SPRK: Daudzi neizmanto iespēju samazināt savus elektrības rēķinus (+ VIDEO) 9

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

LTV Ziņu dienests | 18.decembris 2023 9:35

Samazināt elektrības rēķinu vairāk nekā uz pusi? Šāda iespēja varētu būt ļoti lielai patērētāju daļai. It īpaši tiem, kuri ilgstoši nav pārslēguši līgumus.

Tādēļ sabiedrisko pakalpojumu regulators iesaka uzmanīgāk ielūkoties savos maksājumos par elektrību. Vai gadījumā nav tā, ka pērkat par nesamērīgu cenu, kaut gan elektrības tirgū ir pat vairākkārt lētāki piedāvājumi?

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 18.decembris 2023 10:58
15 1 Atbildēt

SPRK bija tie, kas ar putām uz lūpām stāstīja, ka Birža tas ir feini, elektrība būs lētāka un dzīve būs limonāde (pirms tirgus atvēršanas elektrība +sadale= ~7 centi). Kad tirgu atvēra izmaksas pieauga x2. Bet SPRK turpināja muldēt, ka elektrība lēta, vienkārši sadale paliek dārkāka un OIK nācis klāt. Kad elektrības cena biržā uzlēca līdz 4 EUR par kwh, tad SPRK visus mācīja slēgt fiksētos līgumus. Tagad SPRK māca kā maksāt līgumsodus un pārslēgt fiksētos līgumu uz zemākām fiksētām cenām. Rodas pamatots jautājums, priekš kam tāds SPRK ir vajadzīgs? Man, piemēram, 2/3 no rēķina ir Sadales tīkla pakalpojumi, un ko SPRK  iesaka Sadales tīkla rēķinu mazināšanai?Neko nevar ieteikt? Kur bija SPRK, kad Latvenergo pacēla cenas saviem klientiem, kas bija noslēguši līgumus par fiksētu cenu? Kāpēc SPRK ļauj LAtvenergo sūkā drukā savos līgumos paredzēt iespēju pacelt cenu katrus 6 mēnešus? Ko dos līgumu pārslēgšna, ja Latvenergo atkal var pacelt cenas?

Panelis 19.decembris 2023 14:48
9 0 Atbildēt

Paskaidro lūdzu sīkāk, kā es apkāšu vecenītes? Tad kad es noslēdzu ar piegādātāju NETO līgumu, vai tad kad noslēdzu fiksētas cenas līgumu par 9 saņiem? Tad kad man valsts nepiešķīra nekādu atbalstu elektrībai, vecenītes saņēma valsts atbalstu visam, kas pārsniedza 16 saņus. No kurienes nāca atbalsts vecenītēm? Kad februārī dzēsīsies mans uzkrājuma atlikums, vai tad no tā neiegūs Latvenergo?

Zapte 18.decembris 2023 11:02
7 1 Atbildēt

SPRK problēmas ar tarifiem neredz! Kāpēc no Latvenergo koncerna peļņa nevar segt Sadales tīkla un Augstsprieguma tīkla zaudējumus? Kāpēc SPRK visu laiku ļauj celt tarifus?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Traģisks negadījums rallija ātrumposmā Lietuvā - Latvijas rallija ekipāža iebrauc skatītājos 8

Lietuvas pilsētā Utenā piektdienas vakarā latviešu rallija ekipāžai iebraucot skatītāju pūlī, gājis bojā viens cilvēks un 14 ievainoti. Lasīt vairāk

 

Kad zīmes neredzam (+ FOTO) 13

Neredzam, nesaprotam vai ignorējam - iauto.lv lasītājs iesūtījis attēlus, kas uzņemti pie bērnu slimnīcas Rīgā. Lasīt vairāk

 

iAuto piedalās 24 stundu izturības sacensībās. Kā mums gāja? (+ foto) 5

20. un 21. septembrī Lietuvā, Panevežā tika aizvadītas “Enefit” 24 stundu auto sacīkstes elektriskajiem automobiļiem. Tajās piedalījās arī Latvijas auto žurnālistu komanda. Lasīt vairāk

 

Degvielas cenas turpina kristies, Staujupīte dīzelis 1.354, bet Neste 1.397 (+ VIDEO) 14

iAutolv nobrauc gar vairākām degvielas uzpildes stacijām, sākot ar Straujupīti un beidzot ar Neste, parādot video cenas, kādas tās ir 22. septembrī. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti