0.27 Ls/l. ,mums 0.58 Ls/l
Pagājušo vasaru kad mums bezīna cena bija 0.799 Ls/l viņiem 4.10 $ galonā kas pec maniem aprēķiniem sanāk 0.51 Ls/l
Aprēķinot cenu kritumu procentos ,sanāk ka ASV cenu kritums ir 126% ,bet mums 37%
0.27 Ls/l. ,mums 0.58 Ls/l
Pagājušo vasaru kad mums bezīna cena bija 0.799 Ls/l viņiem 4.10 $ galonā kas pec maniem aprēķiniem sanāk 0.51 Ls/l
Aprēķinot cenu kritumu procentos ,sanāk ka ASV cenu kritums ir 126% ,bet mums 37%
UncleSEM rakstīja: par smoga ražošanu - amerikas mašīnām atgāzes ir tā nožmiegtas ,ka jauns puisis TA teica lai es ieslēdzot motoru ,redzot ka CO uzrāda 0.01 atļauto 3.0 vietā
muļķības. Gāzu izplūdes normas visvairāk 'nospiestas' ir ES, ar pašreizējo pieļaujamo daudzumu 1 grams CO uz kilometru ceļa, ASV pašaik norma ir 1.47 g/km
a tas ko aparāc rādīja iekš TA vispār ir cits stāsts. jauns motors pilnībā ir spējīgs izdvest tik maz CO. Man vecam karburatora MINI rādīja 0.7%
msh rakstīja:
recluse rakstīja:
Skauž, ka citi var pārvietot sevi un ģimeni ar degvielas kapsētām? Kur teikts, ka vidējam iedzīvotājam jābrauc mazlitrāžas lamatā, ja viņam ir pietiekami labi sakārtota dzīve un var atļauties braukt ar komfortu pēc savas izpratnes.
Kas tur ko skaust? Amūrikāņu smogu un piesārņojumu un vēlēties to arī šeit? Un vai var atļauties? Kāpēc vismaz puse amūrikāņu ražojumu ir ar gāzes iekārtām, ja ne vairāk, vienai daļai piedevām reduktoru, nevis šprices? Tas neizskatās pēc atļaušanās. Cepuri nost to priekšā, kuriem ir 5+ gadus vecs amūrikānis virs 4 litriem bez gāzes
O! Nu paldies, paldies, nevajadzēja jau tā, apaukstēsi ausis vēl
laikam ASV nav nekāds nodoklis benzīnam .
Arsmens rakstīja:
snow rakstīja: 3.3 Amerika ir tads no maza gala motorits...
Jaa, bet kaa izskaidrot vinju lielo miilestiibu pret japaanas autinjiem? Tiem tak paarsvaraa mazlitraazha.
Kapeiku tak gribas ieseksot... ![]()
UncleSEM rakstīja: par smoga ražošanu - amerikas mašīnām atgāzes ir tā nožmiegtas ,ka jauns puisis TA teica lai es ieslēdzot motoru ,redzot ka CO uzrāda 0.01 atļauto 3.0 vietā
Un ko tas dod? Mēra CO procentu atgāzēs, nevis cik daudz tās atgāzes izpūš.
tas esot 3.7 litri
tālāk rēķiniet paši
Arsmens rakstīja:
snow rakstīja: 3.3 Amerika ir tads no maza gala motorits...
Jaa, bet kaa izskaidrot vinju lielo miilestiibu pret japaanas autinjiem? Tiem tak paarsvaraa mazlitraazha.
aga... piemēram Toyota Tundra....
3.5 bencīns...
vēl aplamie opeļa izstrādājumi.... tjipa jaunie SAABi...![]()
Ne?
Izņēmumumus nav ko saukt
Bet opeļsābi, kā jau visiem labi zināms, amūrikāņu tačkas vien ir ![]()
par mazlitraazjaam- arii taadi ir ... saakot ar VAG un beidzot ar toyotaam...
Sretsked rakstīja:
modena rakstīja: Toties pie mums DD jau par 0.599Ls/l...
VWfans II -modena
nopamato ar aprēķinu! pagaidām - neieskaitīts... ![]()
Sretsked rakstīja:
modena rakstīja: Toties pie mums DD jau par 0.599Ls/l...
VWfans II -modena
Sretsked rakstīja:
Es rēķinu. Un daudz rēķinu, kad ko gribu panākt.
Un tāpat rīkojas VWfans .. tā kā uz tavu titulu es nepretendēju...
VWfans ēna
![]()
msh rakstīja: Pirmais varbūt vajag palasīt, kas rakstīts iepriekš?
iepriekš bija rakstīts 1.2, es autoritatīvi ziņoju, ka vakar bija 1.73
Pārtika restorānos nedaudz dārgāka kā te (toties krietni labāka apkalpošana) paicuks veikalā +/- tās pašas cenas. Nu tuc tuc dārgāk.
Bārā alus 8$ - pudeļu vai izlejamais. Taksis uz bāru 8$ (10 min brauciens). Limo uz lidostu 70$ ar bezmaksas kolu
(taksis 40$ - 6 cilvēkiem limo ir izdevīgāks)
Elektronika, drēbes - 4x lētākas kā te. Nopirku Cavalli uzvalku par 200$ izpārdošanā
Dzīvošana - dzīvoklis čikāgas centrā neliels ap 800$, māja suburbos - no 1200$ mēnesī ar iekļautiem komunālajiem.
Māju var nopirkt pa 150 - 200000 $
Karoč forši tur tai Āmērikā, krīzi īpaši neredzēju ![]()
Master_D rakstīja: Redzēju darba sludinājumu - pasts meklēja cilvēu bez īpašiem skiliem. Alga 58 000$ gadā.
amūrikā pašam nodokļi jāmaksā un atvaļinājums ir 2 nedēļas gadā
Tomēr tur ir cita pasaule, cita nauda, citi cilvēki.
tiesa gan bija arī kopīgas iezīmes - ļauži pofigā iet pāri sarkanajiem, autovadītāji sastrēgst krustojumos tā, ka citi netiek garām, taksists močīja pa apmalītēm, lai apbrauktu sastrēgumu (nebija emigrants).
Pārsteidza, cik visi visur laipni un pieklājīgi - visur - gan veikalos, kur šlipse maksā 300$, gan autletos, kur drēbes čupās sakrautas, gan uz ielas utt.
Pasmaidīs, laipni aprunāsies, palīdzēs atrast metro staciju, pateiks uz aci krekla izmēru...
Pat mells dragdīlers, kas netālu no taimskvēra ienāca Makdonaldā un
sāka piedāvāt zāli, bija izcili pieklājīgs
bet cilvēki tik pat pieklājīgi teica viņam No, Thank you
Vienīgi menti pa nakti neļāva cenrālparkā dzert alu. teica lai iet prom. Alu gan neatņēma
Izstādē "Auto 2026" Ķīpsalā dominē auto Ķīnas, bet "Auto Exotica 2026" bez eksotikas; TRĪS DAĻĀS (+ VIDEO)
9
"Spried ar Delfi" piedalās iAuto.lv redaktors M.Ozoliņš un Latvijas Valsts ceļi vadītājs M.Lazdovskis (+ VIDEO)
6