Blue Shock Taxi sadarbībā ar Andri Dambi radīs jaunu bateriju elektrovelosipēdiem 6

 
Nozare.lv | 10.februāris 2014 17:40

Patlaban "Blue Shock Taxi" un arī citi konkurenti bateriju darbību garantē divus līdz piecus gadus, taču jaunā, Latvijā izstrādātā baterija strādās vēl ilgāku laiku, pat desmit gadus.

Elektrovelosipēdu ražotājs SIA "Blue Shock Taxi" sadarbībā ar latviešu auto konstruktoru Andri Dambi plāno radīt jaunu, elektrovelosipēdiem paredzētu bateriju, intervijā "Rietumu Radio" sacīja uzņēmuma valdes loceklis Artis Daugins.

Daugins norāda, ka Dambja ražotie elektroautomobiļi kvalitāti jau pierādījuši visaugstākā līmeņa sporta sacensībās un, pārnesot viņa zināšanas uz mazākiem transporta līdzekļiem, Liepājā ražotie elektrovelosipēdi spēs būt daudz konkurētspējīgāki par citu valstu ražotāju produktiem.

Foto: Publicitātes attēls

"Ir divi uzstādījumi, ko cenšamies risināt," sacīja Daugins. "Viens ir baterijas uzlabojumi, lai tās kļūtu kvalitatīvākas un vieglākas. Strādājam arī pie savām kontroles sistēmām."

Patlaban "Blue Shock Taxi" un arī citi konkurenti bateriju darbību garantē divus līdz piecus gadus, taču jaunā, Latvijā izstrādātā baterija strādās vēl ilgāku laiku, pat desmit gadus.

Tas nav nekas unikāls autoindustrijai, taču ir unikāls elektrodivriteņos, jo šajā segmentā ražotāji cenšas izmantot pēc iespējas lētākus risinājumus, lai cena būtu pēc iespējas zemāka. Līdz ar to baterija ir viens no posmiem, uz ko tiek ekonomēts, sacīja Daugins.

"Mēs esam atraduši veidu, kā piedāvāt daudz ilgāku garantiju, nesadārdzinot ražošanas izmaksas," sacīja Daugins, norādot, ka ar šādu risinājumu būtu iespējams veiksmīgi pārdot savu produktu visā pasaulē.

Kā norāda ražotājs, elektrovelosipēdi tiek būvēti, lai baterijas enerģija pietiktu aptuveni 70 kilometriem. Lielāku bateriju uzstādīt nav nepieciešams, jo velosipēdu īpašnieki vienas dienas laikā lielāku attālumu neveic.

"Blue Shock Taxi" nodarbojas ar jaunu elektrovelosipēdu izstrādi un elektrotransporta risinājumu izveidi, un uzņēmums savu darbību sāka 2011.gada septembrī.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 75% "Blue Shock Taxi" daļu pieder Neilam Kalniņam, bet atlikušie 25% - Artim Dauginam.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 10.februāris 2014 17:57
2 1 Atbildēt

izklausās pēc ostapa bendera.

ss 10.februāris 2014 19:58
2 1 Atbildēt

Noteikti,ka izdosies! Bet cena būs piejama tikai oligarhiem....

IkdienasViesis 14.februāris 2014 11:14
2 0 Atbildēt

Ideja jau ļoti laba un intriģējoša. BET, visu labo jau atkal sabojās cena - uzliks 2000 eiro: un ierindas pircēja prieki ar to arī beigsies. Bandjugas un biezie varēs tos iegādāties savām beibēm un sīčiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti