RPP CP soda par iepirkšanos RIMI

matadors Reģ.: 25.06.2003

Situācija sekojoša - meitene stāstīja, ka šodien RPP CP esot līmējuši plāksterus mašīnām, kas novietotas pie RIMI Ganību dambī. Tur it kā esot zīme, kas atļauj novietot auto uz 3h, un tiem, kam logā nebija novietota lapiņa, kurā norādīts automašīnas novietošanas laiks (kam, saprotams jābūt < 3h no RPP CP ierašanās brīža) salīmēja plāksterus. Mans jautājums - cik zinu, publiskajās tiesībās dominē visur piesauktā "nevainīguma prezumcija". Tobiš varas iestāžu uzdevums ir pierādīt, ka esmu izdarījis pārkāpumu - manā skatījumā tas nozīmē to, ka ir nepieciešami objektīvi pierādījumi, piem., lai stāv un 3 stundas filmē novietoto mašīnu ar hronometru rokās, tas būs pierādījums, ka atļautais laiks ir pārsniegts. Bet šajā gadījumā sanāk pilnīgi otrādi - tiek uzlikts sods, un īpašniekam, kurš nav ielicis lapiņu, pēc tam ir jāpierāda ar lieciniekiem un citiem faktiem, ka viņš atradās mazāk kā 3h. Domāju, to easy varētu, jo pie RIMI ir kameras.

Jautājums - vai kāds gudrais var pateikt, kuros Ceļu satiksmes likuma, CSN, Rīgas domes saistošo noteikumu, APK punktos/pantos ir noteikts, ka ja ir zīme stāvēšana atļauta ar papildzīmi stāvēšanas ilgums, tad mašīnā redzamā vietā jabūt novietotai lapiņai ar automašīnas novietošanas laiku??? Vai līdzīgu punktu no kura izriet RPP CP tiesības šādā veidā sodīt???

P.s. varbūt tur uzrakstīts arī, kādā krāsā jābūt lapiņai un kādā formātā (min A4, A5, A6, u.c.), vai var rakstīt ar pildspalvu, zīmuli, flomāsteru, vaska krītiņiem, vai jānodormē ar datoru un jāparaksta pašrocīgi, u.tml. detaļas, kas būtu ļoti svarīgas CSN korektai izpildei.

 
1 2 3
Smart7 Reģ.: 16.11.2005
0 0 Atbildēt

Ebio rio! Pēc virsraksta sapratu, ka soda CP ekipāžu!!!

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Nobraucu garām tai stāvvietai - nu moins! tur vesels lapkritis sanācis

krupiss Reģ.: 22.08.2006
0 0 Atbildēt

sodien tur katrai 3ajai masiinai pa 10ls daavankartei logaa....

uzzinaaju no darba koleegiem un peec 3 stundu stavesanas ieliku laiku loga...

Kamikadze Reģ.: 21.11.2003
0 0 Atbildēt

normaala djeela, benja PP ietaupiita, dienas plaans izpildiits aatri un efektiivi tik skaistaa dienaa greeks straadaat piepuuloties

Dzonijs_007 Reģ.: 16.06.2006
0 0 Atbildēt

Tas laiks ir jaasaprot kontekstaa ar to kas ir pateikts celaziimee jo ja celaziimee noraadiits 15min vai 3 H taatad runa iet par pulksteņlaiku ja pie zimes buutu maakoniitis vai sauliite tad taa vareetu aakstiities

alisters Reģ.: 04.09.2002
0 0 Atbildēt

Kā būtu, ja ievietotu vecu buģiļņiku, kas mierīgi tikšķ savā nodabā?

tomc Reģ.: 19.02.2007
0 0 Atbildēt

Ir smagas aizdomas, ka laiks un laikapstākļi ir dažādi jēdzieni (bet tes atakrīgs no tā, cik maksā advokātam . Un... tie satiksmes noteikumi... Vai tik tie nav starptautiski? ))

ursis Reģ.: 11.07.2002
0 0 Atbildēt

Zoss rakstīja: Nu vo! Tas disks tak ir super lieta! Tam pavisam vienkārši var pierīkot motorīti, lai lēnām griež uz priekšu!!!

vnk njemam PARASTO modinaataaju rokas pulksteni vnk...

tuncis Reģ.: 03.01.2003
0 0 Atbildēt

Elbruss rakstīja: www.likumi.lv/...

"239.17. 833.papildzīme "Stāvēšanas ilgums". Šo papildzīmi lieto kopā ar 532.zīmi. Vadītājam, kurš novietojis automobili ar šīm zīmēm apzīmētajā stāvvietā, automobiļa salonā pie priekšējā stikla jānovieto informācija par laiku, kad transportlīdzeklis novietots stāvvietā;"

Ja es pareizi saprotu, tad informācija par laiku ir jānovieto pie priekšējā stikla. Tātad, ja es uzrakstu zīmīti ar laiku un nolieku to pie stikla ar aprakstīto pusi uz leju, tad visam ir jābūt kārtībā? Nav tak teikts, ka informācijai jābūt salasāmai - informācijai jābūt pie priekšējā stikla...

RLaguna Reģ.: 30.10.2006
0 0 Atbildēt

Tanī stāvvietā darbadienās autiņu ir vismaz četras reizes vairāk nekā pircēju Rimītī.

pans_janeks Reģ.: 25.03.2007
0 0 Atbildēt

Aptuveni tas pats, kā Lembergs tiesājās Grinberga lietā

Tikai lai vinnētu šeit advokāts izmaksās daudz, daudz vairāk par 10 lašiem

elektro Reģ.: 16.03.2002
0 0 Atbildēt

ei tautīši, vai ta nu šitam topicam nevaidzeja virsrakstu nomainīt: latvietis, PARASTAIS, IZLOCĪGAIS?

Noteikums arī ir tieši tāds: informācija par laiku, kad (tātad, plkst) auto novietots. Un tie ir stāvēšanas noteikumi. Šis noteikums (vai administratīvais akts, vai kā ibio to dēvē) papildina zīmi, kas uzstādīta stāvvietā. Šis akts ir zīmes neatņemama sastāvdaļa. Tāpēc neviens, kas nolicis tiesības, nebrauc pa Rīgu un nedomā - aa, redz, kur tāds X burts uz zila fona, sarkans, maita, tas laikam nozīmē, ka šeit X veidā var autiņu novietot - nē, dārgie draugi te uzreiz skaidrs - apstāties un stāvēt aizliegts, pārkāpsi - dabūsi lapkriti logā.

tāpat, ieraugot maksimālo ātrumu ierobežojošo balto apli ar sarkano malu un melnajiem cipariem - neviens neteikts, redzi, šis ir maksimālais autobusā braucošo skaits, vai minimālais auto cilindru skaits uz šī ceļa - nē, visiem skaidrs - baltā ar sarkano malu nosaka maksimālo atļauto, zilā ar baltajiem burtiem - minimālo atļauto (kheh tādas vaidzētu uzlikt uz jūrmalenes un tad fēnot pendžas, kas pārkāpj vairāk par 30 km/h, braucot uz f$%kinajiem 60 km/h), zilā kantainā ar baltajiem - ieteicaimais. Ja cilvēks, kas izveidojis topicu, nepārzina, vai ir aizmirsis ceļu satiksmes noteikumu normas, tā ir viņa problēma un tiesības mums jautāt, mūsu tiesības - viņu apskaidrot, i fsjo. Jurisprudenci neesmu studējis, bet manuprāt, šeit varētu labi papļāpāt par to "likuma burta saprašanu pēc būtības". Nu pārsūdzi šo lietu augstākā instancē gadījumā, ja uzlikts sods, neskatoties uz tavu lapiņu logā "normāls laiks, varēja būt vējš mazāks". Domā, attaisnos un piedzīs morālo kaitējumu vēl par labu tev? A vot pasapņo gan, latvieti izlocīgais

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

ej irst!

viagris Reģ.: 06.07.2004
0 0 Atbildēt

Ieliec logaa 8 lapinkas ar laiku 1:00 4:00 7:00 10:00...!?!?!

Ko par to likuma kalpi teiks?

bembermember Reģ.: 27.11.2001
0 0 Atbildēt

elektro - LABS!!! reāli labi uzrakstīts!!!

nu a tiem, kas nezin, kādi ir noteikumi, uzshaut - par vinju stulbumu.

Statjikos tagad var nopirkt grozāmas zīmes ar laiku, tiem, kam slinkums rakstīt uz papīra. Uzgriez pulksteni pret bultinju ar laiku, kad apstājies un uzliec aiz loga un ej IEPIRKTIES, nevis uz darbu centrā.

Graafs Reģ.: 03.10.2002
0 0 Atbildēt

Policistiem ir jābūt, kas pirmie ievēro kārtību, bet bieži vien viņi dara ko grib. Piemērs ir.

elektro Reģ.: 16.03.2002
0 0 Atbildēt

paldies... centos

bet par copiem - jā, skumji ir dažkārt raudzīties. un piedevām atzīst sevi par mazliet slimiem, vai kā, nu neba varbūt invalīdi, bet varbūt kājas noberztas, skrienot pakaļ pārkāpējiem, tāpēc invalīdu stāvvietās liek auto, lai nav tālu jāiet uz maximu... bet ir skumji, jā. un tās izsalkuša teliņa actiņas "nu, un ko tad jūs savadāk gribat sarunāt?"

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

viagris rakstīja: Ieliec logaa 8 lapinkas ar laiku 1:00 4:00 7:00 10:00...!?!?!

Ko par to likuma kalpi teiks?

www.iauto.lv/...

seaman Reģ.: 18.08.2005
0 0 Atbildēt

ibio rakstīja:

Marchiks_ rakstīja: Latvieši taču ir viena santīmpi.u tauta. Nevajag dzīvot pāri ienākumiem, tad visu var atļauties, arī samaksāt par stāvvietu.

lieta tāda, ka RIMI stāvvieta ir bezmaksas

............ trīs stundas! un basta

sh00s Reģ.: 18.08.2004
0 0 Atbildēt

okay, nav nekaadu shaubu, laiks ir jaabuut... A kur ir rakstiits, ka ilgaak par noraadiito ilgumu nevar staaveet?

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

sh00s rakstīja: okay, nav nekaadu shaubu, laiks ir jaabuut... A kur ir rakstiits, ka ilgaak par noraadiito ilgumu nevar staaveet?

var takš, tikai pa 10Ls

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

Marchiks_ rakstīja: Latvieši taču ir viena santīmpi.u tauta. Nevajag dzīvot pāri ienākumiem, tad visu var atļauties, arī samaksāt par stāvvietu.

... un nakšņot kartona kastē Kleistu mežā ...

krisus Reģ.: 15.04.2004
0 0 Atbildēt

Pac stulbaakais ir tas, ka Rimi un tuvaakajaa Statoil Parking Disc nopirkt nevar!

Eye Reģ.: 31.10.2005
0 0 Atbildēt

krisus rakstīja: Pac stulbaakais ir tas, ka Rimi un tuvaakajaa Statoil Parking Disc nopirkt nevar!

Bet statoila var paņemt kaut tualetes papīra gabaliņu un pildspalvu aizņemties, lai uzrakstītu.

P.S. Itālijā pēc pašu itāļu parauga rakstījam ar lūpukrāsu.

krisus Reģ.: 15.04.2004
0 0 Atbildēt

Eye rakstīja:

krisus rakstīja: Pac stulbaakais ir tas, ka Rimi un tuvaakajaa Statoil Parking Disc nopirkt nevar!

Bet statoila var paņemt kaut tualetes papīra gabaliņu un pildspalvu aizņemties, lai uzrakstītu.

P.S. Itālijā pēc pašu itāļu parauga rakstījam ar lūpukrāsu.

Ko tik nevar, pirkstu arii var shur-tur ielikt un ar bruunu uzrakstiit

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti