Nesen dabūju tiesības un tagad gribu iegādāties auto. Neko par automašīnām nezinu, jo nekad nav bijis. Vēl nezinu, cik daudz braukāšu, bet domāju, ka ikdienā pārsvarā izmantošu sabiedrisko, bet, ja bērnu kaut kur vajadzēs nogādāt, kā arī izbraukšanai ārpus Rīgas, tad ar auto.
Iesakiet, kādus parametrus noteikti vajag ņemt vērā, iegādājoties mašīnu?
Kādu auto marku labāk izvēlēties, ja budžets ir ap 5000 EUR?
Es neko jaunu nepateikšu, sakot, ka skaties pats / pati, kas der/ patīk, un tad meklē www info par konkrēto modeli. Degv. Patēriņa reālos rādītājus www.spritmonitor.de. visu ko citu, YouTube videoapskatos dazdazadi valodu varianti pieejami. Parkers.co.uk samērā labi lietotu auto apsskati no visādām t.sk izmaksu pusēm.
Es neko jaunu nepateikšu, sakot, ka skaties pats / pati, kas der/ patīk, un tad meklē www info par konkrēto modeli. Degv. Patēriņa reālos rādītājus www.spritmonitor.de. visu ko citu, YouTube videoapskatos dazdazadi valodu varianti pieejami. Parkers.co.uk samērā labi lietotu auto apsskati no visādām t.sk izmaksu pusēm.
Tā kaut kā
Paldies par tām lapām, tās noteikti apskatīšos!
Par gada izmaksām nevaru spriezt, jo vienkārši nezinu. Jo mazāk, jo labāk, protams. Pagaidām mēs būtu 3 braucēji, bet pēc gadiem, iespējams, jau vairāk .
Modes tendences, domāju, ka nav noteicošas. Auto glabāsim, droši vien, sētā. Radi, draugi, kaut ko jau zina, bet nav tādi pavisam spečuki. Par servisiem arī neko nezinu, tepat pie mājas jau arī visādi ir, bet es nezinu, cik viņi labi. Vienā teikumā sakot, esmu pilnīga iesācēja un neko par auto un to kopšanu, uzturēšanu nezinu.
VWfans rakstīja: Pērc 2008.-2009.gada Opel-Meriva ar benzīna motoru!
Kāpēc man pirkt tieši šo? Vai varat paskaidrot, kas tur tieši tāds labs?
Opel-Meriva automobilis ir augstāks nekā citi un tādējādi ar ļoti plašu salonu. Pateicoties augstajiem griestiem, mašīnā ir ļoti ērti sēdināt bērnu viņa sēdeklī.
VWfans rakstīja: Pērc 2008.-2009.gada Opel-Meriva ar benzīna motoru!
Kāpēc man pirkt tieši šo? Vai varat paskaidrot, kas tur tieši tāds labs?
Opel-Meriva automobilis ir augstāks nekā citi un tādējādi ar ļoti plašu salonu. Pateicoties augstajiem griestiem, mašīnā ir ļoti ērti sēdināt bērnu viņa sēdeklī.
pateicoties augstajiem griestiem Fans 7 gadu laikā ir pārmaksājis degvielā 1500 eiro (salīdzinot ar spritmonitor.de, corsa vs meriva vidējais patēriņš, cena pieņemta par 1.30)
Pērc Citroen, par tādu naudu dabūsi labako iespējamo variantu - gandrīz vai limuzīna klases C5 laba stavoklī. Latvijā tie galīgi nav novērteti, tapec ar krietni letāki kā līdzvērtīgi, teiksim augjiksA6 būtu turpat 2x dārgāks.
1. Kāda ir summa, kuru jūs varat atļauties mēnesī iztērēt auto uzturēšanai? Es rēķinātu kādus 50-100 EUR mēnesī 5-8 gadus vecam auto (tas ir vidējais, katru mēnesi protams nav auto jāremontē). Protams, ja auto ir 19" diski, tad pat riepas tur var nesanākt.
2. Sētā, tas ir daudzstāvu mājas pagalms vai privātmāja?
Jāsāk ar to, ka jāizdomā vēlamā virsbūve: sedans, hečbeks, minivens, kupeja. Tas noteiks mašīnas pielietojumu - brauksiet tikai ciemos vai arī metāllūžņus vadāsiet? Kas svarīgāk - komforts, praktiskums vai stilīgs izskats? Kad būs atbildēts uz šiem jautājumiem, varēs sākt izvēlēties dzinēju - benzīnu vai dīzeli, ekonomisku pukšķinātāju vai tādu, kas aizsit elpu pedāli piespiežot? Kamēr nav skaidras šīs pamatlīnijas, nevar taču pilnīgi neko ieteikt.
Aizmirsu piebilst: ja budžets ir 5K, tad auto jāpērk pa 3, maksimums 4K, jo tā nemēdz būt, ka tikko nopirktam, lietotam auto neatklājas nekādas vainas, kas steidzami jānovērš. Tur tad arī ietaupītā nauda aizies, toties varēs braukt bez bēdu ar tehniskā kārtībā esošu auto.
darklight rakstīja: Aizmirsu piebilst: ja budžets ir 5K, tad auto jāpērk pa 3, maksimums 4K, jo tā nemēdz būt, ka tikko nopirktam, lietotam auto neatklājas nekādas vainas, kas steidzami jānovērš. Tur tad arī ietaupītā nauda aizies, toties varēs braukt bez bēdu ar tehniskā kārtībā esošu auto.
Paldies! Labs padoms- pirkt lētāku un uzreiz visu saremontēt.
Pirmais auto un ja vēl nesen tiesības, tad tāpat nolemts tikt apkantētam, apskrāpētam, sačakarētam no savas nemācēšanas un nezināšanas, kur ko pieliet un ko likt mierā. utt, utjpr. Vienu vārdu sakot tā uzdevums, būs Tevi beidzot iemācīt braukt un apieties ar auto un saprast, ko Tu vispār no tā gribi. Es nepirktu dārgāk kā 2000.
Izdevumu ziņā auto ir kā vēl viens ģimenes loceklis. Nerakstīts likums - auto pirkšanas cenai nevajadzētu pārsniegt cilvēka vai ģimenes gada ienākumus. Ieteiktu dīzeli, riepas R15 (visplašāk lietotas). Pašam ir Ford Focus universālis 1,6 TDCi, 2005. gada - esmu apmierināts. Pirku pirms gada no firmas par 6000 eiro ar nobraukumu 65 tk km. Esmu ielicis apmēram 1500 eiro - jauns vējstikls, ziemas un vasaras riepu komplekts, 1 lieto disku komplekts un ikenas sīkumi, kas arī sakasās... Var piekrist arī "sleepnim", ka pirmo autiņu var nopirkt lētāku, bet ne sliktu, lai nesatraucoties iemācītos braukt un pēc 2-3 gadiem nopirkt "īsto" auto.
pateicoties augstajiem griestiem Fans 7 gadu laikā ir pārmaksājis degvielā 1500 eiro
Pateicoties augstajiem griestiem Opel Meriva/Zafira ir plata A statne, kas aizsedz skatu un nogriežoties var arī kādu gājēju nepamanīt, "lielisks" risinājums.
Kādu auto pirkt, ko ņemt vērā?
Sveiki!
Nesen dabūju tiesības un tagad gribu iegādāties auto. Neko par automašīnām nezinu, jo nekad nav bijis. Vēl nezinu, cik daudz braukāšu, bet domāju, ka ikdienā pārsvarā izmantošu sabiedrisko, bet, ja bērnu kaut kur vajadzēs nogādāt, kā arī izbraukšanai ārpus Rīgas, tad ar auto.
Iesakiet, kādus parametrus noteikti vajag ņemt vērā, iegādājoties mašīnu?
Kādu auto marku labāk izvēlēties, ja budžets ir ap 5000 EUR?