Akcijā aicinās riteņbraucējus aprīkot savus velosipēdus ar lukturiem un atstarotājiem 19

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 14.decembris 2019 10:00

Nav slikti laika apstākļi velo braukšanai, ir nepietiekoši aprīkots ritenis vai pats braucējs!

Arvien lielāks skaits cilvēku savās ikdienas gaitās gada tumšajos mēnešos dodas ar  velosipēdu. Tomēr ne vienmēr viņi ir parūpējušies par savu drošību. Tādēļ Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), apvienība “Pilsēta cilvēkiem”, biedrība “Velo-Redele” un mazumtirdzniecības uzņēmums “Narvesen” kopīgā akcijā aicinās riteņbraucējus aprīkot savus velosipēdus ar lukturiem un atstarotājiem, kā arī valkāt apģērbu ar atstarojošiem elementiem.

Akcijas laikā tie velosipēdisti, kuri nebūs parūpējušies par savu drošību, saņems lukturīšu komplektu: baltā gaisma piestiprināma velosipēda priekšā, bet sarkanā – aizmugurē. Savukārt tie velobraucēji, kuri divriteni būs pareizi izgaismojuši, saņems “Narvesen” dāvāto garšīgo kafiju.

Pirmais velosipēdistu izgaismošanas pasākums notiks Liepājā, trešdien, 11. decembrī no plkst. 16:00  Lielā ielā pie Tramvaja tilta.

Ja velosipēds ir aprīkots ar lukturīšiem vai atstarotājiem, tas ceļu satiksmē ir redzams vismaz no 150 metru attāluma. Savukārt, ja velosipēdam nav ne lukturīšu, ne arī atstarotāju, autovadītājs to pamana pēdējā brīdī un, iespējams, vairs nepaspēs noreaģēt un laikus nobremzēt. Šāda situācija ir par iemeslu daudzām traģēdijām uz Latvijas ceļiem, kuras notiek tieši gada tumšajos mēnešos.

CSDD apkopotā statistika liecina, ka šā gada 11 mēnešos ceļu satiksmē bojā gājuši 8, bet ievainoti 594 velosipēdisti. Salīdzinoši pērn šajā laikā bojā gāja 9, bet ievainoti 616 velosipēdists (samazinājums -4 %). Šogad velo saimei traģiskākais mēnesis bija novembris, kad bojā gāja 3 velosipēdisti.

Sargā sevi un cieni citus: kad ārā krēslo vai paliek tumšs, ieslēdz velo lukturīšus un esi redzams!

Nākamie velosipēdistu drošības pasākumi notiks:

Rīgā:  pirmdien, 16. decembrī no 17.00  Brīvības gatves un Gustava Zemgala gatves krustojumā;
Siguldā: ceturtdien, 19. decembrī no 17.00 Stacijas laukumā.
 

 
Visi komentāri
 
Frontera 14.decembris 2019 10:39
4 1 Atbildēt

aicinās..drīz piespiedīs

Toms 14.decembris 2019 17:00
4 1 Atbildēt

Un ļoti cerams, ka drīz piespiedīs!

Vusmaz, lai atņem velosipēdu, ja tas nav aprīkots ar gaismam, vai/un atstarojošajiem elementiem

HE 14.decembris 2019 11:51
7 5 Atbildēt

Ir pēdējais brīdis sākt braucējus SODĪT par velosipēdiem kuri nav aprīkoti ar lukturiem priekšā un aizmugurē , visi tie atstarotāji ir pilnīgs bulšits. Bez tam velobraucējiem ir jādod sava finansiālā artava infrastruktūras izveidē,jādomā par veloOCTA ieviešanu, braucot pilsētā obligāti jābūt vismaz velosipēda vadītāja apliecībai, jaievēro satiksmes noteikumi.

Kanibaals 14.decembris 2019 19:56
0 0 Atbildēt

Ar degošiem

DD 15.decembris 2019 13:32
4 2 Atbildēt

Neaizmirsti arī gājējus - deldē bruģi, maitā gaisu un rada drūzmu))

DD 15.decembris 2019 16:37
4 2 Atbildēt

Normālās pilsētās cilvēkus stimulē iet kājām un braukt ar velo, tāpēc veloinfrastruktūras uzturēšana tiek veikta no budžeta līdzekļiem.

Aicinu domāt globāli un redzēt kopsakarības.

Vernons 14.decembris 2019 12:07
5 0 Atbildēt

Vo vellos, pamodās!

Upss 14.decembris 2019 12:20
1 1 Atbildēt

Aicinu aprīkot ar ziemas riepām.

HE 14.decembris 2019 12:44
2 1 Atbildēt

Viss iespējams, kalnu velosipēdam riepas ar radzēm 50e gab

DD 15.decembris 2019 15:41
4 1 Atbildēt

Tagad tās ziemas tādas, ka vismaz Rīgā nevajag nekādas radzes. Vēl pieci gadi un arī ziemas cimdus nevajadzēs, bet autobraucēji joprojām īdēs ka mūsu ziemas nav piemērotas velobraukšanai)

Kanibaals 14.decembris 2019 19:56
2 1 Atbildēt

Ir jau te manīti pamuļki ar mirgojošu priekšējo lukturi. Kaut ko stulbāku grūti izdomāt pats neredz un citi ar šo īsti neredz.

DD 15.decembris 2019 13:30
3 2 Atbildēt

Mjā, mirgojošās gaismas der tikai dienas laikam, kad tās nežilbina. Naktī - tikai pastāvīgi degošu. Cilvēki jau nav vainīgi, ka nesaprot elementāras lietas - domāšana palikusi iepakaļ tehnikas attīstībai....

650 15.decembris 2019 0:24
1 4 Atbildēt

Ā,jā,sparīgākā velosezona kāreiz ir klāt.Pēc 11 mē(ē)n

suuri/grūta darba narvezenā sarijās kofeīnu un uzkāpa uz suudučupas kopkorī sparīgi uzDziedāt. Cik lampiņu kur ieskrūvēts,cik sodiņu kam izrakstīts.Varbūt lidz gada beigām kko vel fiksi izdosies "apgūt".Skaties vēl paliks pāri un semināra beigās varēs kārtīgi uzziepēt kādu raķeššaušanas Orģiju un taa..

DD 15.decembris 2019 13:25
2 2 Atbildēt

Pie viena būtu labi skaidrot, ka spuldze jāliek zemāk par stūri un tai jābūt tādai, kas griež nost stara augšu un nežilbina pretīmbraucējus, t.sk. citus velosipēdistus. Reāli traucē ciklopi, kas pa pilsētu vico ar lampām uz galvas - tās lai paliek krosam mežā.

G 15.decembris 2019 23:26
0 2 Atbildēt

Vācijā velo lukturi tiek sertificēti kā tādi, kas derīgi ceļu satiksmei. Tie staro ieslīpi uz leju nevis uz augšu un līdz ar to nežilbina preim braucēju. Nopirku tādu amazon.de, nebija dārgi. Amazon.de var redzēt vai tas lukturis ir sertificēts vai ne.

Freijers 16.decembris 2019 9:58
1 2 Atbildēt

Vispār tiem velorastiem vajag pilnu programmu - par gaismām, vestēm un arī to, ka pār pārējām jāparbrauc gājēja ātrumā, nevis jānesās...citādi ir tāda "progresīvo" suga, kas iedomājas, ka viņiem pienākas visas privilēģijas, bet pienākumi ir visiem citiem (pamatā autobraucējiem) !

DD 16.decembris 2019 17:36
2 2 Atbildēt

Apzinīgie velobraucēji cieš no neizglītoto velobraucēju izdarībām ne mazāk par autobraucējiem un gājējiem. Lai brauktu ar auto, vismaz jāpamokās autoskolā pirms tiesību pirkšanas he he, bet ar velo nav pat šī filtra.

Taču, tāpat kā ne visi autovadītāji ir autorasti, arī ne visi velobraucēji ir nejēgas.

Ps vakar redzēju, kā viens aklais vadītājs notrieca gājēju tumšās drēbēs, šķērsojot ielu. Kāpēc aklais? Tāpēc ka neredzēja ne tikai gājēju (kurš ir vainīgs), bet arī blakusjoslā braucošo, kurš piebremzēja un tā pabrīdināja pārējos, bet viens brauca neskatoties apkārt. Kad sāc meklēt -rastus, neaizmirsti pieskaitīt arī sevi.

Conqueror 17.decembris 2019 18:09
0 0 Atbildēt

un ķiveres jāvalkā

uupis 18.decembris 2019 0:21
1 0 Atbildēt

Automašīnā arī nepieciešama ķivere. Es tikai par - rallija jostas plus ķivere, citādāk pēc krašungiem šoferu ģīmis vienās asinīs - parunāt nav iespējams.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti