Magistrs rakstīja:
Kāda laišana vai nelaišana? Savas joslas ietvaros es varu braukt kā gribu. Kur ir rakstīts, ka man kādu jālaiž garām braucot pa savu joslu? Un braukšana pa joslu sadalošajām līnijām (kā to dara motociklisti) ir pārkāpums defaultā.
pirmkart palasi noteikumus tirlinj. viena josla drikst atrasties viens auto un viens mocis. pietam tas ka tu negribi laist tapat ponta pec vien jau liecina ka tu esi laukjis un galva chakarets dornis. savas joslas ietvaros tu ari nevari darit ko tu gribi. es vispar tev labprat nehrenizeetu vienu spoguli, patrapies man tikai celjaa laukji.
Shiirs rakstīja: viena josla drikst atrasties viens auto un viens mocis. pietam tas ka tu negribi laist tapat ponta pec vien jau liecina ka tu esi laukjis un galva chakarets dornis. savas joslas ietvaros tu ari nevari darit ko tu gribi. es vispar tev labprat nehrenizeetu vienu spoguli, patrapies man tikai celjaa laukji.
Viens otram blakus? Noteikumu punktu nocitēsi?
to Magistrs vot te tīrs īblisma piemērs!!! Ja Tev pie dirsas viss tad saņem tālo acīs! Es Tev šķiet teicu izbrauc ārpus tā mazās Latvijas (pareizāk izlien no mucas) un paskaties kas ir cieņa uz ceļiem!!! Ja negribi cienīt citus tad negaidi ka kāds Tevi cienīs! Tieši tādu dēļ arī mocisti ir SPIESTI aizmirst kas it tuvā gaisma! Un neškendējies par nolauztu spogulīti ko ar kāju kāds ir aplauzis!
Laikam jau no atsaldētajiem Bembistiem esi un droši ka katrs kas Tevi ir apdzinis Tavu krāniņu ir saīsinājis vismaz par 2 cm!
Pabraukā pa Vāciju!!! Tur neviens neskatās ar kādu vāģi un kādas valsts numuriem Tu brauc - kaut sapuvušā Žigulī - palaiž un ciena visus vienādi!!
Dažas piezīmes no manis, temperatūras uzturēšanai:
- 1.5 intervāla atstāšana priekš moča pilsētā
Man šķiet, ka tas jau ir par daudz prasīts - metrs ir pietiekami, spiedīgā gadījumā var izlavierēt arī pa 80 cm.
- Visi 9mm solītāji, kuriem par to nekas nebūs - ja jums aiz muguras nav kāds valstij pietuvināta locekļa gals, tad beidziet dezinformēt. Mūsu valstī pat gadījumos, kad tev ir kaudze liecinieku, kas var apzvērēt, ka tu to maniaku SAŠĀVI (ne nošāvi) pēdējā brīdī, 1 ms pirms viņš tev ar cirvi ieblieza starp acīm, pat tādos gadījumos dabūsi ilgi un dikti cīkstēties, lai neieliek vietā ar rūtainu sauli.
- Attiecībā par joslām - 1.7. punkts "jebkura brauktuves garenvirziena josla (var būt apzīmēta ar ceļa apzīmējumiem), kura ir pietiekami plata, lai pa to vienā rindā varētu braukt automobiļi". Un viss - nekādi izmēri, nekādi norādījumi par blakus esošo transportlīdzekļu skaitu. Tātad praktiski joslas platums ir no pusotra metra (SMARTs ir automobilis
) uz augšu, kaut vai kilometru plata, ja nav norādīts ar apzīmējumiem. Ja kāds iebildīs, ka, ja nav joslu apzīmējumu, tad joslas nosaka vadītāji atkarībā no tā un tā, tad strīda gadījumā tas neko nedos - viens uzskata, ka josla ir no šejienes, līdz šejienei, otrs, ka savādāk.
i_edgars rakstīja: Tur neviens neskatās ar kādu vāģi un kādas valsts numuriem Tu brauc - kaut sapuvušā Žigulī - palaiž un ciena visus vienādi!!
Kaut ar pie mums tā būtu.
Graberis rakstīja: Ja kāds iebildīs, ka, ja nav joslu apzīmējumu, tad joslas nosaka vadītāji atkarībā no tā un tā, tad strīda gadījumā tas neko nedos - viens uzskata, ka josla ir no šejienes, līdz šejienei, otrs, ka savādāk.
Ir noteikts standartos joslas platums. Un ja nav apzīmējumu tas ir 3 metri. Lai būtu divas joslas tad vajag 6 metrus. Tātad ja ir 5 metri un 70 cm un nav pazīmējumu - tā ir viena josla. Ir gan atkāpes, kad joslu platums ir knapi 2 metri dažās vietās bet tas jau ir cits stāsts.
Es pieļauju, ka vidējam autovadītājam kaut kāds standarts nav saistošs - tas jāievēro ceļu ierīkotājiem.
uupis rakstīja:
i_edgars rakstīja: Tur neviens neskatās ar kādu vāģi un kādas valsts numuriem Tu brauc - kaut sapuvušā Žigulī - palaiž un ciena visus vienādi!!
Tad dafiga gec veidīgo savairotos
Jo krutāks vāģis, jo lielāks respekts uz ielas... Diemžēl...
i_edgars rakstīja: to Magistrs vot te tīrs īblisma piemērs!!! Ja Tev pie *******s viss tad saņem tālo acīs! Es Tev šķiet teicu izbrauc ārpus tā mazās Latvijas (pareizāk izlien no mucas) un paskaties kas ir cieņa uz ceļiem!!! Ja negribi cienīt citus tad negaidi ka kāds Tevi cienīs! Tieši tādu dēļ arī mocisti ir SPIESTI aizmirst kas it tuvā gaisma! Un neškendējies par nolauztu spogulīti ko ar kāju kāds ir aplauzis!
Laikam jau no atsaldētajiem Bembistiem esi un droši ka katrs kas Tevi ir apdzinis Tavu krāniņu ir saīsinājis vismaz par 2 cm!
Pabraukā pa Vāciju!!! Tur neviens neskatās ar kādu vāģi un kādas valsts numuriem Tu brauc - kaut sapuvušā Žigulī - palaiž un ciena visus vienādi!!
un ar tālajiem kāds žilbina? Un starp joslām ložņā? Un uz 100 pa berlīnes centru brauc?
nafigators rakstīja:
uupis rakstīja:
Tad dafiga gec veidīgo savairotos
Jo krutāks vāģis, jo lielāks respekts uz ielas... Diemžēl...
no punkta uz punktu var pārvietoties arī bez respekta! Bet diemžēl pie mums nevis transporta līdzekļus pērk bet objektus respekta (lasi - krāna) palielināšanai
rezumē no manas puses - ar mocistiem ir tik par slikti kā ar visiem ceļu satiksmes dalībineikiem, un arī visu mūsu sabiedrību no viņa zatlerības sākot līdz tantiņai, kas nepaskatoties ne par labi ne pa kreisi steberē pāri krustojumam.
un ar tālajiem kāds žilbina? Un starp joslām ložņā? Un uz 100 pa berlīnes centru brauc?
Ar tālajiem nežilbina, taču starp joslām reizēm tomēr ložņā arī Vācijā un uz tiem pašiem 100 pa Berlīnes centru brauc gan
Un kā vēl brauc, pat ātrāk. Man svaigas atmiņas šovasar no Minhenes (pirkām busu), kā arī no Berlīnes (autiņš sev). Abas reizes nācās tā kārtīgi vilkt cauri pilsētai uz CSDD. Man likās, ka neaizbrauksim - ar busu pa Minhenes centru vācietis vilka uz 80-100km/h, tipa pa Krasta ielu - 140 km/h - tur kur zīme bija 70
Pa Berlīni pirms Marzahn (zinātāji atpazīs to štrāsi) ar vieglo - 130 km/h. Un neko