Diskiem ET...jopcik!

Bezmiegs Reģ.: 13.05.2003

Šodien tiku aizslājis uz tā saucamo "Lielāko auto šovu ziemeļēiropā"..... nu @#$%^&.... par to kas tur bija (vai precīzāk par to kā tur NEBIJA). Bet ne par to stāsts.... nu noskatu dotajā brīdī lietos diskus savam pepelacam, vasaras sezonām... gribu tā saucamos "deep dish"...līdz šim uzskatīju ka zinu pēc kādiem un kādus parametrus meklēju....bet šodien izstādē man galīgi galvu sajauca!!! Tad nebūtu te kāds čeloveks, kurš vienkāršā valodā izstāstītu kas tad ir tas ET par attālumu reālā dzīvē???? Paldies

Kas grib paspamot- kā vienmēr laipni, jūs jau neviens neaizturēs!

 
1 2 3
WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Maija_Eskuella rakstīja:

Tieši tā! Un kas? Tas nav būtiski?

Opel diski neder VW, Hondas neder Opelim utt. Un ja ir disks ar 60mm, tad tas turas tikai uz skrūvēm.. un tas ir ok tikai lauku šķūningam

Caurumu diametri mm:

Hyndai, Kia, Mazda, Suzuki, Toyota 54

Honda, Kia, Mitsubishi, Rover 56

Opel 56.5, 56.6 (dažādiem modeļiem)

VW, Seat, Škoda 57

Nissan 59, 60 (dažādiem modeļiem)

Renault 60

Nē veči tas ka ir lielāks centra caurums tā nav problēma !!! Galvenā probza ar t oka centra caurums ir lielāks ir tā ka būs gºuti "nocentrēt riteni uz tām skrūvēm, bet ja to var izdarīt precīzi un ritenis "netēlos" olu uz ceļa - tad nav nekādu problēmu.

Toyotam ar 5 x 100 der diski no Subariem utml. un koyotam ir mazākais centrs no tiem auto kuru diski jamam der. Un uz 5 skrūvēm (ja vien ratu vari jēdzīgi nocentrēt) pilnigi pie kājas ka jams uz centra nebalstas. Pie 3 skrūvēm (Smart) būtu čābīgāk, pie ar 4 jādomā ja ir stils braukt "raļļi".

Man strap citu stav virsū AEZ diski kuru centrs ir "universāls" - tobiš tam ir lielākais iespējamais izmērs, un katram autosma nāk speciāli plastmasa ieliktņi centros kas palīdz ratus nocentrēt.

Un uz maniem 5 x 100 - nav nekādu problēmu ar "adaptēto" diska centra diametru.

Arnijs Reģ.: 01.06.2002
0 1 Atbildēt

wala... Bik kļūdies par centru nozīmi. Kāreiz centram ir vislielākā nozīme, vai disks "nelēkās". Skrūves tikai fiksē disku pie stupicas, bet - cik precīzi tas notiks - atkarīgs vienīgi no centra. Par tiem plastmasas štrumtiņiem (pārejām) sajūsmā neesmu. Samērā prasts izstrādājums (lējums) par kosmisku cenu. Jebkurš sakarīgs virpotājs uztaisīs lētāk un labāk no krāsmetāla.

Par ET nozīmi. Jebkurš tilts ir ģeometriska konstrukcija ar braukšanas laikā mainīgiem leņķiskajiem lielumiem. Ja ET izskatā šos parametrus pamaina (pagarina vai saīsina spēka plecu), tad cieš pati tilta ģeometrija, veidojas nepareiza savirze un sagāzums, pārvietojas spēka vektoru līnijas. Tāpēc nevajadzētu aizrauties ar nepiemērotu disku izmēru "pielāgošanu " savām vajadzībām, ja redzam, ka šie cipariņi pamatīgi atšķiras, ja vien šis auto netiek speciāli pārbūvēts ar izrietošajām ģeometrijas korekcijām.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Arnij - bet es taču rakstu, ka ja ir iespējams normāli nocentrēt isku bez centra, tad var neiespringt par centru nesaderību. Bet tas toč nav viegli, bet neiespējami tas nav !!!

Bet visumā es tev pilnīgi piekrītu, arī ka tās plastmasas nav ideālas, bet ja man tās orģinālās pienācīgi kalpo - es tak neiešu jamās mest ārā.

Yetti Reģ.: 28.11.2007
0 0 Atbildēt

"uz centra nesaderību" iespringt vajag... var būt par mazu...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Yetti rakstīja: "uz centra nesaderību" iespringt vajag... var būt par mazu...

buča ... tev atkal taisnība.

Yetti Reģ.: 28.11.2007
0 0 Atbildēt

nau man mērķis kaut ko pierādīt... vienkārši dalos pieredzē...

buča Tev ar'

Yetti Reģ.: 28.11.2007
0 0 Atbildēt

aiziet džeks pie ģimenes ārsta...

teksts: dakter, laikam esmu gejs...

Dr: Jūs esat mākslinieks, politiķis, biznesmens?

Pacients: da, nē... santehniķis...

Dr: tad tu vienkārši esi piders...

Jurisbrakis Reģ.: 29.12.2003
0 0 Atbildēt

Citāts:\"5. Mainiit ET - var acu priekshaa izteeloties riteni, kura riepu ar diska aareejo dalju juus stumdaat paraleeli ritenja asij. Jo lielaaks ET, jo riepa ar diska aareejo dalju izvirzaas taalaak no rumbas / ritenja plaknes uz aaru.\"

Bišku tomēr nesaprotu.

Pēc www.volksdivision.co.uk/...

tomēr sanāk bišku otrādi.

Pieņemot, ka diska platums ir vienāds, diskam ar lielāku (matemātiski) ET riepa attiecībā pret rumbu būs vairāķ uz iekšpusi. Jāuzmanās, vai neberzīsies pret amortizatoru.

sarashkins Reģ.: 01.08.2009
0 0 Atbildēt

Tev taisnība- jo lielāks ET, jo vairāk ritenis uz iekšu.

Jurisbrakis Reģ.: 29.12.2003
0 0 Atbildēt

Nu man ar tā sanāk.

Skatos, ka pirms 3 gadiem neviens to neuzdrošinājās apstrīdēt.

Aktuāli, jo meklēju diskus, ko Micrai uzbāzt.

aizvermuti Reģ.: 07.06.2011
0 0 Atbildēt

Kādreiz auto delfi.lv bija rakstu sērija \"Savu automašīnu labosim paši\", vienā no tiem bija viss labi par disku parametriem un ietekmi uz piekari/vadāmību izskaidrots, bet tagad vairs nevaru atrast.. vien te ir pieminēts, ka tā bija: www.cietnis.lv/...

aizvermuti Reģ.: 07.06.2011
0 1 Atbildēt

Jurisbrakis rakstīja:

Aktuāli, jo meklēju diskus, ko Micrai uzbāzt.

r1.com.lv/... - var redzēt, kādi parametri.

krisus Reģ.: 15.04.2004
0 0 Atbildēt
1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti