.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 5

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti