Vai tiešām stūres reika?

Jankuss Reģ.: 07.11.2014

Sveiki! Varbūt kāds var padalīties ar pieredzi..

Volvo S60, 2003. gads. Meklējot kāpēc aukstam motoram ir klaudzēšana tajā brīdī, kad lažot vaļā sajūgu vai spiežot gāzi, tas normas robežās nedaudz izkustas, atklājām, ka kreisās puses ritenim (nedaudz arī labajam) ir brīvkustība, ja kustina uzliekot rokas uz 3iem un 9iņiem. Servisa džeki pateica, ka vaina ir stūres reikā. Tomēr pati stūre griežas ideāli, nekādu peldēšanu u.tml. nejūt un arī neredzu, ka eļļa kaut kur tecētu. Varbūt vainīgs var būt kas cits?

Ja tomēr reika, tad ko labāk iesakat darīt - ņemt no šrota (Jaunmārupē teica, ka 220 eur) vai tomēr restaurēt? Un varbūt kādam ir bijusi līdzīga problēma ar klaudzēšanu pie auksta motora "darba kustības" - motora spilveni, kāda cita bukse ar kuru motors "karājas" mašīnā? Kas visvairāk mulsina - motoram uzsilstot skaņa pazūd. Un es šaubos vai spilveni vai citas bukses īpaši uzsilst tādējādi mainot savu stāvokli...

Paldies jau iepriekš.

 
Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 0 Atbildēt

Vajag nonemt pilnikus un apskatities ieksejos stures stienus.

Chankaishi Reģ.: 11.07.2007
0 0 Atbildēt

Nezinu, kāda sistema ir volvo, bet vecam bembim, sakarā ar bojātu putekļu gumiju, bija izdilusi stūres zobstieņa bukse. To nomainīt - vairs neatceros cik, bet galīgs sīkums, salīdzinot ar visa zobstieņa remontu un mainu. Ja kas - arī ieteica mainit visu! Izdari, kā Shiirs saka - tad jau redzēs. Noteikti ir pieejami remontkomplekti!

PiepZz Reģ.: 08.05.2004
0 0 Atbildēt

Honda Jazz, braucot, kā stūri noliec, tā viņa arī paliek, netaisnojās atpakaļ taisna. Nekādas grūtības stūrēt it kā nav, arī griežot uz pagriezieniem nekas nemainās. Kas tur varētu būt par problēmu?

insekc Reģ.: 24.03.2003
2 0 Atbildēt

Kad savirze regulēta?

Ja ar savirzi viss kārtībā, tad jāpaceļ priekš gaisā un jāizgroza. Var būt amortizatoru atbalsta gultņi un reika arī.

PiepZz Reģ.: 08.05.2004
0 0 Atbildēt

Reika ar domu pa stingru pievilkta? Tā man ir vienīgā ideja, kas nāk prātā. Gultņi arī varētu būt variants, thnx.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Ar šādu simptomu ir jābrauc ne uz "servisu", bet drīzāk uz tādu vietu, kur konkrēti no Volvo kāds saprot.Turklāt,ir dzirdēts par to, ka stūres reika ir šiem ir diezgan izplatīta vaina.Varbūt noķīlē riteņus pret kādu bortakmeni un pakustini tad to sūti, gan pie izgrieztiem, gan uz nulles stāvokli

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nu ritenis var kustēties arī izdilušas rumbas dēļ. Iespējams reiku var arī pievilkt, jāskatās manuālī kā tas darāms.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti