Invalīdu auto

kanna Reģ.: 29.12.2005

Ģimenē ir cilvēks ar invaliditāti un radusies nepieciešamība viņu regulāri vadāt - jauutājums - kā auto iegūst invalīdu auto statusu, ja auto īpašnieks nav invalīds? vai tas vispār ir iespējams?

 
Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Domāju, ka nebūs iespējams. Ja nu vienīgi auto tiek pārbūvēts kā invalīdu transports.

kanna Reģ.: 29.12.2005
0 0 Atbildēt

Bet nejau visi invalīdi vada auto ar kuru pārvietojas.... es saprotu, ka nevar izmantot invalīdu privilēģijas laikā, kad invalīds netiek pārvadāts, bet kad tas tomēr tiek darīts, būtu loģiski ka varu apstāties, piem., invalīdu stāvvietā

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

kanna rakstīja: Bet nejau visi invalīdi vada auto ar kuru pārvietojas.... es saprotu, ka nevar izmantot invalīdu privilēģijas laikā, kad invalīds netiek pārvadāts, bet kad tas tomēr tiek darīts, būtu loģiski ka varu apstāties, piem., invalīdu stāvvietā

Manupºat šim nolūkam varēja iegādāt attiecīgu papīru kas jāņovieto logā vai kaut kā tamlīdzīgi. Principā ar šo jautājumu uz CSDD !!!

garausis Reģ.: 24.03.2006
0 0 Atbildēt

Cik saprotu, runa ir par to, ka ar savu auto vadāsi šo cilvēku un vēlies izmantot invalīdu stāvvietas. Tad vajag doties uz CSDD un šim cilvēkam saņemt invaliditātu stāvvietu atļauju. Šī atļauja ir piesaistīta tikai šim cilvēkam, ne auto. Tāpēc invalīds var izmantot savām vajadzībām jebkuru auto. Bet , tākā šim cilvēkam nav piešķirta invaliditāte(kustību traucējumi), tad karti no CSDD nedabūsi.

kanna Reģ.: 29.12.2005
0 0 Atbildēt

garausis rakstīja: Cik saprotu, runa ir par to, ka ar savu auto vadāsi šo cilvēku un vēlies izmantot invalīdu stāvvietas. Tad vajag doties uz CSDD un šim cilvēkam saņemt invaliditātu stāvvietu atļauju. Šī atļauja ir piesaistīta tikai šim cilvēkam, ne auto. Tāpēc invalīds var izmantot savām vajadzībām jebkuru auto. Bet , tākā šim cilvēkam nav piešķirta invaliditāte(kustību traucējumi), tad karti no CSDD nedabūsi.

Konkrētais cilvēks ir 2.grupas invalīds ar oficiālu izziņu, ar attiecīgiem atvieglojumiem sab.transportā utt. Un kā jau minēju - neplānoju pats stāvēt invalīdu stāvvietā, bet vedot invalīdu šādu iespēju gan vēlos izmantot.

garausis Reģ.: 24.03.2006
0 0 Atbildēt

Piedod, ka jautāju, bet šim cilvēkam ir kustību traucējumi? Ja jā, tad vajag izziņu par to un doties uz CSDD, jo šādas atļaujas dod, tikai cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

garausis Reģ.: 24.03.2006
0 0 Atbildēt
kanna Reģ.: 29.12.2005
0 0 Atbildēt

garausis - ok, skaidrs. paldies par info. Cilvēkam ir muskuļu atrofija. medicīnas komisija tiek ieta katru gadu, bet nekad neesam interesējušies par to stāvvietu atvieglojumu, pirmais uzdevums noteikti ir iet uz to komisiju un prasīt šo jautājumu lai dod izziņas vai kā tamlīdzīgi.

KSI Reģ.: 29.10.2003
0 0 Atbildēt

« ... Ja vēlas saņemt jaunu karti nozaudētās vai nozagtās vietā, papildus jānodod arī nozaudētā vai nozagtā karte ... »

joks

Bazhix Reģ.: 20.02.2003
0 0 Atbildēt

kanna rakstīja: garausis - ok, skaidrs. paldies par info. Cilvēkam ir muskuļu atrofija. medicīnas komisija tiek ieta katru gadu, bet nekad neesam interesējušies par to stāvvietu atvieglojumu, pirmais uzdevums noteikti ir iet uz to komisiju un prasīt šo jautājumu lai dod izziņas vai kā tamlīdzīgi.

Nedomāju, ka kādam radīsies problēmas, ja apstāsies invalīdu stāvvietā, izlaidīsi cilvēku un pats pabrauksi uz vietu, kur var legāli stāvēt. Arī tās 2 minūtes, ko ievedīsi viņu poliklīnikā un palīdzēsi apsēsties, neko būtisku neizmainīs. (Esmu tā darījis, un nevienam nav nekādu iebildumu - pat policistiem) nav bijis.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti