Ieviešot jaunas velojoslas Rīgas centrā, autostāvvietu skaits samazināsies par 300 10

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 31.marts 2014 14:20

Ieviešot jaunas velojoslas Rīgas centrā, par aptuveni 300 vietām būs jāsamazina autostāvvietu skaits, tā šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs (SC).

Viņš pauda cerību, ka līdz ar šovasar plānoto papildu velojoslu ierīkošanu vairāk cilvēku sāks pārvietoties ar divriteni, nevis autotransportu, līdz ar to pilsētā uzlabosies gaisa kvalitāte. Velosipēdisti krietni mazāk brauks pa ietvēm, bet pārvietošanās pa brauktuvēm kļūs organizētāka.

"Tas viss ir ļoti labi, bet cena par to būs apmēram mīnus 300 pilsētas centrā slēgtu autostāvvietu, līdz ar to automobilisti kādu laiku noteikti auros," prognozēja Ušakovs.

Kā ziņots, Rīgas ielās šovasar plānots iezīmēt vairākas jaunas velojoslas - pirmās no tām tiks izveidotas uz Brīvības, Elizabetes un Lāčplēša ielas, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Kā norāda Rīgas domes Satiksmes departaments, autovadītājiem būs jārēķinās ar vēl vienu satiksmes dalībnieku - velobraucēju. Velojoslu ieviešana mainīs satiksmes organizāciju pilsētas centrā, tiks samazināts autostāvvietu skaits, un arī brauktuves joslu skaits samazināsies.

Rīgas domes uzdevumā neatkarīgs pilsētplānošanas eksperts Toms Kokins patlaban strādā pie koncepcijas un shēmas izstrādes, lai jau šajā pavasarī Rīgas centrā izveidotu ērtu velojoslu tīklu.

Ņemot vērā, ka satiksmes organizācijā plānotas būtiskas izmaiņas, autovadītājiem un velobraucējiem šogad paredzēta informatīva kampaņa par satiksmes izmaiņām.

Lai ieviestu plānotās izmaiņas, būs nepieciešams veikt arī virkni grozījumu normatīvajos aktos. Patlaban notiek pārrunas ar satiksmes drošībā iesaistītajām valsts institūcijām, lai veiktu grozījumus nepieciešamajā tiesiskajā regulējumā un termins "velojosla" tiktu ieviests Ceļu satiksmes noteikumos, Latvijas valsts standartos un citos normatīvajos aktos.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
mazd 31.marts 2014 15:33
2 1 Atbildēt

taapat braukšu ar auto

LMT 31.marts 2014 14:52
1 0 Atbildēt

Balso par mani... un pats ar land cruiser brauc :)

andzins1111 31.marts 2014 15:19
1 1 Atbildēt

Vai velojoslas definīcija vispār CSN beidziet ir iekšā vai nav? Ja nav, tad tie ceļa apzīmējumi nav nevienam saistoši. Tas pats starp citu ir UK.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti