Akcijā aicinās riteņbraucējus aprīkot savus velosipēdus ar lukturiem un atstarotājiem 19

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 14.decembris 2019 10:00

Nav slikti laika apstākļi velo braukšanai, ir nepietiekoši aprīkots ritenis vai pats braucējs!

Arvien lielāks skaits cilvēku savās ikdienas gaitās gada tumšajos mēnešos dodas ar  velosipēdu. Tomēr ne vienmēr viņi ir parūpējušies par savu drošību. Tādēļ Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), apvienība “Pilsēta cilvēkiem”, biedrība “Velo-Redele” un mazumtirdzniecības uzņēmums “Narvesen” kopīgā akcijā aicinās riteņbraucējus aprīkot savus velosipēdus ar lukturiem un atstarotājiem, kā arī valkāt apģērbu ar atstarojošiem elementiem.

Akcijas laikā tie velosipēdisti, kuri nebūs parūpējušies par savu drošību, saņems lukturīšu komplektu: baltā gaisma piestiprināma velosipēda priekšā, bet sarkanā – aizmugurē. Savukārt tie velobraucēji, kuri divriteni būs pareizi izgaismojuši, saņems “Narvesen” dāvāto garšīgo kafiju.

Pirmais velosipēdistu izgaismošanas pasākums notiks Liepājā, trešdien, 11. decembrī no plkst. 16:00  Lielā ielā pie Tramvaja tilta.

Ja velosipēds ir aprīkots ar lukturīšiem vai atstarotājiem, tas ceļu satiksmē ir redzams vismaz no 150 metru attāluma. Savukārt, ja velosipēdam nav ne lukturīšu, ne arī atstarotāju, autovadītājs to pamana pēdējā brīdī un, iespējams, vairs nepaspēs noreaģēt un laikus nobremzēt. Šāda situācija ir par iemeslu daudzām traģēdijām uz Latvijas ceļiem, kuras notiek tieši gada tumšajos mēnešos.

CSDD apkopotā statistika liecina, ka šā gada 11 mēnešos ceļu satiksmē bojā gājuši 8, bet ievainoti 594 velosipēdisti. Salīdzinoši pērn šajā laikā bojā gāja 9, bet ievainoti 616 velosipēdists (samazinājums -4 %). Šogad velo saimei traģiskākais mēnesis bija novembris, kad bojā gāja 3 velosipēdisti.

Sargā sevi un cieni citus: kad ārā krēslo vai paliek tumšs, ieslēdz velo lukturīšus un esi redzams!

Nākamie velosipēdistu drošības pasākumi notiks:

Rīgā:  pirmdien, 16. decembrī no 17.00  Brīvības gatves un Gustava Zemgala gatves krustojumā;
Siguldā: ceturtdien, 19. decembrī no 17.00 Stacijas laukumā.
 

 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
HE 14.decembris 2019 11:51
7 5 Atbildēt

Ir pēdējais brīdis sākt braucējus SODĪT par velosipēdiem kuri nav aprīkoti ar lukturiem priekšā un aizmugurē , visi tie atstarotāji ir pilnīgs bulšits. Bez tam velobraucējiem ir jādod sava finansiālā artava infrastruktūras izveidē,jādomā par veloOCTA ieviešanu, braucot pilsētā obligāti jābūt vismaz velosipēda vadītāja apliecībai, jaievēro satiksmes noteikumi.

Vernons 14.decembris 2019 12:07
5 0 Atbildēt

Vo vellos, pamodās!

DD 15.decembris 2019 13:32
4 2 Atbildēt

Neaizmirsti arī gājējus - deldē bruģi, maitā gaisu un rada drūzmu))

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Toyota atliek elektriskā krosovera projektu ASV tirgum

Ņemot vērā pircēju intereses samazināšanos par elektriskās piedziņas transportlīdzekļiem, Toyota vismaz par gadu atlikusi septiņvietīgā krosovera ražošanu ASV tirgum. Lasīt vairāk

 

No 62 000 eiro - Dodge sūta RAM 1500 pikapus uz Eiropu (+ FOTO) 15

Vācu medijos parādījusies ziņa, ka Stellantis koncerna zīmols RAM sūtīs 1500 saimes pikapus uz Eiropu, ieskaitot arī pilnībā elektrisko RAM 1500 REV. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID 7 PRO S ar vienu uzlādi veic gandrīz 800 km 17

Ekonomiskas vadīšanas meistara Fēliksa Egolfa vadībā Volkswagen izdevies pierādīt, ka elektriskais transportlīdzeklis ID 7 PRO S spēj krietni vairāk nekā uzrādīts rūpnīcas specifikācijas dokumentos. Lasīt vairāk

 

Jēkabpils novadā atjauno vēsturisko tiltu pār Pelītes upi un izbūvē gājēju ietvi (+ VIDEO) 4

Atklāts veloceļš no Jēkabpils līdz piepilsētas Salas ciematam. Tā nepieciešamību ikdienas gaitās vietējie iedzīvotāji saskatīja jau pirms krietna laika. Četru kilometru garais gājēju un velobraucēju ceļš izmaksājis pusotra miljona eiro valsts budžeta līdzekļu. Taču, tā kā finansējums kopumā ceļiem rūk, turpmāk šādu infrastruktūru cer būvēt ar Eiropas Savienības atbalstu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti