Seene rakstīja: tests diviem reāliem 3.0TiD uz stenda. Rezultati apskatami šeit: www.iauto.lv/...
Tur jau tā lieta, ka DIVIEM motoriem.
Ja gribi objektīvu salīdzinājumu, jātestē 1 motoru ar abām degvielām.
Ja tomēr tā apmēram 10% procentu (uz aci) starpība līknēs neparāda abu motoru stāvokli, bet jaudas atšķirību (dēļ degvielas)
tad tā starpība jauki sakrīt arī ar cenu starpību.
Chankaishi rakstīja:
Seene rakstīja:
Reals rakstīja: Braukāju ar Biodīzeli jau gadu, nekādas problēmas neesmu vēl pamanījis un iet arī labi, jauda nezūd, patēriņš bez izmaiņām un ietaupu uz naudiņām
Par jaudas nezušanu galīgi garām. Tikko tika izveikts salīdzinošs tests diviem reāliem 3.0TiD uz stenda. Rezultati apskatami šeit: www.iauto.lv/...
Bet līknes ļoti līdzīgas. Nepavaicāji profesoram par iespēju pieregulēt motoru, iespējams, nedaudz ātrāku degvielas padevi?
Nepavaicāju to, ko nebija vērts pavaicāt. Pirmkārt tur nevienu šāda atšķirība neizbrīnīja - rādītāji atbilda tam, ko viņi bija gaidījuši. Otrkārt - esi reāls, "pieregulēšanu" šādiem motoriem sauc par čipošanu, jo bez ECU programmas maiņas pieregulēt tur nav ko. Šajā gadījumā abi motori bija ar rūpnīcas "programmu".
Centis_Nuudele rakstīja:
Seene rakstīja: tests diviem reāliem 3.0TiD uz stenda. Rezultati apskatami šeit: www.iauto.lv/...
Tur jau tā lieta, ka DIVIEM motoriem.
Ja gribi objektīvu salīdzinājumu, jātestē 1 motoru ar abām degvielām.
Man šis salīdzinājums liekas pietiekami objektīvs. Ja vēlies visas atšķirības norakstīt uz aptuveni viena vecuma un nobraukuma auto nolietojuma starpību, vari to droši darīt. Es piekritu piedalīties šajā pasākumā ne jau tādēļ, lai kādam kaut ko pierādītu.
Seene rakstīja:
Man šis salīdzinājums liekas pietiekami objektīvs.
Tad jau viss kārtībā. Man prieks ka tu labi jūties.
Fakts par to, ka motora jauda lietojot biodīzeli ir mazāka nu ir vairāk vai mazāk pierādījusies ar eksperimentiem uz stenda. Nekas jau jauns tas nav-fizika arī dzinēja sadegšanas kamerā ir fizika. Ar lielas jaudas motoriem, šinī gadījumā 3.0 litri, parastam lietotājam reālā atšķirība ir grūti pamanāma, ja nu vienīgi kaut kādās galējās slodzēs(liela krava, vai kas cit līdzīgs), bet uz mazāka tilpuma motoriem tas būs vairāk jūtams(ir pieredze).
Piekrītu iespējai nočipot-tas varētu būt viens no variantiem kā panākt tos tik ĻOTI nepieciešamos zirgspēkus, bet kā tas atsauksies uz degvielas patēriņu, to nezinu.
Manā gadījumā, es samierinos ar to nelielo jaudas kritumu un ļoti nedaudz(apm līdz 5%)palielināto degvielas patēriņu un tomēr gala rezultātā ietaupu uz lētākas degvielas pielietošanu, jo citu izdevumu šjā sakarā man nav(nekādas tur pārbūves vai pielāgošanas vai mainīšnas nav nepieciešamas).
Takā katram pašam ir jāpamēģina kā viņš izjūt biodīzeļa ietekmi uz maku un uz tik nepieciešamo jaudu. Galvenai pārvarēt to tomēr izteikti negatīvo viedokli par bio. No vienas bāksa krāsu nenoēdīs un sūkni nenobeigs.
Un ko tu darīsi "Seene"??????
Vai nav mainījušās domas par iespēju pāriet uz biodīzeli???
Beigsies tas trakais sammits Rīga, noteikti saskriesimies kaut kā.