CSDP domnīcā nākamnedēļ eksperti spriedīs par elektriskajiem skrejriteņiem satiksmē 11

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 6.septembris 2019 12:09

Pirmdien, 9.septembrī, eksperti Satiksmes ministrijā (SM) Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā spriedīs par elektriskajiem skrejriteņiem satiksmē, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Domnīca notiks plkst.14 SM un tās laikā eksperti meklēs risinājumus tam, lai elektriskie skrejriteņi neradītu papildu riskus satiksmes drošībai gan to lietotājiem, gan citiem satiksmes dalībniekiem, jo īpaši gājējiem.

Eksperti spriedīs, vai pieļaujamais maksimālais braukšanas ātrums ar elektriskajiem skrejriteņiem būs 20 vai 25 kilometri stundā, vai ar tiem būs atļauts pārvietoties pa velosipēdiem paredzēto infrastruktūru vai pa gājēju ietvēm gājēju ātrumā, vai ar šiem braucamrīkiem varētu ļaut piedalīties ceļu satiksmē no 12 vai 14 gadu vecuma. Par šiem un citiem jautājumiem diskutēs eksperti no Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD), VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC), Valsts policijas, Valsts tiesu ekspertīžu biroja, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja, Rīgas domes Satiksmes departamenta un vairākām nevalstiskām organizācijām. 

Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā plānots apspriest SM, CSDD un sadarbības partneru sākotnēji sagatavotos grozījumus normatīvajos aktos, piemēram, Ceļu satiksmes likumā un Ceļu satiksmes noteikumos, kas regulētu elektrisko skrejriteņu vietu ceļu satiksmē. Jaunie noteikumi varētu stāties spēkā nākamā gada pavasarī.

 
Visi komentāri
 
Freijers 6.septembris 2019 13:38
19 3 Atbildēt

Lūdzu savā domnīcā paspriediet arī par švimpjiem uz 2 riteņiem, kas ar 25,30 un vairāk kmh nesās pa ietvēm un atpūtas zonām, un kuriem nav ne OCTAS, ne vestes, ķiveres un reizumis arī ne mazākās sajēgas par drošu pārvietošanos !

anonimikis 6.septembris 2019 14:50
2 0 Atbildēt

Un ko iesāksim ar švimpjiem dzelzs kastēs, kas 2 un 3x pārkāpjot atļauto ātrumu nesās cauri dzīvojamām zonām un šiem nav ne mazākās sajēgas, ka šie celiņi nav paredzēti, lai viņi apbrauktu sastrēgumus.

Kanibaals 8.septembris 2019 17:02
0 0 Atbildēt

Tad nav ko likt dzīvojamās zonas zīmes vietās kur nav zona.

reku 6.septembris 2019 13:49
3 2 Atbildēt

Ko tur spriest .Ja ir veloceliņi tad jābrauc pa tiem.Uz ietves drīkst atrasties ja nav veloceliņi un pēc iespējas tuvāk ceļa nomalei.Un ieviest likumu kurš atļauj konfiscēt un utilizēt visus riteņus kā parastos tā elektriskos kuri pārvietojas pa brauktuvi kur ir blakus veloceliņš.Piemēram Jūrmalā.

? 6.septembris 2019 15:05
1 0 Atbildēt

Un ko darīt ar gājēejiem - ļaunprātīgiem pārkāpējiem?

Atņemt korpes vai salauzt kājas?

Vernons 6.septembris 2019 15:32
4 8 Atbildēt

Tiem jau tāpat Nāves sods iestājas.

ccxgt 7.septembris 2019 0:01
0 1 Atbildēt

var redzeet kaa 20. gadsimta muulaabelji ir pret visu moderno - velo, skuuteriem, utml.

tie paarnjems pilseetas un shosejas, driizaak aatraak kaa veelaak tik un taa!

Velocelinji vispaar ir ljoti reti Latvijaa, zinu varbuut kaadus 2, paarsvaraa ir gaajeeju un velo celinji, kur nav pienaakums paarvietoties pa tiem!! Ar shesejas velo vispaar nevar pabraukt pa ietvi (velocelinju), taa ka veerts mazliet fiziski attiistiities pirms spriest!

Vernons 7.septembris 2019 8:08
1 2 Atbildēt

6. Septembra "Bez tabu" rādīja neveiksmīgo kritienu no skūtera. Tas par to ko Stradiņos sastapu.

Salūza priekšējais ritenis!

Skaidrīte 8.septembris 2019 16:05
1 2 Atbildēt

Nesaprotu ko tur domāt. Vārds ietve radies no vārda iet, tatad pa to ejam. Brauktuve domāta visiem kas brauc. Ja izmanto brauktuves, nopērc octa, samaksā ekspluatācijas nodokli un laipni lūgts. Par pārējo parūpēsies evalūcijai un dabiskā atlase.

reku 9.septembris 2019 22:44
0 0 Atbildēt

Nene,es tam nepiekritu.Tieši uz brauktuves kur brauc auto velosipēdiem,elektrosamokātiem jāatrodas pēc iespējas retāk jo tas ir bīstamāk nekā pārvietošanās pa ietvi.Samokātu un ietves problēma tiek uzpūsta un mākslīgi uzkurināta no ārienes.

8.septembris 2019 18:42
3 0 Atbildēt

Jauna nelaime uz LV ceļiem.... iesprauž austiņas ausīs un brauc pa braucamo daļu .... Ignorējot auto vadītājus.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti