csn 127.p. interpretējums

Burbergs Reģ.: 27.03.2015

Braucam pa Jūrmalas šosejas vidējo joslu, panākam mašīnu.

Drīkstam apsteigt pa labo joslu?

 
1 2 3 4 5 6 7 8
Burbergs Reģ.: 27.03.2015
0 0 Atbildēt

TAVA ATBILDE: 127.p.

JAUTĀJUMS: Kura frāze tieši? Teikums ar "tajā pašā joslā" neder.

Par Olainēm, Jelgavām - citreiz.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Tu palasi, kas tajāpunktā rakstīts un kas domāts!

Burbergs Reģ.: 27.03.2015
0 0 Atbildēt

Vernonam

Tev nešķiet, ja būtu doma, ka pa labo pusi nevar iet garām principā, frāze "tajā pašā joslā" nemaz nebūtu???

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Tur ir iepīta iekšā situācija ar vienu kustības joslu katrā virzienā! Es par to savā jaunībā brīdinājuma talonā caurumu dabūju. Tad radās punkts atļauts apsteigt pa labo pusi! Un tad sāka būvēt ceļus ar divām joslām katrā braukšanas virzienā!

Burbergs Reģ.: 27.03.2015
0 0 Atbildēt

Par ko tieši dabūji caurumu? Apsteidz vienīgajā joslā pa labo pusi?

"Tad radās punkts" - kāds tieši?

Nevaru iebraukt Tavā loģikā.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Burberg, Tev suns vai kaķis ir? Domāju, ka pat tos ar trīsriteni iemācīt braukt būs vieglak...

Konuss Reģ.: 10.02.2015
0 0 Atbildēt

O, izrādās 127. punkts ir radies pateicoties caurumam Vernona talonā! Smalki!

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

Protams, ka drīkstam. Protams, ka Vernons dzīvo savu dzīvi un nav lasījis CSN.

Nejaucam to, ko drīkst un to, kas būtu loģiski un pareizi. Es pa Jūrmalas šoseju braucot regulāri visus apsteidzu pa labo joslu, pa kuru neviens cits nebrauc. Šāds satiksmes izpratnes fenomens Eiropā ir redzēts vēl tikai Itālijā. Bet tur - ar papildus bonusiņu - uzgriežot uz bāņa, vietējie, kas citur pagriezienus nerāda, ieslēdz kreiso, pārkārtojas uz kreiso joslu un brauc pa to, neizslēdzot pagriezienu. Apsteidzēji iet garām pa labo, bez pagriezienu rādīšanas

BadAss Reģ.: 27.09.2006
0 0 Atbildēt

Divas situācijas, kad lēnbraucēji gandrīz vai provocē uz pārkāpumu:

1. Ja Weizā ir menti vai fotoradars Baltezerā, tad noteikti atradīsies kāds, kas vēlas visu Baltezeru vilkties šūpojoties 45 - 50 km/h.

Bieži vien vēl turoties stingri pie viduslīnijas.

Esmu ievērojis baltu X5, kas regulāri apdzen šādus braucējus pa labo pusi. Pec tam tie nezkāpēc ātri vien saprot, ka jāievacās pa labi, ja vēlas tik lēni braukt.

2. Darba dienas beigas, Maskavas iela gar Rumbulu. Labā josla pilna un lēna. Kreisajā joslā kāds nepamana zīmi 70 un turpina vilkties 60 km/h. Garām tādiem tikt tikai pa vidējo sadalošo.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Baltezerā 127.p. neļauj veikt nekādu apsteigšanu pa labo pusi, tur nav divu joslu. un 45-50 nav lēnbraucējs. lēns tur būtu traķis uz 20.

P.S. pats parasti turu uz 60 un joslai stingri pa vidu.

Visiem skrējējiem derētu atcerēties, ka ātruma ierobežojumiem apdzīvotajās vietās nav nekāda sakara ar mūsdienu auto tehniskajām iespējām.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

"Visiem skrējējiem derētu atcerēties, ka ātruma ierobežojumiem apdzīvotajās vietās nav nekāda sakara ar mūsdienu auto tehniskajām iespējām. " - BINGO!

seaman Reģ.: 18.08.2005
0 0 Atbildēt

ha, ha! kur tie skrējēji ir tikuši

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

Pirmkārt jau nekorekts apgalvojums - ir sakars arī ar tehniskajām spējām - t.i. "aprēķinos" ir iekļauts arī bremzēšanas ceļš. Toties nav iekļauts fakts, ka CSDD izdod tiesības aī cilvēkiem, kas spēj vienlaicīgi pievērsties tikai vienai zīmei un pedālim.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Tur ir pa 1,5 joslai katrā virzienā. Un saskaņā ar CSN, lēnajiem bez ierunām ir jānobrauc uz šo joslu, lai palaistu ātrāk braucošos.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Saskaņā ar CSN neviens ātrais (lasam, kāds kurš vēlās pārkāpt ātruma ierobežojumu pilsētā) nav tiesīgs no manis pieprasīt lai es ar diviem ratiem vai ar visu auto brauktu cauri autobusu pieturām, nogriežanās vietām un citām nepārtrauktajām līnijām pāri. Tikai liela daļa "ātrāk braucošo" uzskata ka ja viņi mētā gaismas, tad visi priekšā ir tādam mudakam parādā tūlītēju novākšanos no ceļa...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Es, kad pamidžinu, lai mani palaiž, to daru ar domu - lūdzu, palaid, nevis tāpēc, ka kāds man kaut ko parādā būtu. Pēc tam vienmēr pasaku "paldies" ar avareikām. Un pats arī vienmēr palaižu, ja kāds brauc ātrāk. Ja tu esi tāds dzīves apbižots, ka tādu midžināšanu uztver kā mētāšanu un pravu kačāšanu, grūti tev... laikam nelaižot sajūties liels un varens un tādējādi vari nokompensēt kādus kompleksus...

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Nācies sastapties tikai ar agresīviem midžinātājiem. Kad uz divu joslu šosejas ar 110 vai lielāku ātrumu ej garām plūsmai pirmajā joslā, ik pa laikam atrodas kāds midžinātājs. Lai gan viņš ļoti labi redz, ka blakus ir plūsma un spraudziņas ir tik mazas, ka liktu samazināt ātrumu un brutāli nozagt distanci citiem.

Kā man instruktors savulaik mācīja - droši pārkārtoties atpakaļ joslā ir tad, kad apdzenamais/apsteidzamais auto ir redzams iekšējā spogulī.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

GB12, es tikai atbildēju uz komentāru ka "lēnajiem bez ierunām ir jānobrauc uz šo joslu" - reāli Baltezerā (tieši pašā Baltezerā) nav kur nobraukt - te autobusu pietura, ce ceļa gals ar abpusējām saliņām, te tilts, atkal pietura un jau Baltezers cauri. Ja es braucu uz 55-60 un man aizmugurējais grib skriet, zini, es tomēr laikam būšu tāds "komlpleksu kompensētājs" kā tu uzskati. Es nebraukšu cauri pieturai tikai aiz pārprastas pieklājības, ja atmiņa neviļ, to var traktēt kā braukšanu pa sabtransa joslu un tas jau ir punktains un dārgs pārkāpums. Bet nu katrs mēs saredzam to ko vēlamies. Ar to jau tā pasaule veidojas tik dažāda. Laikam nesaprašanās izveidojās tādēļ ka es rakstīju par pilsētas teritoriju, bet Nortel bija domājis visu ceļu, kur saprotams, lēnajiem būtu jāprotās kaunu un jāpavācās (ja vieta ļauj) jau pirms midžināšanas. Vismaz pats tā daru, ja nu kādu iemeslu dēļ esmu lēnāks nekā skrējēji.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Labi, tad par to 127.p? Ja es braucu pa pirmo joslu, otrā brīva, pa trešo dudina opis - man ir jādudina ne ātrāk par opi? Jo faktiski es tak viņu apsteidzu pa labo pusi, tas nekas ka joslas nemainu un pa vidu vēl josla brīva? Tā sanāk pēc Vernona teiktā? Pareizi sapratu?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

"Nācies sastapties tikai ar agresīviem midžinātājiem"

Kā nu to uztver. Cik novērots no komentāriem un uz ceļa, tiem, kuriem patīk sēdēt kreisajās joslās (pie kuriem, vismaz pēc komentāriem spriežot, piederi arī tu), jebkuru iejaukšanos komforta zonā uztvers kā agresivitātes izpausmi.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Labi, šī sarakste vairāk iederās topikā 'lēnie pārkāpj noteikumus' - te tomēr runājam par to 127to punktu. Ļoti ceru sagaidīt Vernona atbildi uz manu iepriekšējā komentāra jautājumu.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

GB12, tu mani uz ceļa neesi redzējis. Es tevi gan (kādu laiku hanzas-eksporta-krastmalas maršrutā diezgan regulāri). Tā kā pēc komentāriem nespried. Kreisajās joslās atrodos tikai tad, ja braucu ātrāk par labo joslu. Un tādā gadījumā man nav par visām varēm jāiespiežas kaut kur, ja kāds bez bākugunīm grib braukt vēl ātrāk. Es pabeigšu savu manevru un tas varēs skriet. Speciāli nekad nevienam netraucēju.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

"lynx85"

Opim pilsētas teritorijā vēl varētu piedot! Bet Rīgai beidzoties Opi no trases ir janoņem policijai! Un Tev tas jāpalīdz izdarīt! Vācijā šis jautājums ir atrisināts trīs vieninieki(111) un lieta darīta! Un tur, pat parādot telofonu, tūlīt seko atvainošanās!

Nedēļu braucu pa Eiropu, Slovākija, Austrija, Vācija, Polija!

Pa bāņiem braukšana izcila, bez ekscesiem! Bet Polijā atpakaļ braucot, lietus līst, ātrums 100 un pa labo bāņa malu "bāleliņš" ar Anglijas numuriem garām! Polijā pa labo joslu notikās apsteigšana daudzos gadījumos un izcēlās braucēji no Baltijas! Par kādu braukšanas kultūru var būt runa?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Vernon, mani neinteresē, ko kurš pārkāpj trešajā joslā. Man vienalga, vai tur kāds brauc par ātru vai par lēnu, saki beidzot, ir kāds punkts kas man var aizliegt braukt ar max atļauto esošajā situācijā? Es uzskatu ka nē, 127 man to neliedz. Tu mēdzi apgalvot pretējo. Arī tagad pēc būtības neatbildēji, bet salēji ūdeni.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Izlasi 127. punktu! Jūrmalas šoseja ārpus Rīgas! Kreisā josla lielākam ātrumam labās joslas adekvāti lēnākam ātrumam!

Pie Olaines vienam, ar tādu domāšanu, iestājās Nāves sods!

Zem vārda aizliegts iestājas Vienmēr kādam Nāves sods!

127. Ārpus apdzīvotām vietām uz ceļiem ar divām vai vairākām braukšanas joslām vienā virzienā aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi, ... (rakstot Noteikumus bija jāzin "drēbe"! ..."taja pašā joslā" vietā jabūt tajā pašā virzienā!)

1 2 3 4 5 6 7 8
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti