Ceļojumi

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002

Sirdij tuva tēma - ceļošana. Katru gadu vismaz viens t.s. "lielais" ceļojums, kā arī kāds "ne pārāk tālais" ceļojums.

Šī iemesla dēļ esmu gatavs iekāt naudas līdzekļus, lai katru gadu 7-14 dienas ceļojumu izbaudītu pēc saviem ieskatiem

Tēma - celošana.

Ar avio vai auto, varbūt ar moto vai pat velo.

Padalāmies ar interesantākajiem ceļojumiem, iesakām ko labu arī citiem, padiskutējam par izmaksām, labākajiem autoceļiem vai sabiedrisko transportu utt.

Ceru, ka tēmai būs lemts aiziet tautās, jo līdzīgas un sakarīga satura tēmas forumā neatradu.

 
1 2 3 4
kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 1 Atbildēt

Sākšu tad pats.

Ir bijusi tā laime un iespēja tiešām daudz kur pabūt (gan pa darba līniju, gan ceļojot), bet uzskatu, ka tā pati Eiropa ir tik skaista un vēl neapskatīta, ka pietiks vēl daudziem, daudziem gadiem. Ja sabiedrībā tomēr dominē uzskats, ka ērti un forši ir lidot ar avio, atkarībā no ceļojuma plāna, uz vietas auto īrējot, esmu pārliecinājies, ka ar savu auto tomēr ceļot ir kolosāls prieks, kad vari darīt, kā pats gribi, vari braukt tik ilgi, cik pats gribi, vari braukt uz kurieni pats gribi utt.

Viedokļi un pieredze citiem?

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
5 1 Atbildēt

braucu 2-3 reizes gadā. pasmīnu par lidotājiem. labākie iespaidi joprojām ir par bavāriju. kaut ir pabūts daudz kur. noteikti varu ieteikt Holandi, ziedu laikā, Somiju vasarā, bērniem Muminu sala ilgi paliek atmiņā. safari zoodarzi, kur var braukt ar savu auto, ir vairākās eiropas valstīs, konkrēti biju vienā iekš UK. ļoti svarīgi ir labi saplānot. dienā ne vairāk par 500km ja ir ātrgaitas ceļi, ja nav, labāk mazāk. ēst ieteiktu normālos krogos ar nacionālo novirzienu, viesnīcā parasti var kādu ieteikt. nejaukt ar balto galdau ietādēm. zolīdu *** viesnīcu var atrast par 70-90 eur robežās par 2+ numuru, caur booking.com ja rezervē vismaz pāris nedēļas iepriekš. diemžēl grozies kā gribi, galvenais nosacijums labam braucienam ir līdzekļu daudzums. tāpēc kamēr nav sakrāts kkāds noteikts čungurs, nekur nebraucu. jo vienu reizi aizbraucu ar stipri ierobežotu budžetu, un vairs nav tā prieka, kad jāskatās, vai vari atļauties to vai šo. un vēl. noteikti neņemiet līdzi nekādus draugus vai radus. 10-14 dienas kopā iekš auto iedzen plaisu iebkurās atiecbās

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 1 Atbildēt

Super! Derīgi padomi.

Tikai piebildīšu, pirmais mūsu ģimenes ceļojums ar savu auto bija uzreiz tāds nopietns - LV-LT-PL-SK-AT-SLO-HR ;)

Bet uzskatu to par pašu labāko manā mūžā, tik daudz ko redzējām ceļojuma laikā, vienkārši plānoju pats Viamichelin maršrutu un to, ko gribam apskatīt, diemžēl pirmā autoceļojuma pieredze sanāca arī padārga, ne reizi vien visai nogurušam ieejot ceļa malā atrastajā hotelī, nācās samaksāt lielu naudu, bet numuriņā intereses pēc ielienot booking.com, secināju, ka mani totāli piečakarējuši, jo netā - teju vai uz pusi lētāk... Tātad, pirms gribam ņemt hoteli, izmantojam booking.com un iepriekš nočekojam reālo cenu ;)

Ēdināšana, neesam no tiem, kuri izteik ar sauso barību vai konserviem. Katrā vietā var atrast pērles, autentisku virtuvi utt. Arī piekrītu, labāk piekrāt vairāk un atļauties dzīvot brīvāk!

Ļoti iepatikās Balkānu valstis. Noteikti zinu, ka plānosim nākamgad ceļojumu uz Melnkalni un Horvātiju. Tikai neko nerezervēsim pirms tam. Naktsmītni atrast - nekādu problēmu mūsdienās.

Man auto ar LPG, autogāze tagad ir absolūti visur (varbūt vienīgi Austrijā uzpildes jāplņo rūpīgāk). No Horvātijas 5300 km tikai 100km nācās ar benzīnu nobraukt, jo bija salūzis LPG automāts. Citādi - pilnīgi visur var uzpildīt autogāzi.

Ceļojam tikai savas ģimenes ietvaros ;) Ar ērtu minivenu, kurā var nolaist guļus otro rindu sēdekļus, lai bērnam vieglāk. Kaut kā tā.

seller Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Arī tēma tuva, lielā mērā šai lapā meklēju ceļojumu aprakstus, jaunāko info par jauniem labiem ceļiem, piemēram tai pat PL. braucieni bijuši gan tik trīs, bet katrs ar salas apskati:

LV-EE-FIN-NOR (Lofotu salas) - iesaku kā vienkāršu ceļojumu augustā

LV-SE-NOR-ICE - beigās nedēla pa Islandi, kuģis uz Stokholmu, tad no Bergenas, atpakaļ biļete lētāk, ja 3 dieas paliec Farēru salās, kopā sanāca laikam 18 dienas. Jābrauc aarī augustā, dārgākais ir prāmis uz ICE, liekas 4 cilvēki + auto = 1200 EUR (2008.g)

LV-PL-CZ-AT-IT (Livorno) - FR (Korsika) - ceļš pagrūts, līdz Livorno vien 2600 km, tomēr atsver salā redzētais. Kempingi pa lēto bēdīgi - telts mietiņus nevar zemē idzīt, akmeņi vien , vajag atvāžamo telti. Norezervēt ko labāku pēdējā brīdī pagrūti, cipars paliels.

Tad ziemā braucam, kad sanāk LV-PL-CZ-AT (slēpot Zalcburgas zemē).

Padomu nav daudz, parasti braucot rezervējam vietu tikai pirmajai dienai, kad vēl jābrauc tālāk, lai nekavētos. Praktiski NOR, SE, pat ICE vienmēr var atrast pat vakarā kur palikt, darām tā, ja pirmajā kur gribas palikt nav vietu, paratsi pelūdzot viņi nosūta pie kādiem saviem partneriem, kur vietu saglabā līdz atbraucam, tas vispār darbojas, ICE novirzīja uz tādām vietām, kur paši nekad nebrauktu, galā vasaras kempings ar LV būvētām koka mājiņām

Tupmāk vēlme braukt uz Korfu EL, bet konkrēta plāna nav, ja kāds bijis, var padalīties ar info

ak Reģ.: 13.01.2003
0 0 Atbildēt

Labprāt kaut kur pabrauktu, bet līdz šim nav sanācis. Tāpēc ar interesi palasīšu pieredzi no tiem , kas jau ir kaut kur bijuši

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 1 Atbildēt

Jā, tēma laba... Agrāk arī vairākus gadus pēc kārtas šo praktizēju. Pēdējā laikā kaut kā nav sanācis, pārsvarā lidojumi ir izmantoti. Bet ar auto ir braukts uz to pašu Vāciju, ir būts Prāgā, Kopenhāgenā u.c. Tā kā lidot man galīgi nepatīk, tad dodu priekšroku auto. Par nakšņošanu - parasti pat īpaši nemeklējam naktsmājas. Ja auto ir pietiekami ietilpīgs, tad 2 cilvēki mierīgi var sagulēt tur, plus vēl, tā teikt, romantiskāk...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Negribas jau baigi reklamēt savus pakalpojumus, bet silti iesaku braukt ar auto, kuram ir KASKO apdrošināšana. Pirmkārt, ja notiks negadījums ārzemēs, mazāk čakara būs, ja būsiet cietusī puse... jūsu skādi segs apdrošinātājs, kas pēc tam regresā dabūs naudu atpakaļ. Otrkārt, visi apdrošinātāji dod līdzi tehniskās palīdzības segumu... tīri, ja kaut kas notiet greizi tehniskā ziņā. Par remontu, protams, pašiem būs jāmaksā, bet vismaz nebūs jātērē naudas evakuatoriem, neplānotiem viesnīcu apmeklējumiem utt.

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

Ja negribas, tad ko reklamē?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Paturpināšu tēmas sakarā.

T.s. "īsais" ceļojums manā izpratnē - Berlīne. Kā reiz skolēnu brīvdienās oktobrī plānojam atkārtot.

Ārkārtīgi viegli norullējams, no Varšavas sākas bānis līdz pat Berlīnei, tikai braukšanas vaina, jārēķinās ar degvielu + apmēram 30 eur kopā turp un atpakaļ par maksas autoceļu, kas noteikti ir tā vērts! Berlīnē vērts redzēt Sealife muzeju, Legoland, Zoo pilsētas centrā (perfekts), Dabas muzeju, Vaska figūru muzeju utt.

BadAss Reģ.: 27.09.2006
3 0 Atbildēt

Esmu izceļojies pa Eiropu krustu šķērsu. Braucām katru gadu vienu vai divas reizes gadā. Gan lidojot un īrējot auto, gan ar auto no Latvijas līdz Spānijai un atpakaļ. Ja brauc ilgi ar 5vietīgu auto, tad labāk ne vairak kā 3 cilvēki, lai viens vienmēr var izstaipīties uz aizmugurējā benķa. Pirmajā vai pirmajās divās dienās divi šoferi var nobraukt vairāk - ap 1200 km/dienā, pēc tam gan jārēķina vismaz uz pusi mazāk. Viesnīcas lētas, ja laicīgi nobukotas. Ir arī pie privātajiem palikts. Tad tā kā mājīgāk.

Plānošanai ir ļoti liela nozīme. Pirms braukšanas parasti pavadījām 2x ilgaku laiku veltot plānošanai, tad sanak intensīva un iespaidiem bagata programma. Tomēr arī saplānotajam ir jābūt ar iespēju kko pamainīt, jo kādreiz neplānoti kāds objekts ir nepieejams, tomēr gribas to redzēt, attiecīgi parējais jānobīda par dienu vai tamlīdzīgi. Tagad jau gan laikam internetā arī to visu var noskaidrot uz priekšu.

Un ar laiku saproti, ka nevajag pārspīlēt ar līdzņemamajām mantām. Tomēr - ja brauc karstajā laika bet ir ieplānoti pazemes ezeru vai alu apmeklējumi, tad pienācīgi apavi un dažreiz pat ziemas jakas noderēs.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 1 Atbildēt

Ko visi tik kūtri?

Ārā slikts laiks + piektdiena = aprakstām taču savu pieredzi, lūdzu

Bams Reģ.: 28.02.2005
0 0 Atbildēt

Vislabāk ir lidot. 2-3 stundas un jau var gulēt kkur Turcijā pie Vidusjūras vai sēdēt mugurā kamielim tuksneša vidū pie dvieļugalvām beduīniem. Tā ir pavisam cita pasaule, ne mums pierastā, līdz riebumam sakoptā un safrizētā Eiropa, kur +/- viss ir vienāds. Izņēmums tam varbūt ir Rumānija ar savu Transilvāniju. Mežonīgi, bet skaisti. Iesaku visiem tur ievazāties. Var sastapt arī lāci. Tā pavisam negaidīti.

No nākotnes mērķiem plānos ir izbraukt caur Austrāliju. Tieši pa pašu tuksnešaino tās viduci. Tā esot nekurienes nekuriene

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Krāju naudu ceļojumam uz pasaules lielāko Nacionālo dabas parku Aļaskā. Kādus gadus atpakaļ sanāca aizceļot uz Magadānu, izbaudīt visu (cik nu var mēneša laikā), sākot no dzīvošanas taigā, zelta skalošanas, lašu duršanas ar žebērkļiem, līdz pat asistēšanai lāču medībās un zelta ieguves rūpnīcas apmeklējumiem.

Mani kautkā neuzrunā bezjēdzīga vēstures pieminekļu aplūkošana, ceļošana pa koplietošanas ceļiem un pilsētām. Nevaru izturēt garos braucienus ar auto, vienīga laika nosišana.

BadAss Reģ.: 27.09.2006
4 0 Atbildēt

Katram savs - viens brauc apskatīt arhitektūru, cits dabu, floru vai faunu. Citam patīk sastapt cilvēkus, un tad arī - sev līdzīgus, vai pilnībā atšķirīgus.

Un ir jau vēl kategorija, kas kaut kur aizbraucot, tup viesnīcā un lok šņabi, un pēc tam lielās, ka visu pasauli "ir redzējis".

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu, un kas pats interesantākais - katrs gūst kaifu pa savam

Neteiktu, ka man nepatiktu Nortel aprakstītais, bet uzreiz nebūtu gatavs kam tādam noteikti...

Maris Reģ.: 06.06.2001
0 0 Atbildēt

Janvārī biju Maldivās. Ļoti skaisti, tieši tā, kā pastkartēs. Baltas pludmales, palmas, fonā citas salas. Pasakaini dzidrs un silts ūdens. Redzēju haizivis, bruņurupučus un omāru. Lidošana turp ar 3 lidmašīnām. Var braukt uz dzeltenā tuča copi - gards

aansis Reģ.: 23.11.2012
1 0 Atbildēt

Ar auto ceļošanu ir ļoti vienkārši - nav vērts nevienam stāstīt, vai tas ir labi vai slikti. Katrs pats var uz savu atbildību pamēģināt un saprast, vai ir vērts, vai ne. Katram ir savas komforta prasības, gatavība domāt un plānot maršrutus un uzņemties iespējamos riskus.

Pats, atkarībā no situācijas, esmu gan braucis ar auto, gan lidojis un īrējis auto otrā galā. Auto mīnuss - ilgais laiks pārbraucienā līdz apceļojamajam galamērķim, bet pluss - iespēja paņemt līdzi nepieciešamās mantas, apvienot ceļojumu ar iepirkšanos u.t.t. Brīvība "otrā galā" neatšķiras savam vai nomas auto.

Varu pielabot šeit minēto visai pesimistisko nobrauciena prognozi par 1200km ar diviem šoferiem dienā Arī 2000km vienam nav nekas neiespējams, ja ir pietiekama pieredze, kā to paveikt ;) Un tas jau ir attālums, kas faktiski sasniedz Eiropas visai tālos punktus, kur pēc atpūtas var turpināt baudīt apkārtni ar īsiem pārbraucieniem.

No galamērķiem Eiropā varu ieteikt Horvātiju un Bulgāriju sauļošanās braucieniem, Rumāniju pastaigu kalniem un mežonīgajai dabai, Austriju ziemas kalniem. Bet tiem, kam patīk apceļot svešas zemes bez konkrēta papildu atpūtas veida, ieteikt nenovērtēt par zemu to Eiropu, kas ir turpat blakus, bet nobraucot no lielajiem ceļiem un ierastajiem maršrutiem.

Un LPG ceļotājiem noteikti jārēķinās ar papildus apgrūtinājumu - liegumu izmantot slēgtās stāvvietas, kas krietni ierobežo iespējas kaut kur piekļūt ar auto.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Horvātija un vispār visa tā piekraste (arī Itālija) - fantastika

Esmu izteikts vizuālā skata un vides fans, ceļojumā maz akcentēju muzeju apmeklējumum, toties ar acīm un pa īstam fočēju līdz nelabumam Un ik pa laikam pie datora atkārtoju ceļojumu, pārskatot bildes. Kas jau n'tajos simtos sakrātas no n'tajiem braucieniem/lidojumiem utt.

P.S. Par LPG aizliegumu stāvvietās - pirmo reizi dzirdu, nopietni.

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

LPG aizliegums ir pamatots ar sprādzienbīstamību slēgtā telpā, ja rodas gāzes noplūde. Un liegums nav tikai stāvvietām, lūk, piemēram, arī šāds: www.eurotunnel.com/uk/site-information/lpg/

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Vai ar prāmi uz Angliju ar LPG auto var braukt?

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Par LPG saiti neiedošu , bet nevarot slēgtās , pazemes stāvietās . Jo LPG noplūdes gadījumā meklē zemāko vietu . CNG augšā . Varbūt cits iemesls .

Vīnē esmu pāris stāvus pazemē nobraucis , gan ar dīzeli , bet zīmes par LPG aizliegumu nemanīju ( nesaku , ka nebij )

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

Braukāju ar dīzeli, bet aizliegumi bieži ir redzēti arī slēgtajām virszemes stāvvietām. Pazemes viennozīmīgi ir bez LPG. Šovasar arī Bulgārijā aizlieguma zīmes apskatīju

Aigarcix Reģ.: 15.07.2007
0 0 Atbildēt

Nu 2000 km diennaktī,diezgan neiesakāmi.Ir nācies ,dēļ darba vajadzības maukt ,kur vjadzēja līdz 12 dienā nonākt no Hamburgas līdz Badenbadenai(vai kā tur) un tad max. tālu Polijā,lai ātrāk tiktu mājās,nu nezin,visur maucu uz max. ari pie ierobežojumiem tika pārkāpts riktīgi ātrums,bet nomaucu pāri1800km- iem.Gulēšana ap 5h,tad līdz Rīgai atlikušais.Ne cepts ne vārīts.max. iesakāmais pie labiem ceļiem >800-1000.Un tad jau būs pietiekami.

andzins1111 Reģ.: 14.01.2014
0 0 Atbildēt

Šovasar Skotija (pārsvarā Isle of Skye) ar īrētu auto 5 dienas. Ļoti iesaku, tur tiešām ir ko redzēt. Nakšņot var pa dārgo foršos B&B ap 100 GBP diennaktī sezonas laikā, vai pa lēto, tā saucamajos Hobbitos. Ap 30 GBP diennaktī, līdz 4 personām var gulēt, ir mazs leduskapi un el. tējkanna. Duša, tualete un virtuve kopējā uz visu kempingu, bet serviss tur ir līmenī. Pavisam ekonomiskais variants ir telts kempingā, bet neiesaku jūnijā va jūlijā to darīt, no knišļiem nevar glābties.

Vēl UK arī Velsa ir ļoti interesanta. Piemērm, LLanberis (Snowdon) and LLandudno.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Esmu divreiz braucis ar Opel-Meriva 1,3 CDTI uz Angliju, Šefīldu. Vienreiz 2009.gadā, otru reizi 2013.gadā. Vienā virzienā 2500 km. Anglijā pa otru pusi braukt nav viegli.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

Anglijā braukt ir viegli,ja vien esi braucējs

lpg aizliegumi ir smieklīgi. eirotunelis nafig nav vajadzīgs. maksā divas reizes dārgāk par prāmi, būtiski ātrāks par prāmi arī gluži nav. bez pazemes stāvvietām var mierīgi iztikt.

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

Kas tieši aizliegumos šajā kontekstā ir smieklīgs? Fakts, ka ar LPG auto jāmeklē cita stāvvieta, no taviem uzskatiem par šādu aizliegumu nemainās. Neesmu arī pagaidām redzējis navigāciju, kas spētu atšķirot LPG mašīnām derīgās stāvvietas, līdz ar to jārēķinās ar papildus neērtībām. Un eirotuneli minēju tikai kā piemēru - arī ceļošana kā tāda "nafig nav vajadzīga". Es eirotuneli izbraucu ekskursijas nolūkos, nevis rēķinot izmaksas vai laiku - tomēr tas ir kaut kas īpašs.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
1 0 Atbildēt

ekskursija man asociējas ar prāmi, kur stundu var atpūsties ar skatu uz jūru, nevis kratīties vagonā par kosmosu

smieklīgi, bija domāts maznozīmīgi.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Es vienmēr ar prāmi cēlos pāri no Dunkerque Francijā, un ceļš pa jūru prasīja divas stundas.

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

Ekskursija man asociējas ar kaut kā jauna iepazīšanu. Prāmji ir daudz un dažādi izbaudīti. Tunelis zem jūras - tikai viens ;)

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Neiztēlojos braukšanu pie stūres pa "nepareizo pusi", jo refleksiem baigs spēks...

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
1 0 Atbildēt

nav nav. pirmajās pāris dienās pierod. vēlāk vispār baigi sāk patikt. jo satiksmes organizācija pavisam citā līmenī, mums nesasniedzamā līmenī

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Labi, ka manam auto LPG uzpildes vieta paslēpta zem degvielas vāciņa. No ārpuses nav nevienas pazīmes, kas liecinātu par LPG iekārtu.

Ar auto uz Eiropu esmu ceļojis diezgan bieži. Piekrītu tepat iepriekš paustajam, ka ceļot uz Bavāriju ar auto ir vienkārši pasaka. Tālākais, kur esmu bijis ar auto, ir Itālijas dienvidi. Otreiz gan ar auto tik tālu laikam nebrauktu. Tomēr ir ērtāk iekāpt ļotenē un iznomāt auto uz vietas. Tiesa gan ģimenei ar 3 bērniem šādā gadījumā ir sarežģīti paņemt līdzi visu nepieciešamo, kā arī to, kas iespējams varētu būt nepieciešams.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Jautājums iz pieredzes, ko akcentējāt apskatīt Bavārijā?

Man Vācija ļoti patīk, bet ceļojis uz turieni kā galamērķi pagaidām vēl neesmu... OK, izņemot Berlīni.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Ja tiešām ir interese, tad varu mājās apskatīties pierakstus.

Viens objekts noteikti ir Neuschwanstein pils. Noteikti ir vērts arī iebraukt pašā Minhenē un tur ir kolosāls Deutsch Museum - tehnikas muzejs, kurā ir ko darīt visai ģiemnei veselu dienu. Muzejs, ja nemaldos, 6-7 stāvos. Pārstāvētas tādas rūpniecības nozares kā kalnrūpniecība, auto, avio, gāzes tehnoloģijas, jūrniecība utt. Ir iespējams visu aptaustīt, salīdzināt, kādas tehnoloģijas bija 1900.gadā un kā ir tagad.

Manuprāt, Bavārija ir visskaistākā Vācijas daļa.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
1 0 Atbildēt

auto ražotāju rūpnīcas un blakus esošie muzeji. audi, bmw. kenig ezers, esot augstākais kalnu ezers vācijā, ar smuku kuģīti vizina. cūkšpicē uzbraukt ir obligātā programma.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
1 0 Atbildēt

Tas augstākais kalnu ezers atrodas Konigsee. Tur atrodas arī bobsleja trase un turpat netālu ir arī slavenā Ērgļa ligzda, kas bija Hitlera patvērums

1 2 3 4
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti