Piecas biežāk novērotās kļūdas, nomājot auto 4

 
Šarlote Lamberte | 23.marts 2023 16:38

Tūrisma sezona strauji tuvojas, tāpēc laikus jāsāk plānot ceļojumu aktivitātes un ērtākos pārvietošanās veidus. Kā liecina auto nomas tiešsaistes platformas EconomyBookings.com apkopotā statistika, latvieši ieņem 20.vietu pēc auto nomas pakalpojumu izmantošanas biežuma Eiropā.

Tāpēc, lai padarītu auto nomas procesu vienkāršu un saprotamu, EconomyBookings.com eksperti apkopojuši biežāk novērotās kļūdas, no kurām izvairīties nomājot automobili.

1. Neprecīzi norādīta informācija auto nomas pieteikumā

Lai nomātu automašīnu, nepieciešams veikt tās rezervāciju, un, kā novērots, tieši šajā posmā cilvēki bieži pieļauj kļūdas, norādot nepilnīgu informāciju. Pēc piemērotākā spēkrata izvēles, svarīgi norādīt precīzus autovadītāja datus un auto saņemšanas informāciju. Piemēram, ja mašīnas saņemšana paredzēta no lidostas, tad rezervācijas pieteikumā nepieciešams norādīt lidojuma numuru un ierašanās laiku, tādējādi iznomātājs būs informēts gadījumā, ja lidojums aizkavējas un nepieciešams uzgaidīt. Tāpat, veicot rezervāciju, ieteicams uzmanīgi apskatīt, kas ir iekļauts nomas piedāvājumā, lai pasargātu sevi no nepatīkamiem gadījumiem, kad cerētais neatbilst realitātei.   

2. Auto nomas noteikumu ignorēšana

Vēl viena regulāri novērota kļūda ir auto nomas noteikumu ignorēšana. Cilvēki bieži nepievērš uzmanību noteikumiem, kā rezultātā mēdz būt neapmierināti ar sniegto pakalpojumu, kaut gan paši nav iedziļinājušies darījuma noteikumos. Ieteicams sevišķi rūpīgi pievērst uzmanību noteikumiem, kas regulē drošības naudas apmērus, vecuma ierobežojumus un apdrošināšanas gadījumus. Ja plānojot ceļojumu paredzēts ar nomas automobili doties ārpus valsts robežām, svarīgi pārliecināties vai noteikumos tas ir atļauts.

3. Instrukcijām neatbilstoša auto saņemšana

Līdzīgi kā ar darījuma noteikumu ignorēšanu, cilvēki mēdz nelasīt arī instrukcijas, kurās norādīta informācija par to, kā pareizi saņemt auto. Ieteicams pievērst uzmanību dokumentu sarakstam, kuri vajadzīgi pie saņemšanas. Nereti instrukcijās minēts, ka, piemēram, vārdam auto vadītāja apliecībā jāsakrīt ar uz kredītkartes norādīto vārdu, no kuras veikta rezervācijas apmaksa. Saņemot spēkratu, ieteicams arī nomas uzņēmuma darbinieka klātbūtnē pārbaudīt, vai tam nav bojājumu un skrāpējumu. Ja redzami defekti, vēlams tos fiksēt, saglabājot foto kā pierādījumu.

4. Instrukcijām neatbilstoša auto nodošana

Būtiski pārliecināties par automašīnas tehnisko stāvokli ir ne tikai saņemot to, bet arī nododot ieteicams veikt foto un video fiksāciju, kas var pasargāt no strīdu risināšanas. Tāpat tiešsaistes auto nomas platformas piedāvā ērtu iespēju mašīnu nodot citā vietā, nekā tā tika saņemta. Arī par šo aspektu ceļotāji bieži aizmirst un spēkratu aizved nodot neatbilstošā vietā. Veicot mašīnas rezervāciju, ieteicams jau laikus ieplānot sev ērtāko automobiļa nodošanas vietu un norādīt to pieteikumā.

5. Auto nomas tiešsaistes platformu neizmantošana

Bieži novērota ceļotāju kļūda ir izvairīšanās no auto nomas brokeru un tiešsaistes platformu izmantošanas. Patiesībā izdevīgākas cenas var saņemt tieši ar šo brokeru kompāniju starpniecību, kurām ir īpašie akciju piedāvājumi no nomas uzņēmumiem un citiem partneriem. Papildu tam, tiek nodrošināts klientu serviss, garantijas, kā arī palīdzība, ja noticis kāds neparedzēts gadījums.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
vietējais 23.marts 2023 19:14
4 2 Atbildēt

Ceturto punktu es liktu pirmajā vietā! Silti iesaku visiem! Arī ņemot auto klātienē no visādiem tur TOP kantoriem, ALD, SIXT un AVIS.

0pis 23.marts 2023 17:07
1 0 Atbildēt

reklāma?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti