CSDP domnīcā nākamnedēļ eksperti spriedīs par elektriskajiem skrejriteņiem satiksmē 11

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 6.septembris 2019 12:09

Pirmdien, 9.septembrī, eksperti Satiksmes ministrijā (SM) Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā spriedīs par elektriskajiem skrejriteņiem satiksmē, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Domnīca notiks plkst.14 SM un tās laikā eksperti meklēs risinājumus tam, lai elektriskie skrejriteņi neradītu papildu riskus satiksmes drošībai gan to lietotājiem, gan citiem satiksmes dalībniekiem, jo īpaši gājējiem.

Eksperti spriedīs, vai pieļaujamais maksimālais braukšanas ātrums ar elektriskajiem skrejriteņiem būs 20 vai 25 kilometri stundā, vai ar tiem būs atļauts pārvietoties pa velosipēdiem paredzēto infrastruktūru vai pa gājēju ietvēm gājēju ātrumā, vai ar šiem braucamrīkiem varētu ļaut piedalīties ceļu satiksmē no 12 vai 14 gadu vecuma. Par šiem un citiem jautājumiem diskutēs eksperti no Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD), VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC), Valsts policijas, Valsts tiesu ekspertīžu biroja, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja, Rīgas domes Satiksmes departamenta un vairākām nevalstiskām organizācijām. 

Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā plānots apspriest SM, CSDD un sadarbības partneru sākotnēji sagatavotos grozījumus normatīvajos aktos, piemēram, Ceļu satiksmes likumā un Ceļu satiksmes noteikumos, kas regulētu elektrisko skrejriteņu vietu ceļu satiksmē. Jaunie noteikumi varētu stāties spēkā nākamā gada pavasarī.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Freijers 6.septembris 2019 13:38
19 3 Atbildēt

Lūdzu savā domnīcā paspriediet arī par švimpjiem uz 2 riteņiem, kas ar 25,30 un vairāk kmh nesās pa ietvēm un atpūtas zonām, un kuriem nav ne OCTAS, ne vestes, ķiveres un reizumis arī ne mazākās sajēgas par drošu pārvietošanos !

Vernons 6.septembris 2019 15:32
4 8 Atbildēt

Tiem jau tāpat Nāves sods iestājas.

reku 6.septembris 2019 13:49
3 2 Atbildēt

Ko tur spriest .Ja ir veloceliņi tad jābrauc pa tiem.Uz ietves drīkst atrasties ja nav veloceliņi un pēc iespējas tuvāk ceļa nomalei.Un ieviest likumu kurš atļauj konfiscēt un utilizēt visus riteņus kā parastos tā elektriskos kuri pārvietojas pa brauktuvi kur ir blakus veloceliņš.Piemēram Jūrmalā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti