par \"c\" kat praktisko brauksan..?

draco Reģ.: 25.07.2002

Sveiki!

varbuut kaads zin - kaa ir ar prasiibaa,m uz praktisko braukshanu lai dabuutu "c" kategorijas tiesiibas?

cik lasiiju, jaabuut 15 praktiskaas braukshanas stundaam, bet siikaak nav izklaastiits - vai deriigas tikai pie sertificeeta instruktora, ar speciaalu betmenmobiili, vai kaa...

vnk teorija uz c kat itkaa nau daarga, bet praktiskaa braukshana gan salasaas ap 200 Ls teoreetiski ir pieeja smagajai tehnikai uz cilveekiem ar klategorijaam un pieredzi, mosh var ietaupiit uz to braukshanu?

 
draco Reģ.: 25.07.2002
0 0 Atbildēt

b kategoriju dabuuju praktiski nebraukaajot - uz pirmo braukshanu atnaacu, instruktors paskatiijaas kaa braucu, un pateica, ka vairaak liidz valsts eksaamenam varu nenaakt - taapat normaali braucot.

a kas, i doma, ka ar smago bez piekabes jaamaacaas braukt no jauna, un megasarezgiitaak braukt ir, nekaa ar vieglo?

mani interesee juridiski - vai ir noteikts tajaa apmaaciibas nolikumaa ka obligaati praktiskaa brauskana c kat ir ar sertificeetu instruktoru, jebshu...

vnk googlii atbildi neatradu.

useru fantaazijas par teemu "a es domaaju" - ne paaraak interesee. interesee konkreeta atbilde uz konkreetu jautaajumu - gan jau kaads zina taksh...

cupacup Reģ.: 04.11.2004
0 0 Atbildēt

ieteiktu izlasīt csn par atļauju mācīt braukt. no savas pieredzes- vismaz vairākus maršrutus vajadzētu izbraukt ar instruktoru.

kalfonso Reģ.: 27.03.2002
0 0 Atbildēt

draco rakstīja: b kategoriju dabuuju praktiski nebraukaajot - uz pirmo braukshanu atnaacu, instruktors paskatiijaas kaa braucu, un pateica, ka vairaak liidz valsts eksaamenam varu nenaakt - taapat normaali braucot.

...

kādreiz tā varēja - pirms apaļiem desmit gadiem - tāpat tiku pie vākiem. vienreiz izgāzu ar instruktosa asaku un biju brīvs līdz valsts eksim.

bet tagad ir obligātais minimums pie instruktora jānobrauc, tā teikt, ekonomikas sildīšanai gan jau C kategorijai ir tāpat.

var jau būt, ka var kādā kantorī pazīstamā kaut ko nomuhļīt un dabūt to ierakstu, ka esi nobraucis, bet maz ticams, ka bez kādiem finansiāliem ieguldījumiem tas izdosies.

bet - varbūt tomēr ir vērts pamudīties ar to kravinieku pa pilsētu instruktora pavadībā, eksī tomēr vieglāk būs.

Yetti Reģ.: 28.11.2007
0 0 Atbildēt

draco rakstīja:... teoreetiski ir pieeja smagajai tehnikai uz cilveekiem ar klategorijaam un pieredzi, mosh var ietaupiit uz to braukshanu?

www.csdd.lv/...

22.pants. Transportlīdzekļu vadītāju apmācība un vadītāja apliecības izsniegšana

(3) Ar transportlīdzekļu vadītāju, tai skaitā traktortehnikas vadītāju, teorētisko un transportlīdzekļa vadīšanas apmācību ir tiesības nodarboties komersantam vai izglītības iestādei, kuras darbību reglamentējošajā dokumentā ir paredzēta attiecīgā apmācības programma. Individuāli apmācīt personu vadīt transportlīdzekli, neveicot komercdarbību, atļauts transportlīdzekļu vadītājiem, kuru attiecīgās kategorijas vadītāja stāžs ir vismaz trīs gadi, un tikai ar A1, A, B1 un B vadītāju apliecību kategorijām atbilstošiem transportlīdzekļiem.

Chankaishi Reģ.: 11.07.2007
0 0 Atbildēt

Cik tur darba - aizej uz CSDD, sak, gribu uz c kat. eksaamenu nolikt - tad jau redzees, ko paprasiis. Ja pielaidiis pie eksaamena - viss kaartiibaa. Vai uzzvani, apjautaajies.

draco Reģ.: 25.07.2002
0 0 Atbildēt

2Yetti:

paldies.

skaidrs, diezmeel, izskataas, "haljava" a c kategoriju garaam

Yetti Reģ.: 28.11.2007
0 0 Atbildēt

Kaksis rakstīja: atmest viņiem kādus pārdesmit latus, nolikt eksi un dabūt spravku.

nevar... ir minimālais stundu skaits, kas tev ir jānobrauc un tas ir jāapmaksā... pēc tam vai tu vari nebraukt, ja instruktors redz, ka ar vadīšanu tev nav problēmu, bet tas minimālais stundu skaits ir jāapmaksā un tie nav pārdesmit Ls...

Uz lielo E liekot trīs reizes braucu un instruktors teica - vari izbraukt visu apmaksāto vai vari netērēt laiku un gaidīt eksāmenu...

Yetti Reģ.: 28.11.2007
0 0 Atbildēt

Kaksis rakstīja:...

Nu man pietika tikai ar vienu braukšanu autoskolā. Uzreiz ļāva likt praktisko eksāmenu.

bet nemaksāji par vienu braukšanu, vai arī, tad nebija reglamentēts minimālo stundu skaits....

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti