Ieviešot jaunas velojoslas Rīgas centrā, autostāvvietu skaits samazināsies par 300 10

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 31.marts 2014 14:20

Ieviešot jaunas velojoslas Rīgas centrā, par aptuveni 300 vietām būs jāsamazina autostāvvietu skaits, tā šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs (SC).

Viņš pauda cerību, ka līdz ar šovasar plānoto papildu velojoslu ierīkošanu vairāk cilvēku sāks pārvietoties ar divriteni, nevis autotransportu, līdz ar to pilsētā uzlabosies gaisa kvalitāte. Velosipēdisti krietni mazāk brauks pa ietvēm, bet pārvietošanās pa brauktuvēm kļūs organizētāka.

"Tas viss ir ļoti labi, bet cena par to būs apmēram mīnus 300 pilsētas centrā slēgtu autostāvvietu, līdz ar to automobilisti kādu laiku noteikti auros," prognozēja Ušakovs.

Kā ziņots, Rīgas ielās šovasar plānots iezīmēt vairākas jaunas velojoslas - pirmās no tām tiks izveidotas uz Brīvības, Elizabetes un Lāčplēša ielas, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Kā norāda Rīgas domes Satiksmes departaments, autovadītājiem būs jārēķinās ar vēl vienu satiksmes dalībnieku - velobraucēju. Velojoslu ieviešana mainīs satiksmes organizāciju pilsētas centrā, tiks samazināts autostāvvietu skaits, un arī brauktuves joslu skaits samazināsies.

Rīgas domes uzdevumā neatkarīgs pilsētplānošanas eksperts Toms Kokins patlaban strādā pie koncepcijas un shēmas izstrādes, lai jau šajā pavasarī Rīgas centrā izveidotu ērtu velojoslu tīklu.

Ņemot vērā, ka satiksmes organizācijā plānotas būtiskas izmaiņas, autovadītājiem un velobraucējiem šogad paredzēta informatīva kampaņa par satiksmes izmaiņām.

Lai ieviestu plānotās izmaiņas, būs nepieciešams veikt arī virkni grozījumu normatīvajos aktos. Patlaban notiek pārrunas ar satiksmes drošībā iesaistītajām valsts institūcijām, lai veiktu grozījumus nepieciešamajā tiesiskajā regulējumā un termins "velojosla" tiktu ieviests Ceļu satiksmes noteikumos, Latvijas valsts standartos un citos normatīvajos aktos.

 
Visi komentāri
 
LMT 31.marts 2014 14:52
1 0 Atbildēt

Balso par mani... un pats ar land cruiser brauc :)

iAuto 31.marts 2014 14:57
0 0 Atbildēt

baltu?

LMT 31.marts 2014 15:25
0 0 Atbildēt

Tieši tā...

andzins1111 31.marts 2014 15:19
1 1 Atbildēt

Vai velojoslas definīcija vispār CSN beidziet ir iekšā vai nav? Ja nav, tad tie ceļa apzīmējumi nav nevienam saistoši. Tas pats starp citu ir UK.

josla 2.aprīlis 2014 9:42
0 0 Atbildēt

Tur jau nekas jauns nav jāizdomā - uzliec zīmi vai ceļa apzīmējumu "velosipēdu ceļš" - un gatavs. Vai arī zīmi "mehāniskiem transportlīdzekļiem braukt aizliegts" kopā ar paskaidrojošo zīmi uz kuru joslu tā attiecas.

mazd 31.marts 2014 15:33
2 1 Atbildēt

taapat braukšu ar auto

Aigarcix 31.marts 2014 23:31
0 0 Atbildēt

Velosipēdisti krietni mazāk brauks pa ietvēm, bet pārvietošanās pa brauktuvēm kļūs organizētāka.-------

A lūk šeit man smiekli nāk,k-kā pēdējā laikā vispār nav sančis sastapties ar ritrņbraucēju kulturālo.Mauc pāri uz neregulētām pārejām ka prieks,pat nepieļauj domu ,ka kāds var šamo nepamanīt,par attieksmi pret gājējiem ,bez komentāriem.Liekas,ka ja jūties baigi pareizais,tad viss atļauts.Personīgiman tie celiņi nah nav vajadzīgi,varu k-kā satikt ar mašīnām un gājējiem,tas ir tad kad maucu ar velo,nejūtos k-kā īpaši apdalīts.;)))

bums 1.aprīlis 2014 9:12
0 0 Atbildēt

Viss oki - Ulbrokā ir tukša prk-n-ride stāvvieta, vietas visiem pietiks!

Forši 3.aprīlis 2014 11:28
1 0 Atbildēt

Forši!

Būs lielāki sastrēgumi, velosipēdisti varēs vairāk ostīt izplūdes gāzes...

Vernons 6.aprīlis 2014 13:58
0 0 Atbildēt

Velosipēdists pēkšņi izbrauc priekšā auto mašīnai visa pasaule vainīga, kad pats ar galvu nedraudzējas!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti