- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
kasinsh79 rakstīja: Manuprāt, tādas pārbaudes ir tāds kā fetišs
Ja auto brauc un pie tam vēl labi, mani pat neinteresē tā dzinēja stāvoklis iekšienē. Ja būs šaize, domāsim.
Nu redzi - tu esi nopircis motoru ar bēdīgi slavenu gāzu sadales mehānismu, kura problēmas ir plaši zināmas, un kurš, teiksim, atšķirībā no maniem motoriem, spēj darboties tīri pieņemami bez daļas gāzu sadales mehānisma. Līdz ar to šajā gadījumā atšķirība starp "fetišu" un tavu pohujismu ir vienkārša - ja tur vissirslikti, tad "fetiša" gadījumā tiks ieraudzīts ka ir iestājusies "šaize", kas nozīmēs sadaleņu, rokeru un kompensatoru maiņu. Tikmēr pohujisma gadījumā, kas tev laikam ir tīkamāks, tu turpināsi mierīgi močīt ar čupiņu nokritušiem rokeriem, līdz iestāsies viens no diviem variantiem - a) tev nenormāli paveiksies un kādam cilindram nokritīs abi ieplūdes vai izplūdes vārstu rokeri, motors sāks darboties uz pieciem katliem, tu to varbūt pamanīsi un iestāsies pirmais variants b) kāda no detaļām kas mētājas zem vārstu vāka ielidos kādā kustīgajā detaļā, tālāk noteikti aizlidos zobene un tu varēsi bez sadalenēm, rokeriem un kompensatoriem mainīt arī abas galvas, vai tās remontēt + varēsi kārtējo reizi izbaudīt ejakulatora kabīni no iekšpuses. Protams, ir iespējams ka tur viss ir labi, bet tā kā vājā vieta ir zināma bet stāvoklis ne, kāpēc nepārbaudīt, nu kaut vai sirdsmieram? Ne viens vien ir labi strādājošam 2.5 V6 norāvis vārstu vākus lai atklātu ka pusducis vai vairāk rokeru jau mētājas... :D Ja gribas raut nost vārstu vāku, un nevis tikai palūrēt eļļas caurumā, nevajag pat raut abus vākus nost - vienai galvai dilšana notiek izteiktāk, neatceros tik kurai.
msh rakstīja: Kas tos litrus patērē - VM šrotori 2.5 četru katlu belarusnieks, kura izmantošana iekš čurslera grupas izstrādājumiem parāda ka šie nemaz nepretendēja uz prēmiuma statusu?
Nē, Mercedes 2.7. Jeep GC WJ lai pretendētu uz "prēmiuma statusu"?! Būsi, draudziņ, kaut ko sajaucis, par šo auto īstie 4x4 fani skatās šķībi kā uz bezceļnieku, bet nevienam nenāk pat prātā to kaut kādā "prēmiuma" klasē skaitīt.
kasinsh79 rakstīja: Ar veciem auto ir viena lieta, tie maksā pilnīgi citas summas nekā jauni vai mazlietoti. Ja otrajā gadījumā līdz garantija vai ir cerības uz to, ka tādi kalpos plus mīnus labi - vecam auto būs tīrā laimes spēle. Ar iespējamiem finansiāliem ieberzieniem, diemžēl. Atliek vien cerēt, ka man tie ies secen. Arī visai maz braucam utt. Es te savu pieredzi augstāk aprakstīju, spējot atrast arī svaigu vecu auto, gan virs tirgus cenas (ja sev).
Mana pieeja: pirkt jaunu auto un braukt ar to ilgus gadus, tomēr ne ilgāk, kamēr remonti kļūst pārmērīgi bieži un dārgi. Jo, ja man ir parastais darba laiks, tāls ceļš līdz darbam, mājsaimniecība sastāvoša no 6 cilvēkiem, tad man ir maz brīva laika. Man būtu apgrūtinoši bieži organizēt vieglā auto remontus. Uzskatu par optimālu ar jaunu pirktu auto braukt 10-15 gadus un 200-300 tūkst.km. Mana Opel Meriva šo 10 gadu atzīmi manās rokās nesasniedza, bet 213 tūkst.km gan tika nobraukti 9 gados pie manis. Ceru, ka Škoda Fabia un Honda Jazz man kalpos drusku ilgāk.
eidis rakstīja: Šitā pieeja ir diezgan tālu no msh "fetišiem", bet no malas izskatās incanti
Ar interesi sekojam līdzi un gaidam atrisināumu
Es arī neesmu tāds autofīls,lai aiz neko darīt reizi nedeļā pārlasītu savu auto. Tas man ir transporta līdzeklis,kas man kalpo līsziņu tam brīdim, kamēr apnīk. Šobrīd A3 vairs neskatamies. Redzeslokā ir Corolla.
msh rakstīja: Kas tur ar to pārpircēju dīvains? Viņa mērķis ir nopelnīt pēc iespējas vairāk - tu vēlies tikt pie citas mašīnas un tev jātiek vaļā no esošās - viņš piedāvā sviestmaizi, uz kuru tu, ja tu ļoti gribēsi to viņa tačku, noteikti parakstīsies. Stiliņā reiz viens spļaudījās par vienu pārpircēju - šis pārvācās uz vāciju un vajadzēja pēc iespējas ātrāk tikt vaļā no sava C3 A100 - pārpircējs šim iedeva 300 latus, ļitakus nodeva lūžņos, vēl tur kaut ko izkomplektēja un mašīnu pārdeva par 600 latiem. Nesaprotu kāpēc gan viņš tur spļaudījās, pats tak pārdeva viņam.
To jau es visu saprotu. Tikai jocīgi, ka gadu atpakaļ par to pašu VW man piedāvāja 800€, tas placis,kurā nòģība otrais šis dienas otrais apaskates objekts.
eidis rakstīja: Vai ir kāda metode kā noskaidrot "izstiepums uz robežas" bez motora izjaukšanas? Resp. Kā tu zini, ka uz robežas?
SAABam var izmērīt... serviss, protams... es apkopju Artehā uz Biķernieku ielas, kas ar SAABiem ņemas.
kasinsh79 rakstīja: Lēts auto bez līzinga. Manā variantā tāds auto izmaksā +785 eur virs iegādes cenas ar reģistrāciju un TA par lielo apkopi (zobsiksnas maiņa, pilnīgi visas pārējās siksnas, pilnīgi visi ruļļi, dzesēšanas šķidrums, ūdenssūknis, Motul eļļa pēc specifikācijas, pilnīgi visi iespējamie filtri, viens stūres pirksts) + 220 eur par signalizācijas un imobilaizera uzstādīšanu. Tātad, tas “lētais” auto ir kļūdains mīts, izvēloties dārgas klases auto. Mana izvēle tik un tā. Lai man auto sniedz prieku brīvdienās un nodrošina mobilitāti sievai ikdienā. Varu ar pilnu atbildību apgalvot, mana ģimene tikusi pie nevainojama lietota Audi A6 ![]()
Beidz fanot hujapļot, nevainojams tas šrots ir tikai tavos slapjajos sapņos, bet ne realitātē. krāj naudu remontiem un ierēķini arī savu brīvo laiku.
kasinsh79 rakstīja: Ej turpat, kur aizgāja citi iauto truliķi ![]()
Ne tu mani taisiji, ne tu mani regulēsi. Tā tava zazda bija lūznis, un šis arī ir lūznis. labus auto var nopirkt pie dīlera, citi ir vienkārši lietoti lūžņi.
Līdz 455 km, līdz 226 Zs, cena no 25 000 eiro: elektriskais Volkswagen ID. Polo pieejams iepriekšpārdošanā (+ FOTO)
1
Kā plānots iztērēt 40 miljonus eiro EKII privātā transporta atbalstam? Cik lieli būs pabalsti un kam (+ VIDEO)
21