tie dzeki ir slimi galos uz 25 judzem sanak 3,7 l uz 40 km, sanak uz 100 sanak 9,25 l man emka uz 100 ed kaukadus ~16 l un man pajat uz visiem paterinjiem un cenam ko ta man amerika padaritu es vinjus tiesa iesudzetu isteniba sviestc kauac
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
amerikāņu \"govīm\" mazāk barības
ASV Senāts ceturtdien apstiprināja abu partiju panākto vienošanos par degvielas ekonomijas standartu paaugstināšanu, ierobežojot degvielas patēriņu līdz vienam galonam (3,7 litri) uz 35 jūdzēm (56 kilometri) visām ASV vieglajām automašīnām un džipiem.
Pēc daudzām sīvas kaulēšanās stundām panāktā vienošanās pēdējo divu desmitgažu laikā ir radikālākais mēģinājums ierobežot kaitējumu videi, kuru nodara ASV degvielu rijošās jaudīgās automašīnas.
Vienošanās paredz, ka degvielas ekonomijas standarti desmit gadu laikā tiks paaugstināti par desmit jūdzēm (16 kilometri) uz galonu (3,7 litri). Pašreizējā likumdošana paredz, ka degvielas patēriņš uz 25 jūdzēm (40 kilometri) nedrīkst pārsniegt galonu, bet pēc desmit gadiem ar galonu automašīnai būs jāveic minimums 35 jūdzes (56 kilometri).
Uz likumdevējiem tika izdarīts spiediens pieņemt šādus ierobežojumus, jo amerikāņus arvien vairāk sadusmo kāpjošās degvielas cenas, kā arī Amerika tiek brīdināta atradināties no nestabilo Tuvo Austrumu naftas.
Pēc senatoru teiktā, šis solis ļaus ASV ietaupīt no diviem līdz divarpus miljoniem barelu naftas dienā, par 18% samazinās prognozēto ogļskābās gāzes izmešu apjomu, kā arī patērētajiem ļaus ietaupīt aptuveni desmit miljardus dolāru.
"Šī abu partiju vienošanās ir lielākais degvielas ietaupīšanas standartu paaugstinājums vairāk nekā divās desmitgadēs," sacīja viena no galvenajām iniciatīvas virzītājām demokrāte Diāna Feinšteina.
"Šis ir svarīgs solis, lai likvidētu mūsu atkarību no ārzemju naftas," sacīja senators Bils Nelsons.
Senatori no republikāņu un demokrātu partijām pavēstīja, ka likumprojekts paaugstinās degvielas ekonomijas standartus un vienlaicīgi dos autoražotājiem laiku tiem piemēroties.
----
nu re, sākas arī amerikā.