Temperatūra kāpj. - Forums - iAuto

Temperatūra kāpj.

Joekid Reģ.: 24.08.2001

1 2 3
mdude Reģ.: 06.01.2004
0 0 Atbildēt

starp citu vai kads nezin kursh devejs iesledz ventilatoru ??? cik zinu tad tas kas radiatoraa izsledz kad ir normas robezhaas. kas iesledz ?? vai tas pats vai cits ???

0 0 Atbildēt

ta jau likaas. sakiet ludzu vai varetu but ta ka ventilators iesledzas velak ka vajag ja tas devejs radiatoraa ir nokalpojis savu laiku ??? saprotu ka viena bridi vish vienkarshi neiet bet vai var but ka vish gluko un sledz velak ... ir tadas aizdomas. agrak sledzaas pie 95C tagad jau kaukur pie 98C. varbut siltais laiks vainiigs?

0 0 Atbildēt

ir doma iegadat lazera termometru. saimniecibaa nodereetu tapat.

rgcwtxkmt9729w9 Reģ.: 24.11.2004
0 0 Atbildēt

mdude rakstīja: ir doma iegadat lazera termometru. saimniecibaa nodereetu tapat.

Kā ar lāzeru var mērīt temperatūru???

Sviests.. imho domāts ir infrasarkano viļņu detektors.

0 0 Atbildēt

jaa jaa. nu nepiesienies.

How do infrared thermometers work?

The most basic design consists of a lens to focus the infrared (IR) energy on to a detector, which converts the energy to an electrical signal that can be displayed in units of temperature after being compensated for ambient temperature variation. This configuration facilitates temperature measurement from a distance without contact with the object to be measured. As such, the infrared thermometer is useful for measuring temperature under circumstances where thermocouples or other probe type sensors cannot be used or do not produce accurate data for a variety of reasons. Some typical circumstances are where the object to be measured is moving; where the object is surrounded by an EM field, as in induction heating; where the object is contained in a vacuum or other controlled atmosphere; or in applications where a fast response is required.

juha Reģ.: 11.01.2003
0 0 Atbildēt

mdude rakstīja: ta jau likaas. sakiet ludzu vai varetu but ta ka ventilators iesledzas velak ka vajag ja tas devejs radiatoraa ir nokalpojis savu laiku ??? saprotu ka viena bridi vish vienkarshi neiet bet vai var but ka vish gluko un sledz velak ... ir tadas aizdomas. agrak sledzaas pie 95C tagad jau kaukur pie 98C. varbut siltais laiks vainiigs?

Ventilatoru ieslēdz devējs, kurš ir radiatorā (apakšmalā). Panelī temperatūras rādījumu dod devējs, kurš atrodas motora galvā (vismaz manam A80). Loģiski, ka radiatora apakšmala 95 grādus sasniegs tad, kad motora galvā būs jau karstāks. Pie tam paneļa termometrs nu nemaz nepretendē uz īpaši precīza instrumenta statusu. Un vēl, palasi, ko rakstīju šajā pašā topikā pirms gada un tad pārstāj raustīties no tiem 100 grādiem.

0 0 Atbildēt

paldies. man infu uz paneli dod tas kas ir resnajaa truba pie pashas galvas. vispar jaa - logiski ka resnaja truba bus karstaks neka radiatora. nebiju iedomajies ... ble ... tik vienkarshi viss. tatad ja man vish sledzas pie 98C tad isteniba radiatora labi ja ir tie pashi 95C.

0 0 Atbildēt

Joekid rakstīja: Audi B4 stāvot sastrēgumos sāk kāpt temperatūra, lēnām bet neatlaidīgi, nu pa 15 min. uzkāpj pāri 90C. Dzesēšanas šķidrums it kā ir pilnīgi pietiekamā daudzumā ieliets, kūpēt arī nekas nekūp, varbūt kāds 'devējs ir nokāries? Ir idejas?

vispar jau esmu shokets par shitadu jautajumu. mana sieva pat zin ka 90C ir norma.

0 0 Atbildēt

pinguin rakstīja: tagat saprotu kapēc piem fiat doblo nav panelī temperatūras dačika - tikai spidometrs un bendzīna līmeņa rādītājs - lai fiat dīlerus nenomocītu ar zvaniem par aizdomīgīem rādījumiem.

nedod dievs vēl eļļas temperatūras un spiediena dačiku, voltmetru utt - cilvēkam tak laika nepaliktu uz ceļa skatīties

savaadi ... jadoma ka vismaz ir kaukada aizsardziba pret parkarshanu. nu tipa signals vai kautkads uzraxts kompii.

Archijs2 Reģ.: 19.08.2006
0 0 Atbildēt

Ja 90 grādi ir darba režīms, vai 85 grādi (nemainīgi) nozīmē, ka autiņam ir laba dzesēšana? Audi A4, 2.5 TDi, 2001. gads. Vai varbūt vajag uzsākt kādu apkopi dzesēšanas sistēmai vai tā ir norma? =)

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

to radiatora datchiku var piebeigt , piemeeram, 1 epizode ar generatora(un liidz ar to uudens suuknja ) siksnas truukshanu un sekojoshu radiatora uzvaariishanos

piparinjs Reģ.: 14.04.2005
0 0 Atbildēt

RLaguna rakstīja:

mdude rakstīja: skolaas neko nemaaca. tur tikai parada kaa jarausta klokitis un jaspiezh pedali.

Agrāk arī neko sarežģītāku par GAZ 51 un 21 Volgu nemācīja-pārējo apguva pašmācības ceļā.

nu nezinu gan mes gaz 24 motoru palidzejam taisit.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Archijs2 rakstīja: Ja 90 grādi ir darba režīms, vai 85 grādi (nemainīgi) nozīmē, ka autiņam ir laba dzesēšana? Audi A4, 2.5 TDi, 2001. gads. Vai varbūt vajag uzsākt kādu apkopi dzesēšanas sistēmai vai tā ir norma? =)

Reiz domāju, ka muteres golfiņam dzeses dačiks čupā, pa šoseju vālējot nerādija vairāk par 70c. Kad stumdoties pa Liepāju, līdz simtam uzkāpa, sapratu, ka dačikam un rādītājam viss kārtībā.

Paša mucai normālā darba temp 90c, braucot vēsākā laikā 85, ventilators pie 100 ieslēdzas un nomet uz 95.

Bazhix Reģ.: 20.02.2003
0 0 Atbildēt

Archijs2 rakstīja: Ja 90 grādi ir darba režīms, vai 85 grādi (nemainīgi) nozīmē, ka autiņam ir laba dzesēšana? Audi A4, 2.5 TDi, 2001. gads. Vai varbūt vajag uzsākt kādu apkopi dzesēšanas sistēmai vai tā ir norma? =)

Figzin..

Man temperatuura kaapa liidz 105-110 graadi vienalga, brauc pa pilseetu vai shoseju Kad apstaajos un izkaapu, peec paaris minuuteem iesleedzaas ventilators(braucot nejutu.. mosh laba skanjas izolaacija) Diez, kas vareetu buut chupaa?

P.S. Audi90. '90.gads.

krishus Reģ.: 06.05.2006
0 0 Atbildēt

Bazhix rakstīja:

Figzin..

Man temperatuura kaapa liidz 105-110 graadi vienalga, brauc pa pilseetu vai shoseju Kad apstaajos un izkaapu, peec paaris minuuteem iesleedzaas ventilators(braucot nejutu.. mosh laba skanjas izolaacija) Diez, kas vareetu buut chupaa?

P.S. Audi90. '90.gads.

Tu vispirms noskaidro vai temperatūra, ko redzi panelī atbilst patiesajai.

Bazhix Reģ.: 20.02.2003
0 0 Atbildēt

krishus rakstīja:

Bazhix rakstīja:

Figzin..

P.S. Audi90. '90.gads.

Tu vispirms noskaidro vai temperatūra, ko redzi panelī atbilst patiesajai.

Laikam jau nav.. Man liekas, ka tiem baltajiem duumiem, kas lien laukaa no motora paarsega ir vairaak kaa 110 graadi

krishus Reģ.: 06.05.2006
0 0 Atbildēt

Ta jau vēl var vilkt, ta ka baltie dūmi būs skurstenī- vo ta jau būs tirsā!

Archijs2 Reģ.: 19.08.2006
0 0 Atbildēt

msh rakstīja:

Reiz domāju, ka muteres golfiņam dzeses dačiks čupā, pa šoseju vālējot nerādija vairāk par 70c. Kad stumdoties pa Liepāju, līdz simtam uzkāpa, sapratu, ka dačikam un rādītājam viss kārtībā.

Paša mucai normālā darba temp 90c, braucot vēsākā laikā 85, ventilators pie 100 ieslēdzas un nomet uz 95.

Tātad, ja neiet pāri 90 grādiem (ir ap 75-85), tad viss ir čikiniekā, ja?

0 0 Atbildēt

Tātad, ja neiet pāri 90 grādiem (ir ap 75-85), tad viss ir čikiniekā, ja?

nee. tas ir par maz. nevaidzetu iet pari 100C (vismaz mazajiem motoriem lidz 2,0 l).

MN12 Reģ.: 23.11.2004
0 0 Atbildēt

Es savam ševroļetam nesen termostatu mainīju, pirms tam pamanīju, ka temperatūra ilgi ceļas unpārāk stipri atkarīga no tā vai brauc normāli (atdziest vairāk kā vajag) vai pa sastrēgumiem kulies (uzkarsa lidz ventilatora ieslēgšanai). Izrādījās, ka termostats veras vaļā pārāk agri. Tagad viss ir čikiniekā, arī normāli braucot dzinējs uzsilst. Starpcitu, manējam ir 2 ventilatori: galvenais ir jaudīgāks, papildus ventiķis ir mazāks, ieslēdzas tad, kad pirmais netiek galā (vasarā sastrēgumos). Temperatūras celsijos nezinu, jo salona termometrs ir F grādos

0 0 Atbildēt

Es savam ševroļetam nesen termostatu mainīju, pirms tam pamanīju, ka temperatūra ilgi ceļas un pārāk stipri atkarīga no tā vai brauc normāli (atdziest vairāk kā vajag) vai pa sastrēgumiem kulies (uzkarsa lidz ventilatora ieslēgšanai). Izrādījās, ka termostats veras vaļā pārāk agri. Tagad viss ir čikiniekā, arī normāli braucot dzinējs uzsilst. Starpcitu, manējam ir 2 ventilatori: galvenais ir jaudīgāks, papildus ventiķis ir mazāks, ieslēdzas tad, kad pirmais netiek galā (vasarā sastrēgumos). Temperatūras celsijos nezinu, jo salona termometrs ir F grādos

0 0 Atbildēt

Es savam ševroļetam nesen termostatu mainīju, pirms tam pamanīju, ka temperatūra ilgi ceļas un pārāk stipri atkarīga no tā vai brauc normāli (atdziest vairāk kā vajag) vai pa sastrēgumiem kulies (uzkarsa lidz ventilatora ieslēgšanai). Izrādījās, ka termostats veras vaļā pārāk agri. Tagad viss ir čikiniekā, arī normāli braucot dzinējs uzsilst. Starpcitu, manējam ir 2 ventilatori: galvenais ir jaudīgāks, papildus ventiķis ir mazāks, ieslēdzas pie augstākas temp, kad pirmais netiek galā (vasarā sastrēgumos). Temperatūras celsijos nezinu, jo salona termometrs ir F grādos

0 0 Atbildēt

tvaaaju maatj!!! Pasaka, ka serverim pārāk liela slodze mēģiniet vēlāk, bet izrādās 3 kopijas savairojas pa to laiku... sviests.

Zoo Reģ.: 28.03.2006
0 0 Atbildēt

nu es ar ietirziis...

man driizaak nekaapj

940tais vulva, 2.4l traktordiizels

saak puust siltu praktiski uzreiz....

nebraucot agresiivi T bultinja pat knapi pakustaas, nobraucot 50 km pa šoseju mieriigaa garaa var attaisiit izplesanaas trauku un ap pirkstu pamaisiit to skjidrumu..knapi silts

ja brauc gana nikni, tad nu arii skjidrums uzsilst...bet arii graadi 70, pat ne pa vidu....

ja termostats buutu kkur noklemmeejis pa lielo, tad es siltumu dabuutu gaidiit un arii nesagaidiitu

ja pa mazo, tad atkal gan jau ka kaadaa sastreegumaa buutu uzvaarijies...

mistika....

šļaukas miikstas...termomufte visu laiku nepašī...

Dorisa Reģ.: 10.01.2007
0 0 Atbildēt

Zoo, tavai mistikai ir tehnisks nosaukums - termostata maiņa.

p.s. dīzelis gan silst lēnāk nekā bendzīnnieks, bet darba temp. tāda pat.

1 2 3

Lasītākie raksti

Jaunie raksti